Ο Άρης του Τερζή

Ο Άρης του Τερζή

Δύο κομβικά παιχνίδια. Μία επιβλητική νίκη, μία ισοπαλία σαν... ήττα. Και αυτό που αρχικά έδειχνε ως μία μεταβατική λύση, πλέον φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο.

Μια ισοπαλία σαν… ήττα. Έτσι αντιμετώπισαν το τελικό 2-2 με τον ΠΑΟΚ χθες το απόγευμα στην Τούμπα άπαντες στις τάξεις του Άρη και η αλήθεια κάπως έτσι ήταν. Ακόμα και αν δεν συμφωνεί κάποιος με τη συγκεκριμένη θέση βάση της αγωνιστικής εικόνας των δύο ομάδων, δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις την πικρία των «κιτρίνων» για το γκολ ισοφάρισης του Μίσιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κάπως έτσι ο Άρης κατάφερε να παραμείνει αήττητος για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα του Δικέφαλου του βορρά, μετά από τις δύο περσινές ισοπαλίες, αμφότερες με 1-1, για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Το παιχνίδι της Κυριακής και η επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα, σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις της ομάδας στα δύο αυτά ματς, είναι οι δύο παράγοντες που φέρνουν τη μονιμοποίηση του Απόστολου Τερζή στον «κίτρινο» πάγκο. Ή την δικαίωση του αν θέλετε.

Φυσικά οι σκέψεις για παραμονή του Έλληνα τεχνικού δεν προέκυψαν μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως. Όπως αποκάλυψε «to10.gr» την περασμένη Πέμπτη, η συγκεκριμένη προοπτική υπάρχει εδώ και αρκετές μέρες στο μυαλό του Θόδωρου Καρυπίδη και του Άγγελου Χαριστέα. Και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, εδραιώθηκε στο μυαλό των δύο.

Το επεσήμανε άλλωστε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη σε δηλώσεις του, με τον ισχυρό άνδρα των Θεσσαλονικιών να συμβαδίζει με αυτή τη θέση.

Και αν ψάχνει να βρει κανείς τις αλλαγές του Απόστολου Τερζή στον Άρη; Σε αγωνιστικό επίπεδο θα βρει ελάχιστες, έως και καθόλου. Για παράδειγμα: Οι 10 εκ των 11 που έχασαν στην έδρα του Βόλου την 2η αγωνιστικής της Superleague, ήταν οι ίδιοι που διέλυσαν τον Παναθηναϊκό δύο εβδομάδες μετά.

Είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε τους παίκτες του τις στιγμές που η ψυχολογία τους ήταν στα χειρότερα της, με αποτέλεσμα μετέπειτα να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο.  Είναι οι τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ μετά την φυγή του Παντελίδη και κυρίως τις ημέρες πριν από τα δύο ντέρμπι. Είναι η γενικότερη ηρεμία που έδωσε στο «κίτρινο» στρατόπεδο. Αυτά είναι που έβγαλαν τον Άρη από την εσωστρέφεια και τον σκεπτικισμό και τον οδήγησαν στην αισιοδοξία.

Ο… θυμόσοφος λαός μας λέει χαρακτηριστικά πως «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού». Και αν η αρχική επιλογή του Τερζή φαινόταν εξ’αρχής ως μία μεταβατική λύση, ακόμα και αν ο ίδιος δήλωνε κατηγορηματικά πως δεν θα κάτσει στο «τιμόνι» της ομάδας στη συνέχεια της σεζόν, η εξαιρετική παρουσία των «κίτρινων» στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει τα δεδομένα υπέρ του.

Εν αναμονή των (οριστικών) εξελίξεων λοιπόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ