Ολυμπιακός – Βόλος 5-0

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0

Ένα γκολ νωρίς (Γκιγιέρμε 12΄). Και ένα… κρεσέντο στο φινάλε. Με Ελ Αραμπί (72΄), Γκερέρο (79΄), Βαλμπουενά (82΄) και Σουντανί (90+3'). Η ιστορία του Ολυμπιακός-Βόλος 5-0. Η τρίτη νίκη των Ερυθρόλευκων σε ισάριθμα ματς για την Super League 1!

Ένα πρώτης τάξεως μάθημα για νεοφώτιστους, κάτω από τα άστρα του Φαλήρου. Και αν οι δεύτεροι ήταν… Βόλος; Ο Ολυμπιακός έγινε πολύ-Βόλος με το τελικό 5-0 προφανώς να λέει τα περισσότερα για όσα συνέβησαν πριν από λίγο στο «Καραϊσκάκης».

Σε ένα ματς που αν το καλοσκεφτεί κανείς όλα προέκυψαν στην αρχή και στο τέλος. Το γρήγορο γκολ του Γκιγιέρμε (12΄) που έχτισε έναν συγκεκριμένο αγωνιστικό χαρακτήρα στην παρτίδα. Και βέβαια το εντυπωσιακό εικοσάλεπτο στο φινάλε. Εκεί που οι Πειραιώτες με την εμπειρία τους, τιμώρησαν την προσπάθεια του Βόλου να σταθεί ψηλά και να πιέσει αναζητώντας την ισοφάριση.

Κατηφόρισε ο αγωνιστικός χώρος στο τελευταίο κομμάτι της παρτίδας. Με έξυπνο ποδόσφαιρο. Με στόχευση» στα ρίσκα του αντιπάλου. Και βέβαια με την μπάλα να καταλήγει με ποσοστά… Ολυμπιακού, στα αντίπαλα δίχτυα. Από το 72΄ (Ελ Αραμπί 2-0) ως το 92΄ (Σουντανί 5-0). Με τον Γκερέρο (79΄, 3-0) και τον Βαλμπουενά (82΄πεν, 4-0) να βάζουν και εκείνοι το σημάδι τους στην καταμέτρηση.

*Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του Ολυμπιακού.

Όλα καλά λοιπόν για τους Ερυθρόλευκους. Έγινε και αυτή η δουλειά. Το πρώτο από τα τρία βήματα σε ένα πολύ απαιτητικό οκταήμερο. Για κάποιους αυτό το βήμα ήταν το ευκολότερο μένοντας απλά στο όνομα του αντιπάλου. Για άλλους; Το δυσκολότερο. Για τα… παιχνίδια του μυαλού που δικαίως προκαλεί η συνέχεια του προγράμματος (Τότεναμ, Παναθηναϊκός) αλλά και για το πρόβλημα «ρυθμού» που προκαλεί κάθε διακοπή.

Τα ξόρκισε και τα δύο αυτά ο Ολυμπιακός. Μπήκε σοβαρά, πίεσε και στο τρίτο κερδισμένο κόρνερ άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Γκιγιέρμε (12΄). Θα μπορούσε μάλιστα να είναι στην ασφάλεια του 2-0 από το 21΄αν η μπάλα του έκανε το χατίρι σε ένα άλλο στημένο και από την προσπάθεια του Μυστακίδη να διώξει δεν «σταματούσε» στο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Δεν έγινε βέβαια. Και αυτό για καμιά ώρα ακόμη θα αποδεικνύονταν πρόβλημα. Ευτυχώς όμως για εκείνους όχι άλυτο.

Μέχρι το 72΄όπου ο Ελ Αραμπί καθάρισε τη μπουγάδα, «ρυθμός» καλός για τους Πειραιώτες δεν προέκυπτε. Ο Μαρτίνς όμως πολύ έξυπνα για πολλοστή φορά «διάβασε» σωστά τις σκέψεις του αντίπαλου προπονητή. Περίμενε ο Ολυμπιακός. Περίμενε την κορύφωση της προσπάθειας των φιλοξενούμενων να μπουν για τα καλά στο «κόλπο» του ματς πιέζοντας ψηλά. Κάποια στιγμή λοιπόν που το γήπεδο άνοιξε; Όλα συνέβησαν φυσιολογικά. Θέλει τόλμη να πιέσεις τους Πειραιώτες ψηλά. Και «γερό» στομάχι για να καταπιείς ένα 5-0.

O Βόλος είχε φρεσκάδα. Σπουδαία τρεξίματα. Είχε ενέργεια. Και μπόλικο θράσος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Είχε και κάποιες επισκέψεις στα καρέ του Σα που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν επιβάλλει άλλο σενάριο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Μουνίθ (19΄) σημάδεψε άουτ, ο Σα σταμάτησε τον Μυστακίδη (23΄) στις δύο πιο χαρακτηριστικές τέτοιες στιγμές. Η «γενική εικόνα» όμως έφερε στην επιφάνεια τα καλά και τα άσχημα ενός αντιπάλου που δεν ήταν «έτοιμος» να ανταποκριθεί σε μια πρόκληση «επιπέδου» Καραϊσκάκης. Δεν φτάνουν μόνο οι αντοχές. Γιατί το να παίζεις καλά, να είσαι μέσα στο ματς ως το 72΄και τελικά να χάνεις με 5-0 και παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε σωστά ο Λυριτζής στο 82΄για το πέναλτι που έκανε στον Ποντένσε), δεν είναι ακριβώς μια καλή βραδιά. Συνήθως ακούγεται καλύτερο να χάνεις 5-0 όταν δεν σου πηγαίνει τίποτα.

Το κλειδί: Για τρίτη σερί αγωνιστική ο Ολυμπιακός ξεκινά με γκολ από τα αποδυτήρια και μάλιστα από στημένες μπάλες. Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική κρατά ανέπαφη την εστία του. Αυτή η «ιδιαίτερη» ισορροπία τον οδηγεί ως εδώ. Χωρίς πάντως οι «μηχανές» να έχουν ζεσταθεί ακόμη. Με τον Αστέρα ήταν το rotation εν όψει της ρεβάνς με τη Κράσνονταρ. Με τη Λάρισα, ένα γήπεδο χωράφι. Απόψε η εμφανής επιρροή της διακοπής. Η κεφαλιά του Γκιγιέρμε (12΄) όπως για το 1-0 έβαλε το νερό στο αυλάκι.

Το 10άρι: Ο Ματιέ Βαλμπουενά συνεχίζει το… βιολί του. H ασίστ στον Γκιγιέρμε από μια ακόμη «σπεσιαλιτέ» εκτέλεση κόρνερ ήταν η έκτη της σεζόν για εκείνη. Και έχει σκοράρει ήδη και τρεις φορές ο Γάλλος μαέστρος που υπέγραψε το τελικό 4-0 από τη βούλα του πέναλτι (82΄) .Πραγματικά σε κάθε του εμφάνιση προσθέτει όχι μόνο ποιότητα μέσο-επιθετικά αλλά και μια ηγετική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει το παιχνίδι των Ερυθρόλευκων.  Σπουδαίο ματς και από τον Λεονάρντο Κούτρη που επέστρεψε στην εντεκάδα με δύο ασίστ. Ένα παιδί που έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον πάγκο: Η κατάρρευση του Βόλου στον επίλογο του ματς. Δείγμα απειρίας. Παρότι βρέθηκε νωρίς στο σκορ ο νεοφώτιστος μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

Γιατί κόουτς:  Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά τι λέει. Και δεν άφησε καθόλου τυχαία την κουβέντα στη «στόχος το πρωτάθλημα» ατάκα του. Δεν είναι Premier League η Super League 1. Δεν σου αφήνει όμως δικαίωμα στο λάθος. Και απόψε ο Ολυμπιακός θα μπορούσε όντως να κάνει… λάθος. Λίγο από το μυαλό στα επόμενα. Λίγο από τον Βόλο και το γενναίο παιχνίδι του.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε (84’ Μπενζιά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (71’ Σουντανί), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (74’ Γκερέρο)

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56’ Μαξ), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης (69’ Ατιγιάπ), Γέντρισεκ

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Κάστοριας)
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)

Βοηθοί

Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νιας)
Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)

Τέταρτος

Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Ατ.)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ