Μίσιτς: Aπό… κομπάρσος έγινε ηγέτης του ΠΑΟΚ!

Μίσιτς: Aπό… κομπάρσος έγινε ηγέτης του ΠΑΟΚ!

Ο Κροάτης από τα… αζήτητα της Σπόρτινγκ ήρθε στον ΠΑΟΚ, δούλεψε σκληρά και κατάφερε να γίνει ηγέτης στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου – Η δικαίωση του Φερέιρα, οι σκέψεις για ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς και το εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όπου έχει συμμετοχή στα 6 από τα 9 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του!

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τον δανεισμό του Γιόσιπ Μίσιτς από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ως τον Ιούνιο 2020 με οψιόν αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανακοίνωσή της για την απόκτηση του Κροάτη μέσου τον περασμένο Ιανουάριο.

Η «ασπρόμαυρη» ανακοίνωση για την προσθήκη του 25χρονου χαφ ως δανεικό από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε καμία περίπτωση δεν σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του Δικεφάλου. Ελάχιστοι τον γνώριζαν και όσοι τον ήξεραν είχαν ενδοιασμούς για το κατά πόσο θα μπορούσε να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο μισό της προηγούμενης σεζόν είχε πραγματοποιήσει μόλις 3 εμφανίσεις με τα χρώματα της Σπόρτινγκ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, με τον Κροάτη μέσο να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έβγαζε κάποια καλά στοιχεία, αλλά ήταν εμφανής η έλλειψη ρυθμού. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε έχοντας 10 συμμετοχές στο ενεργητικό του ως ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, με απολογισμό 1 γκολ και 1 κίτρινη κάρτα σε 365 λεπτά συμμετοχής.

Το καλοκαίρι υπήρχαν πολλοί που θεωρούσαν ότι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν θα είχε τον Ζοσέ Μαουρίτσιο στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, θα έπρεπε να διακόψει τον δανεισμό του Μίσιτς και να κινηθεί για την απόκτηση ενός χαφ από το πάνω ράφι. Ενός έμπειρου παίκτη, που θα έχει τη δυνατότητα να γίνει ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Και όχι άδικα, αφού ο Κροάτης μέσος δεν είχε δείξει κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα του ματς με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ενάμιση μήνα μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Δικεφάλου στη φετινή σεζόν, ο Γιόζιπ Μίσιτς όχι μόνο δικαίωσε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον Φερέιρα που πίστεψαν στις δυνατότητές του, αλλά έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας!

Ο 25χρονος έχει καλύψει επάξια το κενό του Μαουρίτσιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αναγκάζοντας ακόμα και τους πιο δύσπιστους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον χειροκροτήσουν! Ο διεθνής άσος δούλεψε σκληρά στην προετοιμασία και οι κόποι του αποδίδουν καρπούς.

Μετά από ενάμιση μήνα αγωνιστικής δράσης έχει ήδη 333 λεπτά συμμετοχής, τη στιγμή που πέρσι είχε συνολικά 437 λεπτά, τόσο με τον ΠΑΟΚ όσο και με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Συγκεκριμένα, ο Κροάτης μέσος έχει αγωνιστεί και στα 4 ματς του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα κατάγραψε από μία συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League και Europa League απέναντι σε Αγιαξ και Σλόβαν Μπρατισλάβας αντίστοιχα.

Στο πρωτάθλημα μάλιστα ο Μίσιτς τα πηγαίνει εξαιρετικά και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στο επιθετικό κομμάτι, καθώς έχει συμμετοχή στα 6 από τα 9 γκολ που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ! Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική, ο 25χρονος έβγαλε την ασίστ στον Λέο Μάτος για το 1-1 και στο 97’ ισοφάρισε 2-2, γλιτώνοντας τον Δικέφαλο από την ήττα.

Μία σπουδαία εμφάνιση από τον Μίσιτς, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τον αποθεώνει στα social media και τον κόσμο να τον ψηφίζει ως τον MVP της αναμέτρησης. Ένα βραβείο – δικαίωση για τον Κροάτη, που κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί του την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Το παιχνίδι με τον Αρη δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο… κανόνας της φετινής παρουσίας του Μίσιτς.  Αλλωστε, όπως προαναφέραμε, έχει συνεισφορά στα 6 από τα 9 γκολ του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο ματς της πρώτης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, μπήκε στο 61’ και στο 76’ έκανε το 2-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα.

Στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής και συγκεκριμένη στην εντός έδρας νίκη του Δικεφάλου επί του Πανιωνίου με 2-1, έπαιξε από την αρχή του αγώνα και έβγαλε την ασίστ στο 1-0 του Ακπομ. Στην 3η αγωνιστική ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Στο διπλό του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 3-2 έβγαλε δύο ασίστ. Ηταν εκείνος που έφτιαξε το 0-2, αλλά και το 2-3 των πρωταθλητών Ελλάδας, βοηθώντας τα μέγιστα σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Το αποκορύφωμα της εκπληκτικής εκκίνησης του Μίσιτς στη φετινή σεζόν ήταν το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Αρη, στο οποίο έκανε και τα δύο. Και έδωσε ασίστ και σκόραρε, γλιτώνοντας την ομάδα του από την ήττα. Μία εμφάνιση που έκανε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον χειροκροτήσουν και τη διοίκηση του Δικεφάλου να σκέφτεται σοβαρά την αγορά του από την Σπόρτιγνκ Λισαβόνας.

Στη συμφωνία που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον δανεισμό του Μίσιτς, υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ο ΠΑΟΚ μπορεί το καλοκαίρι του 2020 με αυτά τα χρήματα να κάνει δικό του τον Κροάτη μέσο.  Ενας παίκτης που κατάφερε να διαψεύσει όσους πίστευαν ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και έχει καταφέρει να εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη του Δικεφάλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ