Μολό: «Ο ρόλος μου είναι να φέρω την τρέλα επιθετικά»

Μολό: «Ο ρόλος μου είναι να φέρω την τρέλα επιθετικά»

Ο Γιοάν Μολό σε δηλώσεις του τόνισε πως ήρθε στον Παναθηναϊκό για να φέρει την «τρέλα», ενώ δήλωσε πως η προπόνηση δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Δηλώσεις στην κάμερα της NOVA έκανε ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, Γιοάν Μολό. Σε αυτές αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής παρουσία του στην Ελλάδα, στο αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε για το ματς με την Ξάνθη πως ρόλο παίζει μόνο η νίκη και όχι το γήπεδο διεξαγωγής.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ρόλο για να έρθει στην ομάδα έπαιξε η ιστορία του «τριφυλλιού», καθώς απέρριψε καλύτερες οικονομικά προτάσεις αφού τα λεφτά δεν τον απασχολούν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μολό στη NOVA:

Για το αν είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του μέχρι στιγμής:

«Αν είμαι βασικός στο επόμενο ματς, θα είμαι ικανοποιημένος. Προσωπικά όταν κερδίζω, φέρνω βαθμούς στην ομάδα και την βοηθώ να κερδίσει, τότε αισθάνομαι χαρά, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι επαγγελματίας, αυτό κοιτάζω να κάνω και πληρώνομαι γι΄αυτό. Δεν τα παρατάω ποτέ και το σημαντικό είναι να δείχνω πράγματα και να κάνω τη διαφορά».

Για την πρόσφατη ανάρτηση του στο instagram για «σκότος και φως» και αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο:

«Έχω περάσει δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, όμως μπόρεσα να βγω από αυτά τα προβλήματα. Αρχικά γιατί πιστεύω στον Θεό και επίσης γιατί πιστεύω στον εαυτό μου. Ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία να υπάρξω και βρίσκομαι εδώ για να φέρω αυτή τη «φρεσκάδα» και αυτή την επιθετική «τρέλα» που λείπει. Αναφορικά με τα αποτελέσματα, ο προπονητής είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας μιλήσει, καθώς αυτός αποφασίζει ποιος θα παίξει. Πάντοτε σεβάστηκα όλες τις αποφάσεις του προπονητή μου και εκτός από το αναλάβω τις ευθύνες μου, θα έλεγα ότι ζω μέρα με τη μέρα. Κάναμε μια πολύ κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, όμως δεν τα παρατήσαμε και τώρα πρέπει να βασιστούμε στα καλά που κάνουμε και να αρχίσουμε πλέον να «κλειδώνουμε» τα καλά αποτελέσματα».

Για το αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός έχει επανακτήσει την αυτοπεποίθηση του και αν είναι κάτι που φαίνεται μέσα από τις προπονήσεις:

«Θα σας το πω ειλικρινά και δεν θα πω ψέμματα. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η προπόνηση. Γιατί στην καριέρα μου γνώρισα πολλούς παίκτες που ήταν σε υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις, αλλά διαχειρίστηκαν πολύ άσχημα την πίεση. Το βασικό είναι η μέρα του αγώνα. Όταν είπα προηγουμένως ότι έχει σημασία ο αγώνας, εννοώ πως όταν ο διαιτητής σφυρίζει την έναρξη του αγώνα, τότε είμαστε έντεκα μαχητές εναντίον έντεκα μαχητών. Εκεί παίζουμε για το σύλλογο, για τους φιλάθλους μας και για την καρδιά μας. Η προπόνηση είναι καλή για να ρυθμίσει κάποιες λεπτομέρειες και είναι μια προετοιμασία, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κι εγώ κοιτάω να είμαι καλός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί σε διαφορετικό γήπεδο:

«Δεν με ενδιαφέρει απέναντι σε ποιον παίζουμε. Δεύτερον δεν με ενδιαφέρει σε ποιο μέρος παίζουμε. Τρίτον ξέρω ότι πρέπει να κερδίσουμε. Ο τρόπος δεν με νοιάζει. Η νίκη έχει σημασία. Ουσιαστικά αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να νικήσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα καλό αγώνα και να μας καμαρώσει ο κόσμος. Χάσαμε βαθμούς και πρέπει να τους επανακτήσουμε».

Για το πως μπορεί να φύγει ο Παναθηναϊκός νικητής από το γήπεδο:

«Με τη χαρά και την όρεξη που είχαμε και στον τελευταίο αγώνα. Είδαμε μια ομάδα πιο συμπαγή, πιο επιθετική και μια ομάδα που λειτουργούσε με ένα καλό πνεύμα».

Για τη δήλωση που είχε κάνει: «Καθίστε αναπαυτικά να με απολαύσετε»:

«Και το πέναλτι που σκόραρα, δεν πιστεύω ότι πολλοί θα μπορούσαν να το εκτελέσουν (σε εκείνο το σημείο του αγώνα). Το κατάφερα, γιατί δεν φοβάμαι και επαναλαμβάνω ότι πολλοί μπορούν να καθίσουν και να με βλέπουν να παίζω. Γιατί το να μιλάς, μπορείς να μιλάς, όμως έχω όρεξη να δείξω και να αποδείξω πράγματα».

Για το πότε θα μπορέσει να το κάνει:

«Είμαι ήδη χαρούμενος, γιατί φέρνω βαθμούς στην ομάδα και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω αλυσιδωτά τις καλές εμφανίσεις, γιατί όταν είσαι επιθετικός και κάνεις σωστά τη δουλειά σου, ο κόσμος σε κοιτάει…»

Για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι να απορρίψει καλύτερες οικονομικά προτάσεις για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό:

«Φέτος αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό, γιατί πάντοτε συνήθιζα να πηγαίνω σε ομάδες που είναι σημαντικές και έχουν ιστορία. Και ο Παναθηναϊκός είναι ένας σύλλογος και μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Αυτό ήθελα να κάνω. Είμαι ήδη 30 ετών, δόξα τω Θεώ έχω αποκτήσει χρήματα, άρα το ερώτημα μου είναι: «Είμαι χαρούμενος μόνο να αποκτώ χρήματα»;

Εγώ ήθελα το κάτι παραπάνω και ήθελα να βρίσκομαι σε μια ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Σκεφτόμουν: «Τι θα κάνω; Θα ζω μόνο για το χρήμα; Θα τρέχω πίσω από το χρήμα και τίποτα περισσότερο»; Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή λύση, γιατί όσοι έτρεχαν μόνο πίσω από το χρήμα, τελικά έχασαν άλλα πράγματα. Πιο σημαντικά. Για μένα, πάνω από το χρήμα, είναι οι αξίες και είμαι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να σέβεται και να δίνει. Και το λέω αυτό γιατί ξέρετε πως είναι το ποδόσφαιρο.

Σήμερα μπορεί να σε αγαπούν και αύριο να σε μισούν. Όμως αυτό που έχει σημασία, είναι να είμαι έντιμος, σωστός, να έχω αξίες, να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια και να του λέω ότι ήρθα να κάνω αυτό που ήρθα να κάνω. Έντιμα, σωστά και με αξιοπρέπεια. Πάντοτε θα συνεχίσω να δουλεύω καλά, πάντοτε θα συνεχίσω να κάνω ότι χρειάζεται και όταν θα βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέπτη, θα λέω ότι είμαι ένας άντρας που κατάφερε να κάνει το σωστό, το τίμιο. Ένας άντρας που βοηθά και συνεχίζει να το κάνει την οικογένεια του.

Πάντοτε αναλαμβάνω ως άντρας τις ευθύνες μου. Δεν ήρθα εδώ για τα λεφτά, αλλά για το πάθος που έχω για να παίξω ποδόσφαιρο. Φέτος θα ζήσω με τον Παναθηναϊκό και θα κοιτάξω να κάνω όλα όσα μπορώ για το σύλλογο και για το πάθος που έχω για το ποδόσφαιρο. Ακόμα και αν κάποιος σήμερα με αγαπήσει και αύριο μου δείξει ότι δεν με αποδέχεται, εγώ πάντα θα έχω καθαρή τη συνείδηση μου. Γιατί θα ξέρω ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου, έντιμα, δίνοντας τα πάντα».

Για το λόγο που όλοι τον αποκαλούν χαϊδευτικά «τρελό»:

«Γιατί στη σημερινή εποχή, το να μην φοβάσαι, αυτό μάλλον φοβίζει τους άλλους».

Για το αν είπε κάτι στο Βαλμπουενά μετά το ντέρμπι:

«Ειλικρινά δεν του μίλησα και δεν του είπα κάτι, γιατί αυτό θα έδειχνε και έλλειψη σεβασμού προς τους δικούς μας φιλάθλους. Όμως να σας πω κάτι; Στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν φίλοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ