Ποντένσε, Σεμέδο και Ζεράλδες τρία «λιονταράκια» στην Superleague

Ποντένσε, Σεμέδο και Ζεράλδες τρία «λιονταράκια» στην Superleague

Δύο... Golden Boys, κι ένας ακόμα απόφοιτος της Ακαδημίας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έχουν κλείσει ραντεβού στην Superleague.

Σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Ζοζέ Αλβαλάδε, στην περιοχή Αλκοσέτε της Πορτογαλίας, βρίσκονται οι ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το καλύτερο – κατά πολλούς- φυτώριο νέων ταλέντων. Δεν χρειάζονται πολλά διαπιστευτήρια. Μερικά μόνο ονόματα. Σαν παράσημα, στέκονται δίπλα στην Ιστορία της Ακαδημίας των Λιονταριών.

Ποδοσφαιριστές που έμαθαν την «αλφαβήτα» του αθλήματος και αποφοίτησαν με άριστα από τα τμήματα υποδομής, έτοιμοι να υπηρετήσουν το ποδόσφαιρο και να διακριθούν είτε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, είτε σε κάποια από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Πάουλο Φούτρε, Λουίς Φίγκο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Νάνι, Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ζοάο Μοουτίνιο. Πίσω στο 2016, ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι προσέφερε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, 10 ποδοσφαιριστές από τα φυτώρια του συλλόγου του. Και δεν υπερέβαλε καθόλου!

Οι δέκα από τους 14 που πάτησαν το χορτάρι του «Σταντ ντε Φρανς» με την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν απόφοιτοι της Ακαδημίας των Λιονταριών! Ένα πραγματικό σχολείο των μυστικών της στρογγυλής θεάς. Μια βαθιά γνώση του αθλήματος, σε κάθε τομέα που είναι απαραίτητος για την ποδοσφαιρική ανάπτυξη ενός ποδοσφαιριστή!

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, δύο (συν ένας) εκ των διακριθέντων στην καλοκαιρινή προετοιμασία των ομάδων, έχουν μάθει ποδόσφαιρο στις φημισμένες ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Ο λόγος για τους Ρούμπεν Σεμέδο,  Ζεράλδες και Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο βραχύσωμος εξτρέμ των Πειραιωτών, ήταν μέσα στη λίστα με τα μεγαλύτερα αστέρια της Ακαδημίας της με τους ανθρώπους της ομάδας να ποντάρουν πολλά πάνω του. Η δικαστική του διαμάχη όμως, άλλαξε άρδην τα πλάνα των Πορτογάλων για τον μικρό μάγο που βρήκε την στέγη του στον Πειραιά, δείχνοντας από πέρυσι το ξεχωριστό του ταλέντο.

Ο Ποντένσε, γεννήθηκε στις 21 Οκτώβρη του 1995 στο Οέιρας, ένα μικρό προάστιο της Λισαβόνας και έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής της Μπελενένσες (2003-05). Μόλις τρία χρόνια βέβαια, αφού ύστερα τον άρπαξαν οι ιθύνοντες των Ακαδημιών της Σπόρτινγκ όταν ήταν μόλις 10 ετών.

Από πλευράς ΑΕΚ, ο Μιγκέλ Καρντόσο, έντυσε στα κιτρινόμαυρα, ένα ακόμα μεγάλο αστέρι των Λιονταριών που οι ιθύνοντες του συλλόγου προόριζαν για αρχηγό της ομάδας ανδρών. Ο λόγος για τον: Φρανθίσκο Ολιβέιρα Ζεράλδες. Ο μέσος της Ένωσης, γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 18 Απριλίου 1995 κι έκανε τα πρώτα του βήματα στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Επιπλέον, αν κάποιος έχει προσελκύσει τα βλέμματα στα έως τώρα παιχνίδια των ομάδων, είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο. Θηριώδης, γρήγορος, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, με εξαιρετική ανάγνωση των φάσεων, έχει ξεχωρίσει ήδη με τις εμφανίσεις του, αφού άπαντες μιλάνε για τον πρώτο μεγάλο στόπερ της ομάδας του Πειραιά, μετά από την περίοδο… Μέλμπεργκ.

Ο βράχος των μετόπισθεν των Πειραιωτών, λοιπόν, γεννημένος στις 4 Απριλίου του 1994, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε ηλικία 16 ετών, ενώ στις 11 Αυγούστου 2013, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα θητεύοντας κι αυτός στους καλύτερους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ