Στην πεντάδα των κορυφαίων ντέρμπι του κόσμου το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Στην πεντάδα των κορυφαίων ντέρμπι του κόσμου το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Η αγγλική Mirror έκανε αφιέρωμα με τα 20 καλύτερα ντέρμπι του κόσμου και το ελληνικό «clasico», Ολυμπιακός Παναθηναϊκός, βρίσκεται στην 5η θέση. Δείτε ποιο ματς είναι στο Νο1.

Την ερχόμενη Κυριακή (22/9, 20:30), είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το ντέρμπι «αιωνίων», το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League 1!

Σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται οι δύο ομάδες, είναι προφανές ότι αυτό το ματς θα είναι για πάντα το κορυφαίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους δύο συλλόγους που έχουν τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Η αγγλική Mirror έκανε ένα αφιέρωμα σχετικά με τα 20 καλύτερα ντέρμπι, τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη αντιπαλότητα, με τους φιλάθλους των ομάδων να χωρίζονται σε δύο «στρατόπεδα» ανάλογα με την πόλη και την αντιπαλότητα που υπάρχει εκεί, τη θρησκεία και πολλούς ακόμα λόγους. Το αγγλικό Μέσο λοιπόν, στα 20 ιστορικότερα ντέρμπι ενέταξε και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σε αυτά και μάλιστα στην 5η θέση!

Το ελληνικό clasico δηλαδή βρίσκεται ψηλότερα από αγώνες όπως το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Σίτι, το Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας, το Μίλαν-Ίντερ, το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το Γαλατασαράι-Φενέρμπαχτσε και πολλά ακόμα.

Στο αφιέρωμά της για το ελληνικό ντέρμπι, η Mirror έχει βάλει μία φωτογραφία με τέσσερις παίκτες (δύο του Παναθηναϊκού και δύο του Ολυμπιακού) και ανάμεσά τους μία φωτοβολίδα, δείχνοντας τη μεγάλη αντιπαλότητα και το μίσος που υπάρχει σε αυτά τα ματς. Στους λόγους που βρίσκεται τόσο ψηλά το ντέρμπι «αιωνίων», η Mirror αναφέρεται στην αντιπαλότητα Αθήνας-Πειραιά, στις κοινωνικές προεκτάσεις και διαφορές που υπάρχουν, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί και στα επεισόδια που έχουν γίνει κατά καιρούς στο παρελθόν.

Δείτε την πρώτη 20άδα των κορυφαίων ντέρμπι σύμφωνα με τη Mirror:

20. Τσίβας – Κλαμπ Αμέρικα

19. Φλαμένγκο – Φλουμινένσε

18. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι

17. Βελέζ – Ζρίνσκι Μόσταρ

16. Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας

15. Άγιαξ – Φέγενορντ

14. Χάιντουκ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ

13. Μίλαν – Ίντερ

12. Ιντεπεντιέντε – Ράσινγκ Κλουμπ

11. Γκρέμιο – Ιντερνασιονάλ

10. Νασιονάλ – Πενιαρόλ

9. Ντόρτμουντ – Σάλκε

8. Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

7. Άρσεναλ – Τότεναμ

6. Γαλατασαράι – Φενέρμπαχτσε

5. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

4. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης

3. Αλ Αχλί – Ζάμαλεκ

2. Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ

1. Σέλτικ – Ρέιντζερς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ