Το «κίτρινο» χαστούκι του Βράνιες (vid)

Το «κίτρινο» χαστούκι του Βράνιες (vid)

Στο 12ο λεπτό του παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Λαμία, ο Βράνιες χτύπησε με το χέρι του τον Ρόμανιτς, ο διαιτητής Μανούχος είδε στην οθόνη το ριπλέι και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Βόσνιο, αντί για την κόκκινη, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Η ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής υποδέχθηκε την Λαμία στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και επικράτησε με 2-0, πανηγυρίζοντας τη 2η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Σε ένα ακόμα αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, χρειάστηκε η βοήθεια του VAR, προκειμένου να «διαλευκανθεί» μία φάση, την οποία αρχικά ο διαιτητής Μανούχος έχασε στη ζωντανή ροή του παιχνιδιού, παρότι ήταν εξόφθαλμη!

Συγκεκριμένα, στο 12’ (με το σκορ στο 0-0) ο Ρόμανιτς κυνήγησε μια προωθημένη μπαλιά, ο Βράνιες μπήκε μπροστά του και τον χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπο. Ο παίκτης της Λαμίας έπεσε στο έδαφος μετά το χτύπημα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, καθώς δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη.

Ο διαιτητής VAR του αγώνα, ωστόσο, Αθανάσιος Τζήλος, ενημέρωσε τον ρέφερι για το συμβάν, με τον Μανούχο να πηγαίνει στην οθόνη και να εξετάζει ο ίδιος τη φάση.  Ο διαιτητής είδε το ριπλέι, στο οποίο φαίνεται πεντακάθαρα το χαστούκι του Βράνιες, αλλά αντί να αποβάλει τον παίκτη της ΑΕΚ, του έδειξε απλά την κίτρινη κάρτα.

Είναι απορίας άξιο πως μετά τη χρήση του VAR, δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Βράνιες, αντί για κόκκινη, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Ηταν μια ξεκάθαρη φάση, στην οποία θα έπρεπε να δοθεί κόκκινη στον αμυντικό της ΑΕΚ, όπως ορίζει ο κανονισμός. Ο διαιτητής εξέτασε τη φάση, είδε πεντακάθαρα τι συνέβη και παρόλα αυτά του έδειξε απλά την κίτρινη κάρτα, προκαλώντας την οργή του πάγκου και των παικτών της Λαμίας.

Γιατί υπάρχει άραγε το VAR, όταν οι διαιτητές δεν μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις σε απλές φάσεις σαν και αυτή του Βράνιες;

Δείτε ΕΔΩ τη φάση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ