Κάρολ Σφιντέρσκι: Ο μίστερ γκολ

Κάρολ Σφιντέρσκι: Ο μίστερ γκολ

Έχει ξεκινήσει βασικός σε τρία από τα πέντε παιχνίδια. Σκόραρε και στα τρία. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με τέσσερα γκολ, έχει ποσοστό ευστοχίας που θα σπανίζει. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι γεννημένος σκόρερ.

Έφτασε ήδη τα γκολ που είχε σημειώσει πέρσι σε όλη τη σεζόν. Με μια διαφορά. Πέρσι είχε τέσσερα σε 11 παιχνίδια. Φέτος έχει τέσσερα σε μόλις πέντε παιχνίδια. Δεύτερη – σημαντική – διαφορά; Κάθε φορά που Κάρολ Σφιντέρσκι είναι στις βασικές επιλογές του Άμπελ Φερέιρα σκοράρει.

Βασικός με τον Παναιτωλικό, γκολ. Βασικός με τον Πανιώνιο, γκολ. Βασικός με την ΑΕΚ, δύο γκολ. Μπορεί να μην πετυχαίνει εκείνα τα τέρματα που θα σε κάνουν να σηκωθείς από τη θέση σου από θαυμασμό ή θα πιάσεις τα μαλλιά σου. Μπορεί ποτέ να μην αναφωνήσεις «μα τι έβαλε;». Όμως το έβαλε. Και θα το βάζει.

Ένας επιθετικός που βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή. Όπως έκανε στο ΟΑΚΑ. Όσο ο Λημνιός έφευγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, γνώριζε πως μια παράλληλη σέντρα του θα έχει τον Πολωνό ως αποδέκτη. Θα είναι εκεί που πρέπει, ίσα ίσα για να τη… φυσήξει.

Το «κουτί» είναι ο δικός του χώρος. Μέσα στην περιοχή μοιάζει σαν να βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού του. Νιώθει άνετα. Οικεία. Σε 273 λεπτά συμμετοχής τη φετινή σεζόν έχει προλάβει να πετύχει τέσσερα γκολ. Καλά μαντέψατε. Όλα μέσα από την περιοχή. Για να ακριβολογούμε, όλα μέσα από τη μικρή περιοχή. Άνοιξε το σκορ στο 2-1 επί του Παναιτωλικού. Διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με τον Πανιώνιο. Και κόντρα στην ΑΕΚ ήρθε η ώρα να σκοράρει και μακριά από την Τούμπα. Στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι που ο Φερέιρα του έδωσε φανέλα βασικού.

Το ποσοστό ευστοχίας του είναι εντυπωσιακό. Έχει εφτά τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τέσσερις «έγραψαν». Τέσσερα στα εφτά, που σημαίνει 57%. Συνολικά πέρσι και φέτος στο πρωτάθλημα έχει ποσοστό που αγγίζει το 50%. 19 τελικές προσπάθειες, 8 γκολ. «Killer».

Ένας φορ που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Που τελειώνει τις φάσεις με τη μία. Που έχει στο μυαλό του μονάχα το πώς θα βρει την αντίπαλη εστία. Και συνήθως τη βρίσκει πετυχημένα. Μίστερ γκολ… Χωρίς υπερβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ