Οκκάς: «Ποιοτικό ρόστερ ο ΠΑΟΚ, ανεβασμένη ψυχολογικά η ΑΕΚ»

Οκκάς: «Ποιοτικό ρόστερ ο ΠΑΟΚ, ανεβασμένη ψυχολογικά η ΑΕΚ»

Η πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου έχει φέρει τόνωση στην ψυχολογία της ΑΕΚ, όπως ανέφερε ο Γιάννης Οκκάς, με τον πρώην παίκτη των δύο «Δικεφάλων» να αναφέρει επίσης πως ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ, παρά τα τελευταία σκαμπανεβάσματα της ομάδας.

Ο Γιάννης Οκκάς μίλησε για το επικείμενο ντέρμπι των «Δικεφάλων» την Κυριακή (29/9, 19:30), ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώην παίκτης και των δύο ομάδων (ΠΑΟΚ 2000-03, ΑΕΚ (2003-04) ανέφερε στον ΣΠΟΡ ΦΜ πως η «Ένωση» είναι ανεβασμένη ψυχολογικά μετά την πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα, σύμφωνα με τον Οκκά.

Επίσης, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, παρά την εικόνα που δείχνει το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο οφείλεται πιθανότατα στην αλλαγή προπονητή και στην διαφορετική προσέγγιση που υπάρχει πλέον στους αγώνες.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Οκκάς:

Για τα στοιχεία που μπορεί να κάνουν τη διαφορά: «Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται ανεβασμένη ψυχολογικά η ΑΕΚ, μετά και την πρόσληψη του Νίκου Κωστένογλου. Έχει τονώσει την ομάδα. Λόγω απόστασης δεν μπορώ να δω όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ομάδα ο Νίκος».

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ και την πορεία του τα τελευταία χρόνια: «Δεν παύει να είναι πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ, με ένα πολύ καλό ρόστερ. Ίσως είναι η αλλαγή προπονητή, ίσως και η διαφορετική προσέγγιση των αγώνων. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη έφερε απογοήτευση. Βλέπουμε ότι όλες οι νίκες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έχουν έρθει με ένα γκολ διαφορά. Είναι μια ομάδα που βαδίζει με μικρά σκαμπανεβάσματα και γι’ αυτό είχε και τις επιτυχίες που έφερε όλα αυτά τα χρόνια».

Για τις σημαντικές απουσίες των Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο στον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικοί παίκτες. Ωστόσο, μια ομάδες και με τις απουσίες που έχει παραμένει ομάδα. Λείπει ο Βιεϊρίνια και κάποια άλλα παιδιά που είναι σημαντικά για την ομάδα. Ωστόσο, οι ομάδες αυτές δεν πρέπει να επηρεάζονται από αυτές τις απουσίες».

Για τη δυναμική παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ, καθώς ήδη έχουν φύγει πολλά εισιτήρια:«Αυτό θα είναι ευχάριστο. Ειδικά αυτές οι ομάδες χρειάζονται τους φιλάθλους κι είναι ωραίο αυτό το κλίμα».

Για το αν θα είναι αμυντικό το σχήμα της ΑΕΚ και την προσέγγιση των δύο αντιπάλων: «Είναι ένας αμυντικός σχηματισμός όπως φαίνεται, αλλά δεν σημαίνει ότι θα παίξει αμυντικά μια ομάδα με αυτό το σχήμα. Το Βέλγιο για παράδειγμα παίζει 3-4-3, αλλά δεν παίζει αμυντικά. Ο Νίκος (σ.σ. Κωστένογλου) ξέρει καλύτερα. Θα γίνει μεγάλο διάβασμα του αντιπάλου και από τις δύο πλευρές. Θα είναι παιχνίδι που θα μας ξυπνήσει μνήμες από τα παλιά».

Για τον Λιβάγια: «Ο Λιβάγια είναι πολύ σκληρός παίκτης, που βρίσκεται στα πάνω του και περιμένει πολλά από αυτόν. Από τον ΠΑΟΚ υπάρχουν αξιόλογοι. Ο Άκπομ έχει φοβερά προσόντα και αν είναι σε καλή ημέρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα».

Για την πορεία της Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2020 και τους στόχους της: «Το Βέλγιο και η Ρωσία είναι πολύ μπροστά. Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να τερματίσουμε πάνω από Σκωτία και Καζακστάν στην τρίτη θέση. Το 1-1 με το Καζακστάν δεν μας άφησε ικανοποιημένους. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, για τον σκοπό που σας είπα, στα προκριματικά».

Για το ότι οι σύλλογοι στη Μεγαλόνησο δεν χρησιμοποιούν πολύ τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Είναι μεγάλο θέμα, το οποίο μπορούμε να το συζητάμε για ώρες. Προβλέπεται πρόστιμο για τις ομάδες που δεν βάζουν Κύπριους να παίζουν. Το θεωρώ απαράδεκτο να μην παίζουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές στους συλλόγους. Υπάρχουν παιδιά που απλά θέλουν παιχνίδια για να περάσουν στο επόμενο στάδιο της καριέρας τους. Εύχομαι κάθε επιτυχία και στην Εθνική Ελλάδος, η οποία μετά την Εθνική Κύπρου είναι η επόμενη που αγαπάμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ