Ολυμπιακός: Από τα «αστέρια» στα ντέρμπι

Ολυμπιακός: Από τα «αστέρια» στα ντέρμπι

Ο «Γολγοθάς» του Ολυμπιακού μέχρι τον Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» έχει ντέρμπι μετά από κάθε αγωνιστική του UEFA Champions League...

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έδειξε πως μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει, καθώς οι τρεις ομάδες που μαζί με τους Πειραιώτες συμπληρώνουν τον 2ο όμιλο είναι η Μπάγερν Μονάχου, η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης Τότεναμ και ο Ερυθρός Αστέρας.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως μιλάμε για έναν όμιλο «φωτιά» τόσο για τις δύο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα παλέψουν για τις δύο πρώτες θέσεις αλλά και τους δύο ερυθρόλευκους συλλόγους που έχουν ως πρώτο μέλημα την εξασφάλιση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League, ενώ με σύμμαχο τις «καυτές» τους έδρες θα προσπαθήσουν να λυγίσουν τα φαβορί και να στοχεύσουν ακόμα ψηλότερα.

Παράλληλα με τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές, ο Ολυμπιακός έχει να κοιτάξει και το πρωτάθλημα, όπου τα ντέρμπι τον ακολουθούν έπειτα από ματς του Champions League.

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί η συγκεκριμένη κατάσταση, αφού ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος εδώ και χρόνια στο να παίζει Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη και «καπάκι» Σάββατο ή Κυριακή.

Πάμε λοιπόν να δούμε το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» έπειτα από κάθε αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με δύο ιδιαιτερότητες.

Αρχικά η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό  σύλλογο που θα παίξει την φετινή σεζόν στα ευρωπαϊκά σαλόνια και δεύτερον μετά από αυτά τα ματς, όλες οι αγωνιστικές της Super League 1 είναι «παραδοσιακά» ντέρμπι, ενώ θα αντιμετωπίσει και ομάδες που θα αξιώσουν στο μέγιστο την είσοδό τους στα πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος.

18/9 Champions League 1η Αγωνιστική  Ολυμπιακός – Τότεναμ

21-23/ 9  Super League 1 4η Αγωνιστική  Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο ταξίδι του στα αστέρια κόντρα στους φιναλίστ της περσινής σεζόν «πετεινούς», μπροστά στο κοινό του «Γ. Καραϊσκάκης». Μετά την πρώτη αγωνιστική του C.L οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική της Super League 1 στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό.

1/10 Champions League 2η αγωνιστική  Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός

5-6/10 Super League 1   6η αγωνιστική  Άρης – Ολυμπιακός

Η δεύτερη αγωνιστική του C.L παίζεται στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου και αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι για την τύχη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε πως αμφότεροι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός θα παλέψουν πρωτίστως για την τρίτη θέση του ομίλου.

Λίγες ώρες μετά οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη, που φυσικά είναι από τις ομάδες που αξιώνουν την είσοδό τους στα πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος.

22/10  Champions League 3η αγωνιστική  Ολυμπιακός – Μπάγερν 

26-28/10 Super League 1  8η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Η Μπάγερν Μονάχου ξαναέρχεται στην Ελλάδα αυτή τη φορά για χάρη του Ολυμπιακού. Είναι το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, ακολουθεί την αμέσως επόμενη αγωνιστική το επόμενο, όπου οι Βαυαροί θα θελήσουν να πάρουν το «διπλό» στο Φάληρο για να αρχίσουν να «κλειδώνουν» την υπόθεση πρόκριση. Ωστόσο η έδρα του Ολυμπιακού θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια για την απόκτηση σημαντικών βαθμού ή και βαθμών.

Το πολύ δύσκολο εγχείρημα της ομάδας του Μαρτίνς κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας, συνοδεύεται από τους περσινούς γνώριμους των Γερμανών, δηλαδή την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό για την 8η αγωνιστική της Super League 1 σε ένα ακόμα ντέρμπι, όπου οι ερυθρόλευκοι πρέπει να επιδείξουν την απαραίτητη συμπεριφορά, καθώς θα προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

6/11  Champions League 4η αγωνιστική Μπάγερν – Ολυμπιακός 

9-11/11  Super League 1  10η αγωνιστική Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Ο Θρύλος επιστρέφει στο Μόναχο έπειτα από τρεις αγωνιστικές σεζόν. Οι αναμνήσεις  δεν είναι καλές, όμως τίποτε δεν μπορεί να στερήσει στον Ολυμπιακό την πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Κομβικό παιχνίδι και αυτό για την κατάσταση του δευτέρου ομίλου.

Λίγες ημέρες μετά ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον πάντοτε επικίνδυνο και φιλόδοξο Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες θα προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» στην κούραση των «ερυθρολεύκων» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

26/11  Champions League 5η αγωνιστική  Τότεναμ – Ολυμπιακός 

30/11-2/12  Super League 1 12η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Έπειτα από το μακρινό 1972, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Αγγλία για να κοντραριστεί με την Τότεναμ. Η νέα της έδρα θα φιλοξενήσει τους Πειραιώτες για την 5η αγωνιστική του Champions League και ο Ολυμπιακός θα ψάξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η επιστροφή στα ελληνικά δρώμενα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντέρμπι τίτλου με τα περσινά δεδομένα, ωστόσο με τα φετινά και την παρουσία των πλέι οφ, ο αγώνας Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα επιδείξει κυριαρχία.

11/12  Champions League 6η αγωνιστική Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας

14-15/12  Super League 1  14η αγωνιστική  Αστέρας Τρίπολης  – Ολυμπιακός

Το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων θα έχει ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην φετινή διαδρομή των ομάδων ως τον Δεκέμβριο. Ο Ερυθρός Αστέρας θα φιλοξενηθεί από τoν Ολυμπιακό σε μία «μάχη» αδερφών σωματείων η οποία ίσως κρίνει την πρόκριση στο Europa League, εάν όλα διαδραματιστούν όπως «έδειξε» η κλήρωση.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει μία καυτή ατμόσφαιρα η οποία δεν θα περάσει απαρατήρητη από κανέναν φίλαθλο.

Από την άλλη πλευρά η 14η αγωνιστική της Super League 1 έχει μία επικίνδυνη αποστολή για τον Θρύλο, αφού η Τρίπολη αποτελεί μία σκληρή έδρα αν και ο Ολυμπιακός έχει «μάθει» να φεύγει με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέχρι τον Δεκέμβριο:

14/9 Super League 1  3η αγωνιστική  Ολυμπιακός – Βόλος

18/9 Champions League 1η αγωνιστική  Ολυμπιακός – Τότεναμ

21-23/9 Super League 1  4η αγωνιστική Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

28-30/9 Super League 1  5η αγωνιστική Ολυμπιακός – Λαμία

1/10 Champions League 2η αγωνιστική Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός

5-6/10  Super League 1  6η αγωνιστική  Άρης – Ολυμπιακός 

19-21/10 Super League 1 7η αγωνιστική Ολυμπιακός – ΟΦΗ

22/10  Champions League  3η αγωνιστική Ολυμπιακός – Μπάγερν

26-28/10  Super League 1  8η αγωνιστική  Ολυμπιακός – ΑΕΚ

2-4/11 Super League 1   9η αγωνιστική  Ξάνθη – Ολυμπιακός

6/11 Champions League  4η αγωνιστική  Μπάγερν – Ολυμπιακός

9-11/11  Super League 1  10η αγωνιστική  Ολυμπιακός – Ατρόμητος

23-25/11  Super League 1    11η αγωνιστική   Πανιώνιος – Ολυμπιακός

26/11  Champions League  5η αγωνιστική  Τότεναμ – Ολυμπιακός

30/11-2/12  Super League 1  12η αγωνιστική  Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

7-9/12  Super League 1  13η αγωνιστική Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

11/12  Champions League  6η αγωνιστική  Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας

14-15/12 Super League 1  14η αγωνιστική Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

18-19/12 Super League 1  15η αγωνιστική  Ολυμπιακός – ΑΕΛ

21-23/12  Super League 1  16η αγωνιστική  Βόλος – Ολυμπιακός

* Να σημειωθεί ότι απουσιάζουν τα ματς του Κυπέλλου Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ