Η… αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ

Η… αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ

Πέρσι στα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 1 γκολ παθητικό, ενώ φέτος έχει δεχθεί ήδη 8 τέρματα – Δεν έχει κρατήσει το μηδέν ούτε σε ένα παιχνίδι!

«O ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Παίζουμε ψηλά, αλλά πρέπει να το δούμε αυτό, διότι με μια μεγάλη μπαλιά η ομάδα χωρίζεται στα δύο, με πέντε επιθετικούς και πέντε αμυντικούς και ανάμεσά τους το κενό.  Πρέπει να το κοιτάξουμε και να αλλάξουμε την αγωνιστική μας φιλοσοφία», δήλωσε πρόσφατα ο σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, Ανχελ Κρέσπο, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Δικέφαλος παραπαίει αμυντικά.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί φέτος στα πρώτα πέντε παιχνίδια να έχει καλύτερη επιθετική συγκομιδή σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλά την ίδια ώρα η άμυνά έχει τεράστια κενά και έχει δεχθεί γκολ σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οσον αφορά στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν μέχρι την 5η αγωνιστική είχε ένα γκολ στο παθητικό του, ενώ φέτος έχει δεχθεί ήδη 8 γκολ. Μάλιστα, στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει δεχθεί από 2 γκολ!

Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε ως μεγάλο του όπλο την αμυντική του γραμμή, η οποία φέτος έχει εξελιχθεί στην αχίλλειο πτέρνα του. Ο Δικέφαλος του Βορρά «μπάζει» στα μετόπισθεν και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τόσο τον Αμπέλ Φερέιρα όσο και τους παίκτες του. Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας δέχθηκαν από ένα γκολ στα εντός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό και Πανιώνιο, για την 1η και 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αντίστοιχα, ενώ στα υπόλοιπα τρία δέχθηκαν από δύο γκολ από τους Ατρόμητο (2-3), Αρη (2-2) και ΑΕΚ (2-2).

Πέρσι, μέχρι την 5η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ είχε παίξει με Αστέρα Τρίπολης (1-0), Πανιώνιο (0-1), ΟΦΗ (1-3), ΑΕΚ (2-0) και Ολυμπιακό (0-1) και είχε απολογισμό 5 νίκες, ενώ φέτος στα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος έχει δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες, έχοντας 8 γκολ στο παθητικό του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει προβληματιστεί έντονα για τα πολλά γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν και θέλει στα επόμενα ματς να δει βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς γνωρίζει ότι για να καταφέρει να πάρει τον τίτλο θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να τρώει… σίδερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ