Ο… πεναλτάκιας κύριος Στέγκεμαν

Ο… πεναλτάκιας κύριος Στέγκεμαν

Το προφίλ του Γερμανού διαιτητή, Σάσα Στέγκεμαν, ο οποίος σφυρίζει το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. 20 πέναλτι σε 73 ματς στη Μπουντεσλίγκα έχει δώσει ο 34χρονος.

Έχει πτυχίο στη δημόσια διοίκηση, έγινε διεθνής διαιτητής μόλις πριν από λίγους μήνες και θα αποτελέσει τον δεύτερο Γερμανό ρέφερι που θα πάρει γεύση από το ελληνικό «clasico», μετά τον Μάρκο Φριτς. Ο λόγος για τον Σάσα Στέγκεμαν, τον Γερμανό διαιτητή που την Κυριακή θα σφυρίξει το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ένας διαιτητής που αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο προφίλ του, θα διαπιστώσει πως είναι… πεναλτάκιας. Ο Στέγκεμαν σφύριξε για πρώτη φορά στην Μπουντεσλίγκα το 2014, έχοντας έως σήμερα συνολικά 73 παιχνίδια και ένα ματς των playoffs.

Σε αυτά τα παιχνίδια έχει μοιράσει 249 κάρτες, έχει αποβάλει πέντε φορές παίκτη με δεύτερη κίτρινη και εφτά φορές με απευθείας κόκκινη, ενώ έχει καταλογίσει 20 πέναλτι, αριθμός μεγάλος βάσει των αγώνων που έχει διαιτητεύσει.

Στο φετινό πρωτάθλημα έχει βρεθεί σε δύο ματς της Bundesliga. Τη δεύτερη αγωνιστική σφύριξε το Χόφενχάιμ – Βέρντερ 3-2 και την τέταρτη το Λειψία – Μπάγερν 1-1. Και στα δύο παιχνίδια έδειξε από έξι φορές την κίτρινη κάρτα.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή του εμπειρία, τα πρώτα του παιχνίδια ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το πρώτο για τον δεύτερο προκριματικό του Europa League και συγκεκριμένα στο Μάριμπορ – ΑΪΚ Σόλνα 2-1, ενώ το δεύτερο ήταν το Ντιναμό Τιφλίδας – Φέγενορντ 1-1 για τον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ