Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τίποτα λιγότερο από το μεγαλύτερο ντέρμπι…

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τίποτα λιγότερο από το μεγαλύτερο ντέρμπι…

Ο Ολυμπιακός σαφέστατα είναι το φαβορί απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οφείλει να πάρει το «τρίποντο» στο ΟΑΚΑ, όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως πρόκειται για το κορυφαίο αγώνα της χρονιάς. Με ότι αυτό συνεπάγεται…

Να γράψουμε το αυτονόητο. Παίζει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός απόψε στο ΟΑΚΑ. Ευχή πρωτίστως να μην έχουμε ξανά τα περσινά αίσχη, να ξεκινήσει και να τελειώσει κανονικά το ματσάκι.

Μιλάμε για το κορυφαίο ματς της χρονιάς που συγκρίνεται μόνο με το… Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Κανένα άλλο ζευγάρι, όχι απλά στο ποδόσφαιρο αλλά συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό δεν μπορεί να μπει στο «ζύγι».

Καμία άλλη κόντρα δεν έχει τόσο μεγάλη ισορροπία. Ανεξάρτητα με την αγωνιστική κατάσταση και το συνολικό «φεγγάρι» των δύο ομάδων.

ΤΟ ντέρμπι ήταν στα ερυθρόλευκα «πέτρινα χρόνια», ΤΟ ντέρμπι παραμένει και στα πράσινα «πέτρινα χρόνια».

Για αυτό και, συγχωρέστε με, και μόνο που διαβάζω στα σόσιαλ και ακούω γύρω-γύρω για… 4αρες και 5αρες του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό «φουντώνω».

Δεν υπάρχει ματς, πόσο δε μάλιστα ΤΟ ματς που θα σκεφτεί η ομάδα τις… 4αρες. Όποιος μπαίνει με αυτή την λογική συνήθως την πατάει.

Βεβαίως άλλο τι επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού και άλλο η ατμόσφαιρα των γύρω-γύρω και οι μεγάλες επιθυμίες των οπαδών του. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την νίκη ξέροντας πως έχουν μπροστά τους τίποτα λιγότερο από ένα ντέρμπι.

Και έτσι αντιμετωπίζουν το ματς, τον Παναθηναϊκό ως τον μεγάλο τους αντίπαλο, όχι ως μια ομάδα σε σοβαρή κρίση εδώ και χρόνια, με σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και με την πλάτη στον τοίχο μετά το τραγικό ξεκίνημα και την 4αρα από τον Άρη.

Δεν τίθεται θέμα για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός απέχει… έτη φωτός από τον Παναθηναϊκό σε όλους τους τομείς.

Και στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Άλλο αυτό όμως και άλλο τι μπορεί να συμβεί σε ένα 90λεπτο στο κλασικότερο ντέρμπι της χώρας.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να νικήσει, οφείλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει το τρίποντο για το 4Χ4 και για την συνέχεια ενός σερί που τρέχει από το πρώτο επίσημο ματς τον Ιούλιο.

Ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να το πετύχει, ο Μαρτίνς έχει ήδη το πλάνο έτοιμο και ξέρει πως θα «χτυπήσει» τον μεγάλο του αντίπαλο.

Δεν πρόκειται να κάνει το λάθος και να παρασυρθεί. Όταν σέβεσαι τον μεγάλο σου αντίπαλο τότε έχεις πολύ περισσότερες ελπίδες για να τον νικήσεις, να πάρεις ακόμη και το αποτέλεσμα που… απαιτούν οι οπαδοί σου.

Όταν παίζεις με «τουπέ», συνήθως την πατάς. Ο μεγάλος Ολυμπιακός που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα το κάνει, για αυτό και είναι απολύτως στα χέρια του η έκβαση του ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ