Κάνοντας ένα τσιγάρο με τον Πέδρο Μαρτίνς…

Κάνοντας ένα τσιγάρο με τον Πέδρο Μαρτίνς…

To10.gr κουβέντιασε με τον Πέδρο Μαρτίνς για τον «x-facxtor» Σεμέδο, που ανέβασε το επίπεδο... ασφάλειας, το... μυαλό του Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον ηγέτη Ματιέ και την «έκρηξη» Μάξι Λοβέρα.

Ο αγώνας με την Τότεναμ έχει τελειώσει πάνω από δύο ώρες. Η σκόνη από τη σπουδαία εμφάνιση του Ολυμπιακού και την ισοπαλία με τη φιναλίστ του Champions League δεν είχε καθίσει ακόμη. Αλλά στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς η ημέρα είχε περάσει. Και ο επόμενος αντίπαλος είχε σημασία. Αποχωρώντας από το Γεώργιος Καραϊσκάκης, μαζί με τον ατζέντη του, Σάντσο Φρέιτας και τη σύζυγό του, ο Μαρτίνς στέκεται για ποδοσφαιροκουβέντα. Με όρεξη να μιλήσει.

Ανάβει το ηλεκτρονικό του τσιγάρο και η κουβέντα αρχίζει. Αρχικά για το παιχνίδι που προηγήθηκε. Ένα παιχνίδια που ο ίδιος το είχε προετοιμάσει στην εντέλεια. Με αποτέλεσμα να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της Τότεναμ να κυριαρχήσει. Η σημείωση για το «what if…», για το πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι εάν η φάση του δοκαριού στο 18ο λεπτό είχε γίνει γκολ και ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με 1-0, είχε μια πολύ τολμηρή απάντηση. Μια απάντηση που περιλάμβανε την… Κράσνονταρ. Την οποία ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-0. Με τον Μαρτίνς να σημειώνει ότι η εικόνα του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα και την ψυχολογία, θα έκαναν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Αγγλους.

Ο ΣΕΜΕΔΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ… ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η αναμέτρηση ανέδειξε μια σειρά από σημαντικούς πρωταγωνιστές. Με τον Ρούμπεν Σεμέδο να «μπαίνει» στην κουβέντα. «Είναι ξεκάθαρο ότι κατά τύχη ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην Ελλάδα», του σημειώνουμε. «Είναι και ο ίδιος τυχερός που είναι εδώ», σημειώνει. Εξηγώντας ότι ο Πορτογάλος στόπερ είναι σε ένα περιβάλλον που τον εμπιστεύεται, που του δείχνει ότι τον πιστεύει και ότι τον στηρίζει στο 100%, αδιαφορώντας για το παρελθόν. Με τον Σεμέδο ζει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Τη… δεύτερη ποδοσφαιρική ζωή του. Ανεβάζοντας παράλληλα επίπεδο την… ασφάλεια του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί μισόλογα. Και για την περίπτωση του Σεμέδο πιστεύει ότι εάν το μυαλό του παραμείνει προσγειωμένο, τότε η καριέρα του δεν έχει ταβάνι. Όπως και οι δυνατότητές του. Διότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει δει ποτέ πριν έναν τέτοιο αμυντικό, σε αυτή την ηλικία, με τόσο μεγάλη ποιότητα και επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του, στο υψηλότερο επίπεδο. Κατά τον προπονητή του Ολυμπιακού, μάλιστα, ο Σεμεδο είναι ο παίκτης που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Καθώς η παρουσία του είναι τόσο επιδραστική, επιβλητική και ουσιαστική, που ακόμη και στην κακή του ημέρα, κάνει τους συμπαίκτες του να αισθάνονται ασφαλείς. Είναι ουσιαστικά ο x-factor της άμυνας του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Εάν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Μαρτίνς να αισθάνεται 100% δικαιωμένος (και όχι άδικα), αυτός είναι ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Πιθανότατα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Τότεναμ. «Είναι πολύ, πολύ έξυπνος παίκτης ο Ανδρέας», λέει για τον διεθνή μέσο ο Μαρτίνς. Μιλώντας για τη ραγδαία και εντυπωσιακή του βελτίωση τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και σημειώνοντας παράλληλα πως η τακτική του παιδεία, η ποιότητά του, το μεγάλο κορμί του, αλλά και η αυταπάρνησή του, η ηγετική του προσωπικότητα είναι στοιχεία που καθιστούν καίρια και εξόχως σημαντική την παρουσία του στο σύνολο.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Ο Μαρτίνς είχε καλά λόγια να πει για όλους τους παίκτες του. Για τον Ζοσέ Σα, που κάνει τους συμπαίκτες του να αισθάνονται σιγουριά. Για την εκπληκτική βελτίωση του Τσιμίκα. Για τον σημαντικό ρόλο του Γκιγιέρμε. Για τον Ποντένσε που έπαιξε βάσει των δυνατοτήτων του. Για τον Μασούρα που παίζει σαν… προγραμματισμένος και κάνει ό,τι του πει ο προπονητής του. Για τον ασταμάτητο μαχητή Γκερέρο. Αλλά έναν καλό λόγο παραπάνω έχει να πει για τον Βαλμπουενά. Έναν παίκτη που ούτε ο ίδιος περίμενε ότι θα έχει αυτή την εικόνα. Αυτό το απίθανο πάθος για ποδόσφαιρο και νίκες. Στο μυαλό του Πέδρο, ο Βαλμπουενά είναι ένα παράδειγμα… νεότητας. Διότι αν και έχει πετύχει σχεδόν τα πάντα στο ποδόσφαιρο, παίζει κάθε παιχνίδι σαν να μην υπάρχει αύριο. Απλώνοντας την ποιότητα και την προσωπικότητά του σε κάθε εκατοστό του γηπέδου.

Ο ΛΟΒΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ… ΕΚΡΗΞΗ

Οσο για αυτούς που… έρχονται; Ο Μαρτίνς μίλησε για όλους. Αλλά όσα είπε για τον Μάξι Λοβέρα, έχουν μεγάλη σημασία. Διότι κατά τον προπονητή του Ολυμπιακού, μόλις ο 20χρονος μπει στον αγωνιστικό χώρο, ο κόσμος δεν θα πιστεύει αυτό που βλέπει. Διότι οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι ποδοσφαιριστή απέκτησε ο Ολυμπιακό. Δεν τον έχουν δει. Δεν τον γνωρίζουν. Αλλά όταν έρθει η ώρα να τον μάθουν. Και θα καταλάβουν γιατί ο Ολυμπιακός επένδυσε σχεδόν 4.000.000 € για ένα παιδί από την άλλη άκρη της Γης. Και για να το λέει ο Μαρτίνς, αλλά και οι άνθρωποι που τον έφεραν στον Ολυμπιακό, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Όπως και κάτι παραπάνω ξέρουν για το γεγονός ότι θέλουν να τον εμφανίσουν όταν θα είναι 100% έτοιμος. Σωματικά είναι σούπερ, αλλά τακτικά έχει ελλείψεις ακόμη. Μόλις καταλάβει το ευρωπαϊκό παιχνίδι, τότε η «έκρηξη» που θα γίνει, αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές δονήσεις ενθουσιασμού…

Αντί επιλόγου: Ο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να καταφέρει ο Ολυμπιακός να κρατήσει στα χέρια του, σταθερά, όλα τα καρμπούζια. Και να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να προχωρήσει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Και πιστεύει ότι με την ομάδα που έχει στα χέρια του, μπορεί. Και μπορεί να προκαλέσει μεγάλες εκπλήξεις. Εως τότε, όμως, το μόνο που τον νοιάζει, είναι να φύγει νικητής από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ