Άρης: Όταν ο Ιντέγε «σημάδεψε» την Τούμπα

Άρης: Όταν ο Ιντέγε «σημάδεψε» την Τούμπα

Ο Μπράουν Ιντέγε επανήλθε στα γκολ μετά από 575 μέρες και ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην Τούμπα, εκεί όπου ως παίκτης του Ολυμπιακού άφησε το... σημάδι του.

18 μήνες. Ή αλλιώς, 575 μέρες. Τόσο καιρός χρειάστηκε προκειμένου ο Ιντέγε να βρει και πάλι δίχτυα, μετά από εκείνο το παιχνίδι της Μάλαγα με την Βαλένθια για την La Liga. Ο Αφρικανός επιθετικός σκόραρε στην επιβλητική νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού στο Βικελίδης πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο γκολ με την φανέλα των «κιτρινόμαυρων» και άνοιξε λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα, αποτινάσσοντας την «κατάρα» που τον ακολουθούσε.

Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα του με τον Άρη δεν ήταν το ιδανικό, κάτι που σαφώς επηρέασε και την συνολική πορεία/εικόνα της ομάδας, καθώς μέχρι και πριν το παιχνίδι με τους «πράσινους» ο Ιντέγε δεν είχε πετύχει γκολ, ξεκινώντας βασικός και στα 6 παιχνίδια της ομάδας. Για αυτό και το timing του γκολ του ήταν το ιδανικό. Από την μία οι «κίτρινοι» πέτυχαν μία επιβλητική και συνάμα πειστική νίκη, από την άλλη ο ίδιος «έφτιαξε» την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας.

Και η συνέχεια όσον αφορά το άμεσο μέλλον περιλαμβάνει ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που θα κληθεί να δώσει η ομάδα του Απόστολου Τερζή στην τρέχουσα σεζόν. Αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένας αγώνας που μπορεί να κρίνει πολλά, τόσο για το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα, όσο και για την θέση του «κίτρινου» πάγκου.

Ο Αφρικανός επιθετικός επιστρέφει σε ένα γήπεδο που γνωρίζει καλά. Σε ένα γήπεδο που στο παρελθόν έχει αφήσει το «σημάδι» του ως παίκτης του Ολυμπιακού. Φυσικά η αναφορά γίνεται για τις 4 Οκτωβρίου του 2015, τότε που ο Ολυμπιακός περνούσε… αέρα από την Τούμπα, επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΟΚ, χάρη στα γκολ των Ιντέγε (27′) και Μιλιβόγεβιτς (36′).

Το συγκεκριμένο τέρμα ήταν το πρώτο για τον φορ του Άρη σε ελληνικό ντέρμπι και φρόντισε να το πανηγυρίσει με έναν τρόπο που σίγουρα έχει μείνει αξέχαστος για αυτούς που παρακολουθούσαν το παιχνίδι εκείνη την ημέρα ή έστω έχουν δει τα στιγμιότυπα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την χαρακτηριστική φάση:

Έκτοτε δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως εξελίχθηκε σε παίκτη των μεγάλων παιχνιδιών, καθώς σκόραρε στην πλειοψηφία των αγώνων που αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού, απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μάλιστα κόντρα στον Δικέφαλο του βορρά είναι αήττητος, μετρώντας 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, εξαιρουμένων αυτών που δεν ολοκληρώθηκαν.

Αναλυτικά οι αριθμοί του στα ντέρμπι:

4/10/2015 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2, 1 γκολ

17/10/2015 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-0, 1 γκολ + 1 ασίστ

13/3/2016 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1 γκολ

2/10/2016 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0, 1 γκολ

6/11/2016 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0, 1 γκολ

Δύο ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μοιάζει δεδομένο πως ο Ιντέγε θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα του Άρη, καθώς το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ενδεκάδα του θριάμβου κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα είναι αυτή που θα παραταχθεί στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή (22/9).

Και όπως είναι λογικό οι παραπάνω αριθμοί σε συνδυασμό με την «φτιαγμένη» ψυχολογία του Αφρικανού φορ ανεβάζουν τις προσδοκίες προς το πρόσωπο του ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Άρη περιμένουν από τον Ιντέγε να συνεχίσει την εξαιρετική «παράδοση» που έχει στα ελληνικά ντέρμπι και γιατί όχι, να… ξανασημαδέψει την Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ