ΑΕΚ: Ψάχνει την καλύτερη επιλογή για τα στόπερ

ΑΕΚ: Ψάχνει την καλύτερη επιλογή για τα στόπερ

Πρώτος στόχος για την άμυνα ο Μπα, που έφερε στο προσκήνιο to10.gr – Τα δεδομένα για Γκάμπριελσεν

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης κεντρικού αμυντικού, προκειμένου να ενισχύσει το κέντρο της άμυνάς της, εκεί όπου έχει παρατηρηθεί έλλειμμα ποιότητας. Ο ευάλωτος Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο ιδιαίτερος Όγκιεν Βράνιες, ο συμπληρωματικός Μάριος Οικονόμου και ο άγουρος Στράτος Σβάρνας, συνθέτουν μία τετράδα που μπορεί για τις εντός των συνόρων «υποχρεώσεις» να φτάνουν και να περισσεύουν, όμως για την Ευρώπη και το κάτι παραπάνω, απαιτείται μία λύση ισάξια των δύο πρώτων όταν είναι στα εξαιρετικά τους.

Από το μεταγραφικό τραπέζι των «κιτρινόμαυρων» είναι αλήθεια ότι έχουν περάσει πολλά ονόματα σε αυτό το διάστημα των δύο μηνών που βρίσκεται στην ομάδα ο Μιγκέλ Καρντόσο. Οι περιπτώσεις των Μαρσέλο και Αντρέ Πίντο είχαν απασχολήσει τους «κιτρινόμαυρους» που εδώ και λίγα 24 έχει επιβεβαιωθεί ότι εξετάζουν τον Αμπντουλαγιέ Μπα. Παράλληλα στο προσκήνιο έχει έρθει και ο Ρούμπεν Γκάμπριελσεν της Μόλντε. Βεβαίως ούτε ο Σενεγαλέζος ούτε ο Νορβηγός είναι αριστεροπόδαροι, χαρακτηριστικό που ήθελαν να έχει ο νέος στόπερ της ΑΕΚ, οι ιθύνοντες του συλλόγου.

ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΓΙΕ ΜΠΑ

Η ακριβή, αλλά… σίγουρη λύση

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός της Ράγιο Βαγιεκάνο, που αποκάλυψε to10.gr, είναι πολύ ψηλά στην εκτίμηση του Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος τον γνωρίζει από την εποχή που ήταν στις Ακαδημίες της Πόρτο.

Όπως σας ενημερώσαμε από την πρώτη μέρα, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αρκετά δύσκολη κυρίως λόγω των οικονομικών δεδομένων. Ο Μπα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021, πριν από μερικούς μήνες η Βαγιεκάνο απέρριψε πρόταση ύψους 5 εκατ. Ευρώ από την Αλ Νασρ, αλλά πλέον θέλει να… ξεφορτωθεί τα 700 χιλιάρικα του συμβολαίου του διότι υποβιβάστηκε και τον παραχωρεί.

Η μεταγραφή ως κόστος αγοράς θα αγγίξει το ένα εκατ. Ευρώ, αλλά και πάλι η ΑΕΚ θα πρέπει να ανέβει πάνω από τα 400 χιλιάρικα που προσφέρει ετησίως στον παίκτη και για αυτό η περίπτωση δείχνει να έχει «κολλήσει», χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει χαλάσει.

Ο Μπα έχει το καλύτερο πακέτο από τους άλλους υποψήφιους για τη θέση του στόπερ, αφού συνδυάζει εμπειρία από καλά πρωταθλήματα, εμπειρία, ταχύτητα, επιθετικότητα και καλή τεχνική κατάρτιση. Παράλληλα το ύψος του (197 εκατ.) τον κάνει να ξεχωρίζει από… μακριά και θα δώσει στην ΑΕΚ πολλές λύσεις στο ψηλό παιχνίδι.

Βεβαίως για τον Σενεγαλέζο δεν υπάρχει μόνο η ΑΕΚ, αφού όπως έγινε γνωστό χθες και η Πάντερμπορν που ανέβηκε στη Μπουντεσλίγκα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και ο Μπα δεν είναι αρνητικός να επιστρέψει στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2016-207 με τη φανέλα της Μόναχο 1860 στη Β’ κατηγορία.

Ο Μπα έμεινε εκτός από το τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που έδωσε η Ράγιο απέναντι στην Κόρντομπα και όλοι στην Ισπανία συμφωνούν πως μετράει… μέρες.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΣΕΝ

Το στοίχημα από τα… φιόρδ!

Μία άλλη περίπτωση που έχει προταθεί και εξετάζεται από τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι ο Ρούμπεν Γκάμπριελσεν. Πρόκειται για τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό της Μόλντε, αντίπαλο του Άρη στην γ’ προκριματική φάση του Europa League.

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» τσέκαραν ξανά τον Γκάμπριελσεν στο παιχνίδι της Νορβηγίας και έχουν βάλει ξανά στο τραπέζι τα δεδομένα της μεταγραφής του. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος έτους, όπου η Μόλντε πάει για το πρωτάθλημα και ο ύψους 1,86 μ. είναι βασικός.

Ο δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός είναι πιο προσιτή οικονομικά περίπτωση από ότι ο Μπα, αλλά έχει άλλα… μειονεκτήματα. Ένα βασικό είναι ότι δεν έχει βγει ποτέ από τη Νορβηγία. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λίλεστρομ και από το 2014 ανήκει στη Μόλντε με την οποία έχει 157 συμμετοχές και 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Γκάμπριελσεν επί της ουσίας αναδείχθηκε υπό τις οδηγίες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που τώρα κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές του κέντρου της άμυνας.

Τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν περισσότερο με αυτά του… Βράνιες και είχε απασχολήσει τους «κιτρινόμαυρους» και στην αρχή του καλοκαιριού (μαζί με τον Μαρτσέλο των Σικάγο Φάιαρ). Όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε το colpo grosso με τον Βόσνιο και η περίπτωσή του μπήκε στο περιθώριο.

Το μεγάλο μειονέκτημα για τον Γκάμπριελσεν είναι πως ακόμα και αν αποκτηθεί δε θα έχει το δικαίωμα να παίξει στα ματς των play off της προκριματικής φάσης του Europa League. Εκεί που όμως ενδέχεται να είναι απόλυτα έτοιμος ο Οικονόμου και ξανά στη διάθεση του Καρντόσο ο Τσιγκρίνσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ