Έτσι ο… ΠΑΟΚ «εκτοξεύει» την ΑΕΚ

Έτσι ο… ΠΑΟΚ «εκτοξεύει» την ΑΕΚ

Το ντέρμπι «δικεφάλων» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ που αν το κερδίσει «φτιάχνεται» για τα καλά σε αντίθεση με το περσινό αντίστοιχο παιχνίδι που έβρισκε την Ένωση ήδη σε μια χαμένη χρονιά.

Η μοναδική κοινή συνθήκη με το περσινό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ είναι ότι ο «δικέφαλος» του βορρά ήταν τότε και παραμένει μέχρι και τώρα αήττητος στο πρωτάθλημα έχοντας πλέον φτάσει τα 39 παιχνίδια χωρίς να έχει χάσει στην Super League. Τίποτα πέραν αυτού όμως δεν είναι πλέον ίδιο.

Η ΑΕΚ τότε βάδιζε σε μία ήδη αποτυχημένη σεζόν με κακή παρουσία στην επιστροφή της στο Champions League, εκτός τίτλου και στο -14 από την κορυφή με μοναδικό της στόχο το Κύπελλο και τον προπονητή της, Μαρίνο Ουζουνίδη, υπό μεγάλη αμφισβήτηση. Το τελικό 1-1 βρήκε την Ένωση σε αναζήτηση προπονητή και με έντονο προβληματισμό για την πρωταθλήτρια ομάδα που μέσα σε λίγους μήνες δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνη που έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της.

Από την άλλη οι μετέπειτα νταμπλούχοι ήταν… καβάλα στ’ άλογο, με το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου να οδεύει ολοταχώς προς το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια αλλά πάνω απ’ όλα, ο οργανισμός ΠΑΟΚ ήταν στα καλύτερά του.

Η μεταμόρφωση με Κωστένογλου

Σχεδόν 8 μήνες από εκείνο το ματς, τίποτα δεν μοιάζει να είναι ίδιο και ειδικά για τους «κιτρινόμαυρους» φαντάζει η ιδανική ευκαιρία να αποδείξουν όχι μόνο ότι είναι ικανοί να είναι ανταγωνιστικοί για τον τίτλο αλλά και να τον κατακτήσουν ξανά, κόντρα στα προγνωστικά. Και μάλιστα σε μια σεζόν που ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Με την ΑΕΚ να επενδύει σε ένα πρότζεκτ που απέτυχε σε χρόνο ρεκόρ και της κόστισε την ευρωπαϊκή της παρουσία αλλά χάρη στον Νίκο Κωστένογλου και το επιτελείο του εκείνο το διάστημα φαίνεται ήδη με αιώνα πίσω.

Με τον Έλληνα τεχνικό ήδη να μετράει τέσσερις σερί νίκες, τρεις για το πρωτάθλημα και μία στη ρεβάνς με την Τράμπζονσπορ αλλά με κυριότερο του επίτευγμά του τη σχέση του με τους ποδοσφαιριστές και κυρίως τον Μάρκο Λιβάγια (που είχε και το μεγαλύτερο θέμα με τον Καρντόσο) που μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Και δεν είναι μόνο τα λόγια, είναι και η εικόνα τους που τα επιβεβαιώνει στο χορτάρι.

Με νίκη την Κυριακή η ΑΕΚ βάζει από κάτω τον ΠΑΟΚ και θα είναι στον πόντο από τον Ολυμπιακό που λογικά θα κερδίσει την Λαμία. Παράλληλα θα είναι η πρώτη της σε ντέρμπι μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο και το 3-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό (1/4/2018). Ολόκληρη την χρονιά πέρσι η ΑΕΚ δεν γεύτηκε την χαρά της νίκης σε ντέρμπι είτε εντός είτε εκτός έδρας αλλά ούτε και στο Κύπελλο που στον τελικό έχασε από τους «ασπρόμαυρους».

Το αβαντάζ έναντι των συνδιεκδικητών

Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το πλεονέκτημα που έχει κόντρα στον Ολυμπιακό με ένα ματς την βδομάδα, χωρίς καν ματς Κυπέλλου στα οποία θα ριχτεί από Ιανουάριο, όπως άλλωστε και οι ανταγωνιστές της. Την ίδια στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» θα δίνουν «μάχες» για το Champions League τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Κάτι που πέρσι την ΑΕΚ την εξόντωσε και με δική της ευθύνη βέβαια αφού δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε για να ανταποκριθεί καλύτερα στα «αστέρια».

Από την άλλη, Ευρώπη δεν έχει ούτε ο ΠΑΟΚ ο οποίος έχει όμως τα δικά του εσωτερικά προβλήματα που με ήττα την Κυριακή θα γίνουν μεγαλύτερα. Εχει το γνωστό με το FFP που δεν του επιτρέπει να κάνει την παραμικρή μεταγραφική κίνηση αν δεν πουλήσει, έχει ήδη μια παταγώδη αποτυχία στη σεζόν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όντας πρωταθλητής και έστω κι αν αυτή τη στιγμή βγαίνει στήριξη προς το πρόσωπο του Αμπέλ Φερέιρα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για πόσο αυτή θα συνεχιστεί αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Συμπερασματικά, δεν είναι υπερβολή αν ειπωθεί ότι το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι για την ΑΕΚ το ματς τη χρονιάς, μέχρι το επόμενο τουλάχιστον. Στο ΟΑΚΑ αναμένεται περίπου 45-50000 κόσμος για να αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας του Κωστένογλου όπως συνέβη και στα εκτός έδρας ματς με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό αλλά και σε αυτό με την Λαμία. Ένα «τρίποντο» θα τον «ζεστάνει» ακόμη περισσότερο κι αυτό μπορεί να αποβεί καθοριστικό για το μέλλον της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα και τη σεζόν γενικότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ