ΟΦΗ: Το πεντοζάλι της στατιστικής

ΟΦΗ: Το πεντοζάλι της στατιστικής

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα στον αθλητισμό και ο ΟΦΗ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις όλων των στατιστικών. Η ονειρεμένη αφετηρία στη Super League και οι τρομερές επιδόσεις των Κρητικών δείχνουν πως στο Ηράκλειο γίνεται δουλειά...

Το βράδυ της 22ης ημέρας του Μάη, ο ΟΦΗ έφτασε μία ανάσα από τον υποβιβασμό. Ο Πλατανιάς είχε πετύχει την ισοφάριση (2-2) στο 92ο λεπτό και τα εκτός έδρας γκολ τον κρατούσαν στη Super League.

Λίγες στιγμές πριν από την λήξη, ο Αντίλ Ναμπί σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και η ομάδα του Ηρακλείου μένει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από την «κόλαση» στον «παράδεισο»

Η προετοιμασία του ΟΦΗ ξεκίνησε με την πρόσληψη του νεαρού για τα ελληνικά δεδομένα Γιώργου Σίμου. Ο 41χρονος τεχνικός ανέλαβε τον πάγκο των Κρητικών και οι αμφιβολίες άρχιζαν να πλανώνται στον ουρανό του Ηρακλείου.

Λίγους μήνες αργότερα, η δουλειά του είναι εμφανής και η πορεία του ΟΦΗ στις μέχρι τώρα τρεις αγωνιστικές  της Super League αξιοθαύμαστη. Κανείς δεν πίστευε σε ένα τέτοιο ξεκίνημα, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος που περιμένει με ανυπομονησία το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

Η ανυπομονησία αυτή μεγάλωνε κάθε Σαββατοκύριακο και έγινε τεράστια μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια. Ισοπαλία 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης» με τον ποιοτικό Άρη, «μάγκικο» διπλό με σκορ 3-1 μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στο «νέο» Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη και μία εύκολη νίκη στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον Παναιτωλικό με 3-1.

Αποτέλεσμα αυτών των τρομερών εμφανίσεων είναι η τέταρτη θέση με 7 βαθμούς (οι τρεις πρώτες ομάδες έχουν από 9 βαθμούς) και η τεράστια αναγνώριση προς την ομάδα της Κρήτης. Πλέον κάθε αγωνιστική μοιάζει διαφορετική και ο ΟΦΗ δέχεται τον σεβασμό όλων, ιδιαίτερα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, όπως προείπαμε και οι παίκτες του Σίμου βρίσκονται σε  όλες τις πρώτες θέσεις των στατιστικών.

Για του λόγου το αληθές…

Όπως γίνεται αντιληπτό όλες οι κατηγορίες που αποσκοπούν στην επίτευξη ενός τέρματος, είναι γεμάτες από παίκτες του ΟΦΗ, με εξαίρεση τα γεμίσματα και τα κλεψίματα.

Ο Γιώργος Σίμος θέλει να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο,  οι παίκτες του  να πατάνε περιοχή και να τροφοδοτούν τους Μάνο και Τσιλιανίδη.

Μάνος – Τσιλιανίδης, το δίδυμο που «μάγεψε» το ΟΑΚΑ

Μπορεί να είναι νωρίς, ωστόσο οι δύο 25χρονοι επιθετικοί έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο δίδυμο, ικανό να «τρελάνει» κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ο Δημήτρης Μάνος δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» πίστεψαν πως δεν είναι ακόμα έτοιμος, ενώ ο Κοσμάς Τσιλιανίδης ήρθε από τον Αστέρα Τρίπολης χωρίς να έχει πετύχει αρκετά γκολ.

Κι όμως η φαντασία στο παιχνίδι τους, η ταχύτητα του Μάνου, η τεχνική κατάρτιση του Τσιλιανίδη και τα τελειώματα των φάσεων που επέδειξαν και οι δύο είναι συναρπαστικά.

Αμφότεροι συνυπάρχουν  στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 3 γκολ έκαστος, ενώ βρίσκονται στην πεντάδα ξεχωριστών στατιστικών λιστών.

Ο Μάνος έχει δημιουργήσει 9 ευκαιρίες μέχρι τώρα για να σκοράρει στα τρία αυτά πρώτα παιχνίδια και τοποθετείται στην δεύτερη θέση της λίστας, αφού στην πρώτη είναι ο Αντίλ Ναμπί με 11!

Από την άλλη πλευρά, ο Κοσμάς Τσιλιανίδης σκοράρει ανά  1,7 ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι.

Αντίλ Ναμπί, ο δημιουργός

Ο Αντίλ Ναμπί αποτελεί μία ακόμα απειλή για τις αντίπαλες άμυνες , καθώς όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά έχει τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή της Super League, 11 στον αριθμό.

Ο Άγγλος αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου και φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο στην δημιουργία και εκτέλεση των ευκαιριών του ΟΦΗ.

Μεγάλο του «όπλο» και οι στημένες μπάλες, όπως θα θυμόμαστε από το ματς με τον Πλατανιά και φυσικά κάποιες εκτελέσεις από τα φετινά μέχρι τώρα παιχνίδια.

Χουάν Νέιρα, ο μαέστρος

Ο 30χρονος Αργεντινός είναι ο «εγκέφαλος» του φετινού ΟΦΗ.  Αγωνίζεται δίπλα στον Ναμπί, στο κλασικό 4-4-2 του Γιώργου Σίμου και βάσει των στατιστικών τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του με μεγάλη ακρίβεια.

Ο Νέιρα είναι δεύτερος σε ασίστ με 2 στον αριθμό, ενώ έχει πετύχει τις περισσότερες εύστοχες πάσες στο πρωτάθλημα (30) από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή.

 

Ο αναμορφωτής της ομάδας, Γιώργος Σίμος

Η ΠΑΕ ΟΦΗ πήρε ένα μεγάλο ρίσκο. Η πρόσληψη ενός νεαρού για τα δεδομένα της χώρας μας προπονητή δεν έμοιαζε και η καλύτερη δυνατή λύση στα αυτιά αρκετών φίλων της ομάδας. Άλλοι όμως τον πίστεψαν και μέχρι τώρα δικαιώνονται στον μέγιστο βαθμό.

Η τακτική προσέγγιση του 41χρονου τεχνικού μοιάζει να «κουμπώνει» στο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει. Σίγουρα έχει τονώσει το ηθικό των παικτών, ενώ φαίνεται να ξέρει να διαχειρίζεται ξεχωριστά κάθε αδυναμία ή προσόν των ποδοσφαιριστών του.

Δεν είναι τυχαίο πως οι Κρητικοί βρίσκονται στην πρώτη θέση επίτευξης γκολ μαζί με τους  ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, έχοντας από 7! Η δημιουργία ευκαιριών, οι προσπάθειες που παίρνουν οι επιθετικοί του ΟΦΗ και φυσικά οι ασίστ, κάνουν ξεκάθαρη την αγωνιστική φιλοσοφία του Έλληνα προπονητή.

Η δουλειά του είναι εμφανέστατη στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ο ΟΦΗ κάνει…  πάρτι και στα συνολικά στατιστικά κάθε ομάδας. Αυτό το οφείλει στον Γιώργο Σίμο και άπαντες ευελπιστούν σε μία ανάλογη συνέχεια.

 

Το ματς με τον Βόλο (21/9/2019, 17.15)

Οι πρώτες τρεις αγωνιστικές ήταν βγαλμένες από κάθε όνειρο των φίλων του ΟΦΗ, ωστόσο η συνέχεια πρέπει να είναι ανάλογη. Οι Κρητικοί πρέπει να αποδείξουν πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο και να συνεχίσουν να αγωνίζονται με την «δαιμονιώδη» φόρμα  που έχουν έως τώρα.

Ισοπαλία λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, 1-1 με τον Άρη , ποδόσφαιρο κυριαρχίας και 3-1 τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, εύκολη επικράτηση επί του Παναιτωλικού με το ίδιο σκορ.

Η τέταρτη θέση της βαθμολογίας ανήκει στον ΟΦΗ, όμως το παιχνίδι που πλησιάζει δεν θα είναι  εύκολο. Μπορεί ο Βόλος να δέχτηκε πέντε γκολ από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ωστόσο αποτελεί μία ταχύτατη ομάδα που επιδιώκει να παίζει επιθετικά και σε υψηλό τέμπο!

Οι νεοφώτιστοι πέτυχαν σπουδαίο διπλό στην έδρα του Πανιωνίου με 2-1 (πρώτη αγωνιστική), ακολούθησε μία ακόμα μεγάλη νίκη επί του Άρη με 1-0 και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, παίζοντας σε κάθε αναμέτρηση με στόχο την επίτευξη γκολ, χωρίς να κλείνονται στα καρέ τους.

Απολογισμός 6 βαθμοί σε τρεις αγώνες, διόλου άσχημα για την ομάδα του Βόλου.

Μία δύσκολη «απόβαση» η αποστολή στη Μαγνησία! Ίσως η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για να αποδείξει ο ΟΦΗ πως μπορεί να «καθαρίσει» τέτοια παιχνίδια και να πάει προς την υπέρβαση.

Δεν είναι εύκολο, έχει δρόμο ακόμα, όμως οι αριθμοί μιλούν και οι Κρητικοί χορεύουν πεντοζάλι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ