Μελισσανίδης – Κούγιας: Το απόλυτο «hate story»

Μελισσανίδης – Κούγιας: Το απόλυτο «hate story»

Χειροδικία, μηνύσεις, κατηγορίες, λογομαχίες και υπονοούμενα… Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Αλέξης Κούγιας συνθέτουν ένα από τα πιο επεισοδιακά δίδυμα στον παραγοντικό χώρο του ποδοσφαίρου.

Μία από τις πιο γνωστές και μακροχρόνιες κόντρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτή μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Αλέξη Κούγια. Η διαμάχη τους περιλαμβάνει τα πάντα: χειροδικία, μηνύσεις, κατηγορίες, λογομαχίες και υπονοούμενα. Ωστόσο, ισχύει το εξής παράδοξο: η απαρχή τη φιλονικίας τους παραμένει απροσδιόριστη και κανένας δεν θυμάται που οφείλεται.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Μελισσανίδης χρεώνει στον Κούγια ότι στέκεται απέναντι στην ΑΕΚ, παίρνοντας το μέρος των άλλων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μερικοί ισχυρίζονται ότι ο Κούγιας έχει προηγούμενα με τον Μελισσανίδη, επειδή πιστεύει ότι ευνόησε τους αντιπάλους της Λάρισας την περίοδο που διεκδικούσε την προβιβασμό της στη Superleague. Όπως και να έχει, κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια στην ερώτηση πότε και γιατί άρχισε ο καυγάς Μελισσανίδη – Κούγια.

Αυτό που πλέον δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι Κούγιας και Μελισσανίδης έχουν μετατραπεί σε ορκισμένους εχθρούς… Τόσο που αν βρεθούν σε έναν χώρο, θα χειροδικήσουν, όπως είχε συμβεί στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017 στο εστιατόριο «Aqua Marina» στη Βουλιαγμένη. Τότε, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής της ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης χτύπησε ελαφρά τον Κούγια επειδή ο δεύτερος τον ειρωνεύτηκε. Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ υποστήριξε ότι οι άνδρες της ασφαλείας του Μελισσανίδη τον ακινητοποίησαν και έπειτα δέχτηκε χτυπήματα.

Ο Κούγιας είχε εκδώσει γραπτή ανακοίνωση για το περιστατικό και μεταξύ άλλων, έγραφε: «Χθες το βράδυ αυτή η «γυναικούλα – τίγρης – νιάου νιάου» Δημήτρης Μελισσανίδης, χρόνια κατηγορούμενος για πλαστά διπλώματα, όταν έκανε το δάσκαλο σε σχολή οδηγών, για υποθέσεις λαθρεμπορίας και για κάψιμο βιβλίων των επιχειρήσεών του, που δεν πηγαίνει χωρίς τους μπράβους του ούτε στην τουαλέτα του σπιτιού του, προσπάθησε να με σακατέψει και να με εκβιάσει».

ΟΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΙ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Τον Φεβρουάριο του 2018, η ΑΕΚ και η Λάρισα αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε, ο Αλέξης Κούγιας είχε ζητήσει να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ οι «κιτρινόμαυροι» υπονοώντας ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο. Μία απαίτηση εκ μέρους του Κούγια που προκάλεσε την αντίδραση της ΑΕΚ, έστω και αν δεν ενεπλάκη ευθέως ο Μελισσανίδης.

«Σε 4, σε 14 και σε 24 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπορείτε να ζητήσετε να γίνει ντόπινγκ κοντρόλ! Μας είναι παντελώς αδιάφορο και ούτε καν ασχολούμαστε! Αποτελεί, όμως, αισχρή προσβολή (η πιο ήπια λέξη) να μιλάτε εντελώς αστήρικτα, αβάσιμα και χωρίς την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα για ασύνηθες φαινόμενο συνεχών μυϊκών τραυματισμών για μια ομάδα, που έχει κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση 42 μέχρι σήμερα επίσημων αγώνων, τους περισσότερους από κάθε ελληνική ομάδα. Δεν θα έβλαπτε να δείχνατε σεβασμό στην ομάδα που κράτησε ψηλά εφέτος τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη!» ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Αντρέας Δημάτος.

ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

Συνήθως, ο Κούγιας είναι αυτός ο οποίος επιτίθεται στον Μελισσανίδη, αφού μεταχειρίζεται περισσότερο τα μέσα ενημέρωσης. Αντίθετα, ο Μελισσανίδης σπάνια αναφέρεται δημοσίως στον μεγαλομέτοχο της Λάρισας. Ούτε καταφεύγει σε αγωγές, αν και κατ’ εξαίρεση το έπραξε τον Οκτώβριο του 2018. Τι είχε συμβεί τότε; Ο Κούγιας ισχυρίστηκε ότι εταιρία συμφερόντων του Μελισσανίδη παρουσίασε ψεύτικους ισολογισμούς στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που συνέβη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πρέπει να μας προβληματίζει. Είχε ψεύτικους ισολογισμούς και στην ουσία του πήραν την εταιρία μέσα σε μία μέρα, αφού είχε βγάλει 300 εκατ. ευρώ» είχε δηλώσει ο Κούγιας και ύστερα από μερικές μέρες, ο Μελισσανίδης έκανε την αγωγή.

ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΣΟ

Ένα πινγκ-πονγκ δηλώσεων μεταξύ των δύο ανδρών εκτυλίχτηκε τον Μάρτιο του 2019. Ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε με γραπτή δήλωση ότι ο Μελισσανίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και τον απείλησε για τα λεγόμενα του για τον διαιτητή Κομίνη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κούγια, είχε την κλήση σε ανοιχτή ακρόαση και τις απειλές του Μελισσανίδη τις άκουσαν και αυτήκοοι μάρτυρες.

«Πριν από λίγα δευτερόλεπτα με πήρε τηλέφωνο στο κινητό μου από απόκρυψη αυτή η αντρούκλα, ο νιάου νιάου η γατούλα – τίγρης έντιμος επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης» ανέφερε στην ειρωνική δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας.

Αυτή τη φορά, ο Μελισσανίδης δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς του Κούγια. Δεν τοποθετήθηκε ευθέως, αλλά σχολίασε το ζήτημα σε δείπνο που παρέθεσε στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, οι οποίοι μετέφεραν τα λόγια του στα ρεπορτάζ τους: «Τώρα τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να πάει να γ@@@@@. Είναι τρελό το παιδί. Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με τον αγώνα μπαράζ; Ευχή του έδωσα… Την άλλη φορά που θα τον δω, δεν θα τον πειράξω. Θα πω στα παιδιά να τον ξεβρακώσουν και θα τον αμολήσουμε. Είναι ψυχασθενής. Το παιδί είναι για κλούβα. Αλλά η μπάλα είναι που@@@@ και δεν τον κερδίσαμε να πέσει. Αλλά θα είναι ο πρώτος του χρόνου που θα πέσει επειδή τα έβαλε με την ΑΕΚ. Θα τον βάλουμε στο τζάμι με τον γράσο».

«ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ»

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει ο Αλέξης Κούγιας και ξανά προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη τραβά… Ο ποινικολόγος αναφέρθηκε στον Μελισσανίδη στις 2 Αυγούστου, σε μία ανακοίνωση-απάντηση στον Ατρόμητο, ο οποίος είχε σχολιάσει το περσινό διπλό της ΑΕΛ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στη μνημειώδη δήλωση του, ο Κούγιας επισήμανε ότι αν κλειστεί σε ένα δωμάτιο με τον Μελισσανίδη, μόνο ένας θα βγει ζωντανός… Απίστευτο και όμως ελληνικό…

«Δεν γνωρίζουν ότι εάν εγώ με τον Μελισσανίδη βρεθούμε μόνοι μας σε ένα δωμάτιο χωρίς τους μπράβους του, ένας θα βγει ζωντανός, μετά τα όσα έχει κάνει εις βάρος μου και μετά τα όσα έχει ανακοινώσει ότι θέλει να κάνει στην ομάδα μου; Μήπως δεν έχουν διαβάσει ότι μάζεψε τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ και τους ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα μας ρίξει οπωσδήποτε και ότι τους νικήσαμε γιατί η μπάλα είναι π…;» έγραψε ο Κούγιας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ