Επιστολή Ολυμπιακού στο υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Βάλτε τέλος στη γενικευμένη ανομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Επιστολή Ολυμπιακού στο υπ. Προστασίας του Πολίτη: «Βάλτε τέλος στη γενικευμένη ανομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

To10.gr αποκαλύπτει την επιστολή που έστειλε ο Ολυμπιακός στις αρμόδιες αρχές με αφορμή την εγκληματική επίθεση χούλιγκαν σε 15χρονα παιδιά της σχολής ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης.

Κάθε περιστατικό βίας είναι καταδικαστέο. Αλλά όταν η βία αγγίζει ανήλικα παιδιά, τότε κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν είδε, δεν κατάλαβε, δεν ασχολείται. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, όχι μόνο ασχολείται με την ωμότητα της βίαιης επίθεσης 100 εγκληματικών στοιχείων σε παιδιά της Σχολής του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, αλλά ήδη έκανε τις πρώτες κινήσεις. Στέλνοντας σε πρώτη φάση επιστολή υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά στον υφυπουργό, αρμόδιο για την Αντιεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριο Οικονόμου. Μια επιστολή που κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και τον υφυπουργό, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Μέσω της επίσημης τοποθέτησής της η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές της χώρας να αναλάβουν άμεσα δράση «να αναζητήσουν ταχύτατα τους υπαίτιους του συμβάντος, ώστε να οδηγηθούν άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Επίσης, στην ερυθρόλευκη επιστολή σημειώνεται ότι πρέπει να μπει «οριστικά τέλος στην γενικευμένη ανομία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, η ΠΑΕ, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου της καλεί τους αρμόδιους υπουργούς «…όπως προβείτε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν χωρίς καθυστέρηση οι κάθε είδους αυτουργοί ώστε να αποτραπούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα στο μέλλον»

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Κύριε Υπουργέ,

Η επίθεση που δέχθηκε χθες η ομάδα Κ-16 τη Σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τον Ποντιακό Πολυδενδρίου στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, ο επικίνδυνος τραυματισμός του υπεύθυνου της Σχολής, Γιώργου Χοχλάκη και του 15χρονου γιου του ενώπιον ανήλικων παιδιών, η επίθεση και ο εκφοβισμός εφήβων ποδοσφαιριστών (ξεγυμνώνοντας τα ίδια τα παιδιά σύμφωνα με καταγγελίες) και η κλοπή του αθλητικού υλικού τους, είναι ένα πρωτόγνωρο και αποτρόπαιο συμβάν, το οποίο έχει σοκάρει την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ελλάδας, ενώ απασχολεί ήδη και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, δυσφημίζοντας την χώρα μας για άλλη μία φορά διεθνώς.

Αποτελεί αυτονόητο χρέος των αρχών της χώρας, να αναζητήσουν ταχύτατα τους υπαίτιους του συμβάντος, ώστε να οδηγηθούν άμεσα στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ασφαλώς και οφείλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι απλώς να καταδικάσουμε το συμβάν, αλλά να αναζητήσουμε τρόπους για την καταπολέμηση και εξάλειψη των φαινομένων βίας, έχοντας όχι απλά την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους σας που να βάζουν οριστικά τέλος στην γενικευμένη ανομία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Ως εκ τούτου σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν χωρίς καθυστέρηση οι κάθε είδους αυτουργοί ώστε να αποτραπούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα στο μέλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ