ΠΑΟΚ-Άρης: Η έκθεση της Αστυνομίας «καίει» τον Δικέφαλο

ΠΑΟΚ-Άρης: Η έκθεση της Αστυνομίας «καίει» τον Δικέφαλο

«Στριπτίζ» της «Εξυγίανσης» από την έκθεση της Αστυνομίας. Δύο εισβολές οπαδών από τη Θύρα 4. Σοβαρός τραυματισμός. Φίλαθλος έχασε 2 δάχτυλα από κροτίδα.

Ελληνικό ποδόσφαιρο στους καιρούς της «Εξυγίανσης». Και διηγώντας τα να κλαις. Διότι πραγματικά όσο καλή διάθεση και αν έχει κάποιος δεν μπορεί παρά να σηκώσει τα χέρια ψηλά με όσα συμβαίνουν σε ένα πρωτάθλημα που δήθεν εξελίσσεται με κανόνες και αρχές.

Το ίδιο πρωτάθλημα που οι διαιτητές και οι παρατηρητές τους δεν φαίνονται ικανοί έστω να καταγράψουν την πραγματικότητα. Γιατί ωραίο το VAR και σίγουρα με προσφορά ώστε τουλάχιστον να αποφύγουμε μια σειρά από «κραυγαλέα» λάθη. Ποιο VAR όμως θα μας γλιτώσει από τις συμπεριφορές ομάδων, παραγόντων και «χουλιγκάνων» που νιώθουν ότι το ποδόσφαιρο είναι «τσιφλίκι» τους και μπορούν σε αυτό να «βγάζουν» τον χειρότερο τους εαυτό;

Ποιο VAR θα μας γλιτώσει από την «καφρίλα» που όσο μένει ατιμώρητη, τόσο και θα θεριεύει.

Έκανε μια σειρά από καταγγελίες ο Άρης χθες για όσα συνέβησαν την Κυριακή στην Τούμπα. Υπάρχουν βίντεο από την εισβολή οπαδών έπειτα από το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων που «αποκρούστηκε» από τα ΜΑΤ. Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν «φουσκωτούς» με διαπιστεύσεις σε παράταξη πίσω από τον πάγκο της ομάδας του Απόστολου Τερζή.

Και βέβαια υπάρχει και το φύλλο αγώνα που ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο αποκαλούμενος και «κορυφαίος» δεν κατέγραψε σχεδόν τίποτε στην πραγματική του διάσταση. Όπως βεβαίως υπάρχει και το PAOK TV, μια ανεξάρτητη παραγωγή που πληρώνει ο ΠΑΟΚ για την τηλεοπτική κάλυψη του ματς. Το PAOK TV που εννοείτε πως δεν έδειξε τίποτε από τα παραπάνω.

Και ενώ ο Γιώργος Σαββίδης από χθες απαντά με ειρωνείες στις καταγγελίες του Άρη; Έρχεται η έκθεση της Αστυνομίας για να βάλει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στις ράγες των πραγματικών γεγονότων. Μια έκθεση που επί της ουσίας «τυλίγει» τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ σε μια κόλλα χαρτί και φέρνει στο προσκήνιο τα πραγματικά γεγονότα της ντροπής.

Καταγράφονται δύο εισβολές οπαδών από τη Θύρα 4 ως τον αγωνιστικό χώρο, μια μετά το 1-2 του Άρη και άλλη μια μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ.

Καταγράφονται εκατοντάδες πυρσοί και δεκάδες κροτίδες που έκαναν δύσκολη την ζωή του τερματοφύλακα του Άρη.

Καταγράφονται αντικείμενα που έβγαλαν φτερά και πέταξαν για να προσγειωθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Και δυστυχώς και ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός ενός φίλου του ΠΑΟΚ μέσα στη Θύρα 4. Πέταξε κάποιος από την ίδια θύρα μια κροτίδα, θέλησε ο άνθρωπος να την απομακρύνει και αυτή έσκασε. Ο άτυχος οπαδός που διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, έχασε δύο δάχτυλα.

Υπάρχει δυστυχώς και ένα επεισόδιο  ξυλοδαρμού μετά τη λήξη του ματς. Υπήρξε τέλος πάντων μια… ωραία ατμόσφαιρα. Ποδοσφαιρική και… γιορτινή, αν με έναν τρόπο μπορούμε να γιορτάζουμε τις ντροπές μας.

Και αν όλα αυτά προφανώς και δεν έγιναν πρώτη φορά στα ελληνικά γήπεδα και δη στην Τούμπα που την τελευταία διετία έχουν συμβεί αίσχη –με αποκορύφωμα την είσοδο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο-, μια απορία: Πως είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ μονίμως να βρίσκεται σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας. Τι άλλο πρέπει να γίνει στην Τούμπα; Τι άλλο πρέπει να γίνει στις εκδρομές των οπαδών του που στο προπέρσινο πρωτάθλημα ανακαίνισαν τα Γιάννενα και στο περσινό το Αγρίνιο;

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ