Η νύχτα που δεν ξημέρωσε

Η νύχτα που δεν ξημέρωσε

Ο Γιώργος Δώνης είχε πάρει την απόφαση να φύγει από τον Παναθηναϊκό όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα με τον Άρη. Λίγη ώρα αργότερα, στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, άλλαξε γνώμη. Αιτία; Όλα όσα συνέβησαν εκεί.

«Πάντα υπάρχει η ένταση της στιγμής και σκέφτηκα πως έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσω από το σύλλογο. Το είπα στα αποδυτήρια. Έγιναν διάφορα πράγματα και στο ξενοδοχείο όταν επιστρέψαμε». Τα λόγια αυτά είπε ο Γιώργος Δώνης σήμερα στη συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, απαντώντας στην ερώτηση για τις σκέψεις αποχώρησής του.

Και για εκείνο το διήμερο Κυριακή με Δευτέρα, που τον έφερε για πρώτη φορά στους 15 μήνες παρουσίας του κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό. Για τον Δώνη δεν είναι θέμα οικονομικό. Όταν λέει πως τον Παναθηναϊκό δεν τον βλέπει σαν όλες τις άλλες δουλειές, το εννοεί. Όταν λέει πως το συναίσθημα είναι πάνω απ’ όλα, επίσης το εννοεί.

Εκείνο το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη παίχτηκε όλη η «παρτίδα» της παραμονής ή όχι του Έλληνα προπονητή στον Παναθηναϊκό. Έφυγε από το «Βικελίδης» με προορισμό το ξενοδοχείο στο οποίο θα διέμενε η ομάδα και επί της ουσίας είχε θέσει εαυτόν εκτός ομάδας. Όταν, πια, ξημέρωσε η Δευτέρα και η ομάδα επέστρεφε στην Αθήνα, όλα είχαν αλλάξει. Τι συνέβη;

Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Ο Δώνης πήγε στα αποδυτήρια αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού και είπε στους παίκτες τις σκέψεις του. Ότι πλέον νιώθει πως έχει έρθει η ώρα της αποχώρησής του. Το έλεγε και το εννοούσε. Δεν το έκανε για να… κόψει αντιδράσεις ή για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από εκείνους. Το άφησε να εννοηθεί πολύ ανοιχτά στη συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα.

Όταν η αποστολή επέστρεψε στο ξενοδοχείο έφαγαν όλοι μαζί. Μετά το δείπνο ακολούθησε συζήτηση των αρχηγών και των πιο παλιών ποδοσφαιριστών με τον Νίκο Νταμπίζα. Μια συζήτηση σε κλίμα προβληματισμού, αλλά και πίστης πως τα πράγματα θα αλλάξουν. Αρκεί να έμενε και ο προπονητής μαζί τους.

Κάποιοι παίκτες με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να πάνε στο δωμάτιο του προπονητή και εκεί έγινε η ανατροπή. Μίλησαν μαζί του, του εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη όχι μόνο των ίδιων, αλλά του συνόλου των ποδοσφαιριστών, του είπαν πως κανείς δεν πιστεύει πως μια αλλαγή προπονητή θα κάνει καλό στον σύλλογο. Και επί της ουσίας του άλλαξαν γνώμη.

Ο Δώνης μίλησε και με τον Νταμπίζα, ανέλυσε επί ώρες την κατάσταση την επόμενη μέρα στο Κορωπί με τους συνεργάτες του, συζήτησε με τον Σαραβάκο. Καμιά, όμως, κουβέντα δεν τον επηρέασε περισσότερο από εκείνη που έκανε με τους ποδοσφαιριστές του το βράδυ της Κυριακής. Σε μια βραδιά που αρνιόταν να ξημερώσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ