Άρης-ΑΕΛ 2-3

Άρης-ΑΕΛ 2-3

Ο Άρης κατάφερε να χάσει ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με 2-0, από μια ΑΕΛ που πέτυχε τρία γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και με τον Σκουλά να κλείνει τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Απίστευτα πράγματα έγιναν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ΑΕΛ πήρε μια σπουδαία νίκη με 3-2 , κόντρα στη ροή του αγώνα και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ. Ο Άρης αυτοκτόνησε, καθώς κατάφερε να χάσει ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τη καθολική υπέροχη και προηγήθηκε με 2-0. Ένα παιχνίδι στο οποίο τρεις φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια της εστίας των φιλοξενούμενων και στο οποίο έχασε τεράστιες ευκαιρίες. Το τελειωτικό χτύπημα στον Άρη το έδωσε ο Σκουλάς που στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αρχικά υπέδειξε το καθαρό πέναλτι υπέρ του Άρη (με τον Μπούστος να σταματάει με τα χέρια τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή) και στη συνέχεια να παίρνει πίσω την απόφαση του , ανακαλύπτοντας επιθετικό φάουλ του Ρόουζ στον Μόρα.

Επέλεξε Μπα ο Τερζής 

Ο Απόστολος Τερζής επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1. Σε ότι αφορά το ερωτηματικό που υπήρχε για τον  παρτενέρ του Ματίγια στα αμυντικά χαφ, ο τεχνικός του Άρη επέλεξε τελικά τον Μπά αντί του Ντουάρτε. Αναμενόμενη η δεύτερη  αλλαγή στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα της Τούμπας, με τον Έμαν να παίρνει την θέση του Κουέστα κάτω από την εστία. Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε το αγαπημένο του σύστημα 3-5-2 και με οδηγίες στους παίκτες του να πιέζουν ψηλά.

Σκόραρε ο Βέλεθ, πανηγύρισε ο… Κουέστα 

Ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και επέβαλε τον ρυθμό του. Άνοιξε, μάλιστα, το σκορ στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, μετα απο κόρνερ του Ματίγια απο αριστερά και κεφαλιά του Βέλεθ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός αμυντικός, μάλιστα, πανηγύρισε σηκώνοντας στο αέρα μια φανέλα του Κουέστα και αφιερώνοντας το γκολ στον τραυματία συμπαίκτη του.

Η κλάση του Γκάμα και η απάντηση του Νούνιτς 

Ο Άρης ήταν καταιγιστικός και ευτυχήσε να πετύχει και δεύτερο γκολ δυο λεπτά αργότερα. Ο Ντιγκινί σουτάρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κρίστινσον απέκρουσε δύσκολα και στην επαναφορά ο Γκάμα με εκπληκτικό πλασέ στη κίνηση διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Όλα έδειχναν οτι οι γηπεδούχοι θα είχαν ενα εύκολο απόγευμα, πλήρωσαν όμως τη μοναδική αδράνεια της άμυνας τους. Στο 20′  ο Νούνιτς με πολύ ωραία ατομική ενέργεια, «άδειασε» τον Ρόουζ και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Έμαν.

Πλήρωσε τον εφησυχασμό του 

Το καμπανάκι που χτύπησε ο Νούνιτς  δεν ακούστηκε από τους παίκτες του Άρη,  που έδειχναν να έχουν εφησυχαστεί από το υπέρ τους προβάδισμα. Στο 33′ μάλιστα, ο Νίβιτς τους τιμώρησε. Ο επιθετικός της ΑΕΛ με προβολή, μετά από σέντρα του Ουάρντα από αριστερά, ισοφάρισε σε 2-2 για την ομάδα του. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Δοκάρι με τον Ματίγια 

Ο Άρης ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο το ίδιο δυνατά με το πρώτο. Έχασε, μάλιστα, τεράστια ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 47′, όταν μετά από απευθείας φάουλ του Ματίγια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον και στη συνέχεια απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Σφυροκόπημα από τον Άρη 

Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει και δημιούργησε μέσα σε ένα δίλεπτο ακόμα δύο ευκαιρίες για γκολ. Στο 51′ ο Φετφατζίδης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Κρίστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 53′ ο Κόρχουτ γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο Ρόουζ με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πέναλτι και δοκάρι 

Στο 63ο λεπτό ο Λάρσον μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και φάνηκε να ανατρέπεται από τον, όμως ο διαιτητής Σκουλάς δεν υπέδειξε πέναλτι, ούτε ζήτησε να δει το VAR. Ενα λεπτό αργότερα ο Άρης είχε και δεύτερο δοκάρι με σουτ του Ντιγκινί από το ύψος της μικρής περιοχής.

Συγκλονιστική στιγμή με Σεσέροβιτς στο Βικελίδης 

Ο Σεσέροβιτς έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο στο 69ο λεπτό και έχασε τις αισθήσεις του. Ευτυχώς ο παίκτης της ΑΕΛ συνήλθε και βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο κάτω από το χειροκρότημα των οπαδών του Άρη.

Σοκ με Ουάρντα 

Ο Άρης είχε τη καθολική υπέροχη στο δεύτερο ημίχρονο, η Λάρισα όμως ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει. Ο Ουάρντα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα με 3-2 στην ομάδα του κόντρα στη ροή του αγώνα.

Τρίτο δοκάρι για τον Άρη 

Ο Άρης συνέχισε να χάνει τα άχαστα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο 85ο λεπτό σε μια απίστευτη φάση ο Κρίστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντιγκινί,  στη συνέχεια ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Φατιόν την έδιωξε πάνω από τη γραμμή.

Έκλεισε τα μάτια ο Σκουλάς 

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων  ο Ντιγκινί γύρισε τη μπάλα και ο Μπούστος τη σταμάτησε με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής Σκουλάς υπέδειξε αρχικά το καθαρό πέναλτι, στη συνέχεια όμως, παρά το γεγονός ότι είδε τη φάση στο VAR ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Ρόουζ στον Μόρα και πήρε πίσω την απόφαση του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Τόλης Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπα (70’ Ντουάρτε), Ματίγια, Φετφατζίδης (77’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Γκάμα (62’ Λάρσον), Ιντέγε

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Σεσέροβιτς (77’ Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς (66’ Φατιόν), Κάτσε, Ουάρντα (90’ Γκόικοβιτς), Νούνιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ