Οι εντολές του Ιβάν, το FFP και η «ανάγκη» για πώληση ενός εκ των Ζαμπά, Άκπομ

Οι εντολές του Ιβάν, το FFP και η «ανάγκη» για πώληση ενός εκ των Ζαμπά, Άκπομ

Το10.gr μιλάει για τις αλυσιδωτές εξελίξεις στον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη αλλά και για τις αντιδράσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με όνειρα την ευρωπαϊκή του πορεία το φετινό καλοκαίρι, έχοντας ως στόχο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά, ο δικέφαλος όχι μόνο έμεινε εκτός των «χρυσοφόρων» ομίλων, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας, μένοντας εκτός Ευρώπης από τον μήνα Αύγουστο.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος μετά τον άδοξο αποκλεισμό και κάλεσε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα στο «Μακεδονία Παλλάς», προκειμένου να συζητήσει με όλους. Ο Σαββίδης επέρριψε την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές και προειδοποίησε ότι όποιος δεν θέλει και νιώθει ότι δεν μπορεί, είναι ελεύθερος να φέρει πρόταση και να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο ισχυρός άντρας του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική στα δύο παιχνίδια με τους Σλοβάκους και ο αποκλεισμός είναι απαράδεκτος για το μέγεθος του οργανισμού.

Ο Ιβάν Σαββίδης επίσης μίλησε με τον Μάριο Μπράνκο και τους υπεύθυνους του αθλητικού τμήματος της ομάδας, δηλώνοντας τη στήριξή του στον Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής θεωρείται μεγάλη επένδυση, καθώς ο ΠΑΟΚ τον αγόρασε από την Μπράγκα και άπαντες στην ομάδα πιστεύουν στις ικανότητές του. Ο Σαββίδης πιστεύει στο πρότζεκτ Φερέιρα και θωρεί ότι θα «δέσει» την ομάδα.

Επιπλέον στον ΠΑΟΚ συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξουν πωλήσεις ποδοσφαιριστών, προκειμένου να ισοσκελίσει τον ισολογισμό του. Οι επιταγές της UEFA με το FFP είναι ξεκάθαρες, οπότε επιβάλλεται να πωληθεί κάποιος πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής, ώστε να καλυφθεί το οικονομικό χάσμα στα ταμεία της ΠΑΕ. Οι δύο παίκτες που βρίσκονται στη βιτρίνα είναι ο Λέο Ζαμπά και ο Τσούπα Άκπομ. Ο Βραζιλιάνος δεν χρησιμοποιήθηκε ως βασικός στο παιχνίδι της Τούμπας με την Σλόβαν, με τον Δημήτρη Λημνιό να παίρνει τη θέση του. Όσο για τον Νιγηριανό επιθετικό, οι «σειρήνες» είχαν ηχήσει από τον Ιούλιο, με την Γουέστ Χαμ να έχει ενδιαφερθεί έντονα, αλλά τα «σφυριά» κινήθηκαν προς άλλους στόχους (σ.σ. στην Αγγλία δεν μπορεί να πουληθεί καθώς έχουν τελειώσει οι μεταγραφές).

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο «δικέφαλος» θα επιδιώξει να πουλήσει και τους δύο άσους του. Δεν υπάρχει διάθεση «ξεπουλήματος» ή αποδόμησης της ομάδας. Στόχος είναι να πωληθεί τουλάχιστον ο ένας από τους δύο, σε περίπτωση που έρθει μια αρκετά μεγάλη πρόταση. Το θέμα είναι ότι οι μεταγραφές στις μεγάλες λίγκες του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Τουρκία, Πορτογαλία)  τελειώνουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, επομένως τα περιθώρια στενεύουν.

Επιπλέον υπάρχει διάθεση για επιπλέον ξεσκαρτάρισμα, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Αμπέλ Φερέιρα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Μελιόπουλος, Στοχ, Ουάρντα και Λάμπρου.

Όσο για τις προσθήκες; Αυτές παγώνουν μέχρι νεωτέρας. Εάν δεν πραγματοποιηθεί κάποια πώληση, ο ΠΑΟΚ δεδομένα δεν θα κάνει κίνηση για κάποια μεταγραφή, αλλά και σε αντίθετη περίπτωση, θα κυνηγήσει κάποιον παίκτη είτε ως ελεύθερο, είτε με τη μορφή δανεισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ