ΠΑΟΚ: Εγγύηση… back to back

ΠΑΟΚ: Εγγύηση… back to back

Με αυτούς πρωτεργάτες ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσει στη διατήρη των σκήπτρων του, κατακτώντας για πρώτη φορά στην Ιστορία του, δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα.

Στρατιώτης Βαρέλα; Παρών! «Ο Φερνάντο Βαρέλα προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα χωρίς πρόβλημα», αναφέρει το δελτίο Τύπου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ σχετικά με την προπόνηση της Πέμπτης (12/9). Ο πολύπειρος στόπερ του ΠΑΟΚ, εκ των πρωταγωνιστών στην περυσινή ξέφρενη πορεία της ομάδας, ξανά στις επάλξεις, έτοιμος να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Ο τραυματισμός του στον ινώδη δακτύλιο του μέσοσπονδύλιου δίσκου δεν χρειάστηκε τελικώς χειρουργείο και έτσι άμεσα ο Πρωταθλητής θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του. (Από το προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 3η αγωνιστική της Superleague)

Ο Αμπέλ Φερέιρα λοιπόν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες μιας μονάδας άκρως απαραίτητης στην επιχείρηση: back to back. Βλέπεις ο ΠΑΟΚ οφείλει (και θα) βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στους περυσινούς του πρωταγωνιστές. Εκείνοι θα τον πάρουν από το χέρι και φέτος, για να τον οδηγήσουν εκ νέου στην κορυφή. Αυτοί που γεύτηκαν το νέκταρ της επιτυχίας και δοξάστηκαν από τον κόσμο της ομάδας.

Και είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ στηρίχτηκε στην πολύ καλή αμυντική του συμπεριφορά πέρυσι, στην γρανιτένια του άμυνα για να φέρει σε πέρας τους εγχώριους στόχους του. Ο Κέρβερος Αλέξανδρος Πασχαλάκης, οι βράχοι Φερνάντο Βαρέλα και Ερνάν Κρέσπο, ο Λέο Μάτος, και φυσικά ο ηγέτης Αντελίνο Βιεϊρίνια. Αυτοί σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος, αυτοί πιστώθηκαν και το μεγαλύτερος μέρος της επιτυχίας. Αυτοί θα τον βοηθήσουν στο back to back πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τα έως τώρα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, ναι πράγματι, οι Πασχαλάκης και Βαρέλα στο φετινό τους ξεκίνημα δεν έχουν σχέση με αυτούς που πρωταγωνιστούσαν πέρυσι σε μεγάλο διάστημα της χρονιάς. Ωστόσο η ευθύνη μοιράζεται ισόποσα και ένα κακό ξεκίνημα δεν μπορεί να καθορίσει την ολόκληρη την εξέλιξη. Ακόμα και αν ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ασπάζεται μια πιο επιθετική φιλοσοφία στον πρωταθλητισμό τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Κι ο ΠΑΟΚ το γνωρίζει, το εφάρμοσε πέρυσι, οφείλει να το κάνει και φέτος για να κρατήσει το στέμα του.

Ο Έλληνας διεθνής κίπερ πέρυσι, σε σύνολο 49 αγώνων, κράτησε αλώβητη την εστία του σε 22 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 16 ήταν για το πρωτάθλημα. Ο αμυντικός από το Κάπο Βέρντε αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια. Από τα 30 ματς του πρωταθλήματος έχασε μόνο 3! Ο Ισπανός… συνένοχος στην άμυνα, δεν έχασε παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ μέτρησε συνολικά 49 παρουσίες με την ασπρόμαυρη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έδωσε το παρών σε 27 παιχνίδια Superleague (συνολικά σε 45). Ο αρχηγός της ομάδας και μεγάλος άτυχος την περυσινή χρονιά αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια, συνολικά σε 37.

Οι προαναφερθέντες συνέβαλαν στο εντυπωσιακό επίτευγμα των… 16 clean sheets σε 30 παιχνίδια πρωταθλήματος (και συνολικά 23, σε 52 επίσημα ματς). Επιπλέον, οι άνωθεν βοήθησαν ώστε τη σεζόν 2018-2019 ο ΠΑΟΚ να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα έχοντας δεχθεί μόλις 14 τέρματα. Όντας επιπλέον η ομάδα που δεχόταν γκολ, πιο δύσκολα από κάθε άλλη. (Συγκεκριμένα, οι αντίπαλοι του στην Super League χρειάστηκαν 226 τελικές για να καταφέρουν να σκοράρουν 14 γκολ).

Αν λοιπόν οι Θεσσαλονικείς θέλουν να φέρουν ξανά την κούπα στον Λευκό Πύργο, τότε δεν χρειάζεται να ψάξουν πρωταγωνιστές. Ούτε συνταγή. Αρκεί τα ήδη δοκιμασμένα να εφαμορστούν στο νέο πλάνο του Φερέιρα που απαιτεί πιο direct football.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ