Ο κανονισμός για την διακοπή αγώνων: αφαίρεση 1 βαθμού, πρόστιμο και τιμωρία έδρας

Ο κανονισμός για την διακοπή αγώνων: αφαίρεση 1 βαθμού, πρόστιμο και τιμωρία έδρας

Αυτά ισχύουν σε περίπτωση επεισοδίων ή διακοπής αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα

Δεν είναι λίγα τα εντός των τειχών παιχνίδια που το ποδόσφαιρο πάει… περίπατο και τα επεισόδια πρωταγωνιστούν τόσο στις κερκίδες όσο και στα πέριξ των γηπέδων. Οι σύλλογοι τιμωρούνται με αφαιρέσεις βαθμών και ο δρόμος τους γίνεται αμέσως πιο ανηφορικός.Ενώ και η τιμωρία έδρας που αναγκάζει μια ομάδα να αγωνιστεί χωρίς την παρουσία των οπαδών της, είναι ένα βαρύ φορτίο.

Στα παιχνίδια που δεν ολοκληρώνονταν ποτέ, υπήρχε διπλή τιμωρία για την ομάδα που ήταν υπεύθυνη, αφού εκτός από την απώλεια του αγώνα (με σκορ0-3), τους αφαιρούνταν και τρεις βαθμοί.

Ήταν μάλιστα πάγιο αίτημα των ομάδων οι τιμωρίες να μην συμπεριλαμβάνουν αφαιρέσεις βαθμών και πράγματι, η αρχική συμφωνία ανάμεσα στη Λίγκα και την Ομοσπονδία έκανε λόγο για συνολική κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών.

Αυτό τελικά δεν εφαρμόστηκε ωστόσο οι κανονισμοί για την διακοπή αγώνων δεν είναι ίδιοι με πέρυσι και να αποσαφηνιστούν τυχόν απορίες, σχετικά με τον νέο τροποποιημένο κανονισμό, θα ήταν ωφέλιμο να ξεκαθαριστούν τα εξής:

«Μία ομάδα υπαίτια για «αγώνα που δεν τελέστηκε ή δεν έληξε», θα τιμωρείται πλέον με αφαίρεση ενός βαθμού και όχι τριών, όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι, ενώ τα πρόστιμα για την υπαίτια ομάδα θα κυμαίνονται από 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από 2 έως 4 αγωνιστικές.

Παρότι στις τρεις πρώτες στροφές της Superleague δεν υπήρξαν παρατράγουδα, ενόψει του ντέρμπι αιωνίων την προσεχή Κυριακή καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τι ισχύει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ