Η ώρα του Περέα

Η ώρα του Περέα

Στα συνολικά 110 λεπτά που έχει αγωνιστεί, έχει προλάβει να κερδίσει δύο πέναλτι, να σημειώσει ένα γκολ που τελικά ακυρώθηκε και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό την ενέργεια που δεν προσφέρει κανένας άλλος. Ο Χουάν Χοσέ Περέα ετοιμάζεται, πλέον, για την πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ματς με τον ΟΦΗ για περίπου 35 λεπτά. Πρόλαβε να κερδίσει το πέναλτι με το οποίο ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 1-3 και δεν ήταν λίγες οι φορές που έδειξε μέρος των ικανοτήτων του. Πρόσφερε ενέργεια στην ομάδα, κυνηγούσε κάθε φάση, αλλά δεν είχε… συμπαράσταση από τους απογοητευμένους συμπαίκτες του.

Το ίδιο σκηνικό και στο «Βικελίδης». Με το σκορ να είναι ήδη 4-0 υπέρ του Άρη, ο Χουάν Χοσέ Περέα μπήκε στο γήπεδο, προσπάθησε, μονομάχησε, έτρεξε, σκόραρε. Το γκολ του, όμως, δε μέτρησε διότι είχε προλάβει ο Μακέντα να κάνει φάουλ εκτός φάσης και να του το… χαλάσει. Θα ήταν το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, γι’ αυτό και πριν δει πως το γκολ ακυρώνεται είχε βάλει τα κλάματα. Κι ας έχανε η ομάδα του.

Ο Γιώργος Δώνης είδε τη διάθεση και τη θέληση του Περέα και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον πέρασε σαν αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Κολοβού. Αυτομάτως ο Παναθηναϊκός έγινε πιο ορμητικός, περισσότερο επιθετικός. Βρήκε ενέργεια, έβγαλε ένταση. Ο μικρός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αφού κέρδισε το πέναλτι στο 60’, πέναλτι που τελικά έχασε ο Μακέντα.

Με τον νεανικό του ενθουσιασμό έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό το «κάτι» που αναζητούσε για να μπει πιο απειλητικά στην περιοχή του Σα, για να αναστατώσει περισσότερο, για να γίνει πιο επικίνδυνος.

Ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι είπε πως ο Περέα δίνει πολλά στοιχεία στην ομάδα και με την τεχνική του και με τον ενθουσιασμό του, αλλά είναι πίσω σε φυσική κατάσταση. Ωστόσο τώρα, με τον Μακέντα στα… πιτς για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες λόγω της θλάσης, ο νεαρός Κολομβιανός πιθανότατα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στην αρχική ενδεκάδα.

Με δεδομένο πως ούτε ο Βέργος, ούτε ο Καμπετσής, που μπορούν να παίξουν σαν φορ, υπολογίζονται από τον Δώνη, ο Περέα είναι η μοναδική επιλογή για αντί – Μακέντα στο «9». Το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνει μόνος του, αφού όσες φορές τον είδαμε να μπαίνει στο γήπεδο, είχε στο πλάι του τον Ιταλό επιθετικό.

Μένει να δούμε αν ο Δώνης θα τον χρησιμοποιήσει πράγματι μόνο του στην κορυφή της επίθεσης ή θα βάλει στήριγμα τον Κολοβό, όπως έκανε και στο ντέρμπι, όπου έπαιξε με δύο στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ