Το VAR θα κρίνει την έδρα του Παναθηναϊκός – Ξάνθη

Το VAR θα κρίνει την έδρα του Παναθηναϊκός – Ξάνθη

Η τοποθέτηση/εγκατάσταση του VAR είναι το «κλειδί» για το που θα γίνει η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Χρονοβόρα η διαδικασία, όλα ανοιχτά για τον τόπο διεξαγωγής. Σκέψεις ακόμα και για επαρχία.

Δεν έχει σύμμαχο τον χρόνο ο Παναθηναϊκός για το εντός έδρας παιχνίδι του με την Ξάνθη, το οποίο διεξάγεται το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και το οποίο δεν μπορεί να γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, λόγω των εργασιών σε αυτό. Η επιλογή της Λεωφόρου εγκαταλείφθηκε, αφού οι εργασίες που χρειάζονταν ήταν πολλές και χρονοβόρες και παρά τη θέληση των ανθρώπων της ΠΑΕ, αλλά και του ερασιτέχνη να επιστρέψει η ομάδα στο… σπίτι της έστω και για ένα παιχνίδι, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Στο λεκανοπέδιο τα γήπεδα που θα μπορούσε να γίνει το παιχνίδι είναι ελάχιστα. «Έτοιμα» είναι μονάχα το Περιστέρι και η Νέα Σμύρνη (για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να μπει στη… λίστα το Καραϊσκάκη). Οι έδρες του Ατρόμητου και του Πανιωνίου πληρούν τις προδιαγραφές, έχουν εγκαταστημένο το σύστημα του VAR, το οποίο και χρησιμοποιείται και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία.

Όμως στη Νέα Σμύρνη είχε γίνει και παλαιότερα μια προσέγγιση να παίξει ο Παναθηναϊκός εκεί, αλλά οι αντιδράσεις από τον κόσμο του Πανιωνίου δεν το επέτρεψαν, όπως είχε συμβεί και με την ΑΕΚ. Και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Το Περιστέρι, από την άλλη, μοιάζει ως ιδανική επιλογή (καλός χλοοτάπητας, «γνώριμο» και φιλικό γήπεδο), όμως εκεί μπαίνουν θέματα ασφαλείας όχι εντός του γηπέδου, αλλά εκτός αυτού. Είναι μια περιοχή που πολλές φορές έχουν υπάρξει… συναντήσεις οπαδών, κάτι που κάνει επιφυλακτικούς άπαντες για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Εξ ου και η Ριζούπολη, η οποία εμφανίζεται ως πρώτη επιλογή για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ωστόσο εδώ μπαίνει το θέμα του VAR. Και κατά πόσο μπορεί το γήπεδο του Απόλλωνα να το «σηκώσει». Αν μπορεί να τοποθετηθεί και να κυλήσουν όλα ομαλά, δίχως απρόοπτα. Μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, αφού σε οχτώ μέρες είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι.

Οι… δυσκολίες για το VAR

Τα πράγματα μόνο απλά δεν είναι για την τοποθέτηση / εγκατάσταση του VAR, πάντως και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Αυτή τη στιγμή το σύστημα υπάρχει στα 13 γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες της Super League και σε κανένα άλλο.

Για να τοποθετηθεί, για παράδειγμα, το VAR στη Ριζούπολη θα πρέπει:

Α) Να τοποθετηθούν οι οπτικές ίνες και να γίνουν όλες οι δουλειές που έγιναν στα 13 γήπεδα όλο το καλοκαίρι.

Β) Να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σωστή επικοινωνία του γηπέδου με το Match Center στο Μαρούσι

Γ) Να γίνει τεστ στο γήπεδο, με διαιτητές εκεί, με άλλους διαιτητές στο VAR, σαν να πρόκειται δηλαδή για κανονικό αγώνα.

Δ) Να πιστοποιηθεί από την εταιρεία που έχει την ευθύνη και απ’ όλους τους αρμόδιους και στη συνέχεια να δοθεί η άδεια για να διεξαχθεί το όποιο παιχνίδι.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλα αυτά χρειάζονται αρκετό χρόνο και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα προλάβουν οι υπεύθυνοι στα χρονικά περιθώρια που έχουν να τα κάνουν ώστε να γίνει το παιχνίδι εκεί. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα επαφή με την πλευρά του Ατρόμητου για το γήπεδο του Περιστερίου, ενώ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν σκεφτεί και τη λύση της επαρχίας.

Όσον αφορά το κόστος, θα το αναλάβει η Λίγκα, η οποία έχει και την ευθύνη και δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί καμία ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ