Ούτε ένας για το VAR…

Ούτε ένας για το VAR…

Καμία οργάνωση, καμία διάθεση για να λειτουργήσουν σε σωστά ευρωπαϊκά πρότυπα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ. Κάνει πρεμιέρα το VAR στο πρωτάθλημα και στις τελευταίες συσκέψεις των ομάδων δεν υπήρξε κανείς για να εξηγήσει.

Θα πει κανείς, τώρα σοβαρά αυτό σε πείραξε στο ποδόσφαιρο μας; Πόσο δε μάλιστα στο ποδόσφαιρο των τελευταίων χρόνων που έχουμε δει πράγματα και θαύματα. Αλλά από την άλλη λες, ούτε τα βασικά ρε παιδάκι μου, ούτε τα τυπικά;

Ξεκινά το πρωτάθλημα και για πρώτη φορά θα υπάρχει VAR με ότι αυτό συνεπάγεται. Στις καθιερωμένες συσκέψεις πριν τον αγώνα με τους εκπρόσωπους των ομάδων, της Λίγκας και της αστυνομίας που γίνονται σε όλα τα γήπεδα λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή των ματς δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για να κάνει το αυτονόητο.

Να εξηγήσει τα βασικά του VAR (και όχι μόνο) όπως άλλωστε συμβαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικά από την στιγμή που έχουμε VAR για πρώτη φορά.

Δεν έκριναν σκόπιμο όμως στην ΚΕΔ/ΕΠΟ να κάνουν το πιο απλό πράγμα. Να ενημερώσουν για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Απλά και λιτά.

Και μην πει κανείς, έλα μωρέ, έγινε ένα σεμινάριο, έχουν γίνει δοκιμές στα γήπεδα, σιγά τώρα μην έτρεχαν για να τους πουν τα αυτονόητα.

Γιατί να μην το πει; Γιατί στην ΟΥΕΦΑ που είναι πρότυπο για όλες τις Ομοσπονδίες και θα έπρεπε να είναι και για την ΕΠΟ του Γραμμένου, στην παρόμοια σύσκεψη πριν από αγώνα βρίσκεται πάντα ο 4ος διαιτητής και ενημερώνει για τα πάντα! Τα βασικά!

Ότι π.χ. στις ρεβάνς των προκριματικών, όπως καλή ώρα του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ μπορούν να γίνουν 3 αλλαγές αλλά αν πάνε σε παράταση υπάρχει η δυνατότητα για 4η.

Ενημερώνει για τα βασικά που έτσι και αλλιώς τα γνωρίζουν οι ομάδες. Όμως το κάνει γιατί αυτή είναι η δουλειά της και γιατί πρέπει συνεχώς να κάνει το σωστό για να μην υπάρχουν προβλήματα. Στην Ελλάδα της… εξυγίανσης βεβαίως ούτε τα αυτονόητα δεν γίνονται. Και για ένα σύστημα, το VAR, που μπαίνει στη ζωή μας με αρκετά ήδη ερωτηματικά που αν αρχίσουμε να τα ψάχνουμε στην πράξη θα χαθεί η μπάλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ