Ο οικονομολόγος της Διπλής Ανάπλασης

Ο οικονομολόγος της Διπλής Ανάπλασης

Το to10.gr παρουσιάζει τον συνεργάτη του Κώστα Μπακογιάννη που θα ασχοληθεί με την προσέλκυση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της Διπλής Ανάπλασης.

Η ομάδα εργασίας που ασχολείται με τη Διπλή Ανάπλαση και έχει συγκροτηθεί από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και το Δήμο Αθηναίων, έχει αποτραβηχτεί από την επικαιρότητα. Τον Ιούλιο οι συνεδριάσεις της βρίσκονταν σε πρώτο πλάνο, ωστόσο πλέον η προσοχή έχει στραφεί αλλού.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έργο της ομάδας εργασίας έχει διακοπεί. Κάθε άλλο, η δουλειά της επιτροπής κορυφώνεται και σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ενημερώνεται καθημερινά για την πρόοδο της ομάδας εργασίας και έχει τοποθετήσει επικεφαλής του επιστημονικού team του, έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του, τον Αλέξανδρο Τσιατσιάμη.

Ο Τσιατσιάμης (στη φώτο εικονίζεται δίπλα στον Μπακογιάννη) έχει οριστεί γενικός γραμματέας του Δήμου Αθήνας, αναλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και συγχρόνως, συντονίζει για λογαριασμό του Μπακογιάννη τις δουλειές της ομάδας εργασίας της Διπλής Ανάπλασης.

Εκτός απο την εμπιστοσύνη που έχει ο Μπακογιάννης στον Τσιατσιάμη, τον έχει επιλέξει για ακόμα ένα λόγο για τον Βοτανικό: ο Τσιατσιάμης είναι οικονομολόγος και έχει ανάμειξη σε χρηματοδότηση μεγάλων αναπτυξιακών προγραμμάτων στους ΟΤΑ μέσω του ΕΣΠΑ.

Μεταξύ άλλων, ο Τσιατσιάμης ήταν ο σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη για τα θέματα ΕΣΠΑ και σε μεγάλο βαθμό κατέστρωσε το αναπτυξιακό πλάνο του Δήμου.

Πρακτικά, ο Τσιατσιάμης είναι το πρόσωπο-κλειδί για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης. Διότι εκτός από τη «θωράκιση» της νομοθεσίας, η κατασκευή του γηπέδου χρειάζεται κεφάλαια και ο Τσιατσιάμης έχει το «know how» για να τα προσελκύσει.

Επίσης, ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης είχε ασχοληθεί και με την πρώτη φάση της Διπλής Ανάπλασης το 2006, όταν τη Δημαρχία ασκούσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μητέρα του σημερινού Δημάρχου. Ο Τσιατσιάμης συμμετείχε στην εταιρία ειδικού σκοπού που είχε συσταθεί για την αστική παρέμβαση, αλλά τελικά τότε δεν είχε υλοποιηθεί.

Πρόκειται για έναν επαγγελματία που γνωρίζει τη Διπλή Ανάπλαση από τα αρχικά στάδια και θα καταπιαστεί με την εύρεση πόρων. Ίσως για αυτό ο Κώστας Μπακογιάννης να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι τα ζητήματα της χρηματοδότησης έχουν διευθετηθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ