ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Χρήστος Αλμπάνης

ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Χρήστος Αλμπάνης

Η κομβική συμβολή του Χρήστου Αλμπάνη στο σπουδαίο διπλό της ΑΕΚ στην Τρίπολη με τον Έλληνα άσο να είναι μέσα σε όλες τις ευκαιρίες της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη αλλά ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο και αυτό το οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Χρήστο Αλμπάνη.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Κώστα Γαλανόπουλου και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ήταν μέσα σε ό,τι καλό δημιούργησε η Ένωση από κει και πέρα. Και δεν ήταν λίγες οι μεγάλες στιγμές των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο μέρος, όπου θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» πολύ πριν το 92′ και το λυτρωτικό γκολ του Σιμόες το παιχνίδι.

Ο Αλμπάνης ήταν αυτός που στο 64′ έβγαλε τετατέτ τον Βέρντε με όμορφη κίνηση απέναντι από τον Παπαδόπουλο αλλά ο Ιταλός έχασε μια μοναδική ευκαιρία να σκοράρει όμως τέσσερα λεπτά αργότερα η ασίστ του δεν πήγε χαμένη. Ο 24χρονος άσος, πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έτρεξε το μισό γήπεδο, την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στον Λιβάγια που δεν αστόχησε και έβαλε μπροστά στο σκορ την Ένωση με 2-1.

Ακόμη και σε λιγότερο σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε η ΑΕΚ, όπως αυτή του 56ου λεπτού με τον Σιμόες να σουτάρει άουτ από καλή θέση εκτός περιοχής, ο Αλμπάνης άφησε εξαιρετικά στον χώρο την μπάλα για τον συμπαίκτη του με τακουνάκι κάτι που έκανε και έξι λεπτά αργότερα για τον Παουλίνιο σε μια φάση που συνολικά οι «κιτρινόμαυροι» αναπτύχθηκαν εξαιρετικά αλλά από την σέντρα του Παουλίνιο στη συνέχεια, Βέρντε και Λιβάγια δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Όλα αυτά μέσα σε μόλις ένα ημίχρονο από έναν παίκτη με ελάχιστο ως τώρα χρόνο συμμετοχής (με την Ξάνθη μπήκε στο 83′ και με το ματς… τελειωμένο) που στάθηκε άτυχος καθώς έχασε όλη την προετοιμασία της ΑΕΚ το καλοκαίρι εξαιτίας τραυματισμού που λίγο έλειψε να του στερήσει και τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα παιδί που διαθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα, σπουδαία σωματικά προσόντα και ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια και με εμφανίσεις σαν την χθεσινή θα δημιουργήσει έναν πολύ μεγάλο αλλά ευχάριστο πονοκέφαλο στον (όποιον) προπονητή του στο εξής. Αρκεί να έχει την υγεία του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ