Γιοάν Μολό: Η ιστορία ενός αποκλεισμού

Γιοάν Μολό: Η ιστορία ενός αποκλεισμού

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια σκόραρε και έδωσε ασίστ. Όλα έδειχναν να είναι με το μέρος του. Αλλά ο Γιόαν Μολό γίνεται – ξανά – πρωταγωνιστής για όλους τους λάθος λόγους. To10.gr έχει το παρασκήνιο του αποκλεισμού του από την αποστολή.

«Θα σας το πω ειλικρινά και δεν θα πω ψέματα. Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η προπόνηση. Γιατί στην καριέρα μου γνώρισα πολλούς παίκτες που ήταν σε υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις, αλλά διαχειρίστηκαν πολύ άσχημα την πίεση. Το βασικό είναι η μέρα του αγώνα. Η προπόνηση είναι καλή για να ρυθμίσει κάποιες λεπτομέρειες και είναι μια προετοιμασία, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κι εγώ κοιτάω να είμαι καλός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι. Ο Γιόαν Μολό έβγαινε, πέντε μέρες μετά το πρώτο του παιχνίδι σαν βασικός στον Παναθηναϊκό και μιλούσε για το πόσο ασήμαντη είναι η προπόνηση. Ναι, αν διαβάσεις προσεκτικά τα λεγόμενά του, αυτό εννοεί.

– «Εγώ κοιτάω να είμαι καλός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού»

Άρα τι να την κάνει την προπόνηση;

-«Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η προπόνηση».

Άρα τι να την κάνει την προπόνηση;

-«Η προπόνηση είναι καλή για να ρυθμίσει κάποιες λεπτομέρειες και είναι μια προετοιμασία. Το βασικό είναι ο αγώνας».

Άρα τι να την κάνει την προπόνηση;

Λεπτομέρεια; Πριν από μόλις μία μέρα ο ίδιος του ο προπονητής είχε δηλώσει πως όποιος δεν παλεύει στην προπόνηση θα βλέπει τα παιχνίδια από την εξέδρα ή από την τηλεόραση.

Όπως θα κάνει αύριο ο Γιοάν Μολό στο ματς με την Ξάνθη. Ο λόγος; Καλά καταλάβατε. Η προπόνηση. Η προπόνηση που ΔΕΝ κάνει και εκείνες που κάνει. Δεν τρέχει. Δεν σπριντάρει. Δεν παλεύει. Δεν προσπαθεί. Μοιάζει σαν να έχει κουβαλήσει μαζί του στην Ελλάδα όλη τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Μοιάζει σαν να αντιμετωπίζει το πρωτάθλημά μας σαν ένα… χωριό και εκείνος να είναι ο πρωτευουσιάνος.

«Το πέναλτι που σκόραρα δεν πιστεύω ότι πολλοί θα μπορούσαν να το εκτελέσουν. Το κατάφερα γιατί δεν φοβάμαι και επαναλαμβάνω ότι πολλοί μπορούν να καθίσουν και να με βλέπουν να παίζω», είπε μόλις πριν από λίγες ώρες. Και μετά άκουσε τις… καμπάνες. Εκτός αποστολής. Και εκείνος, που τόσο πολύ θέλει να τον βλέπουν, θα κάθεται να τους βλέπει.

«Εγώ έφερα βαθμούς στην ομάδα»

Το «εγώ». Αυτό το «εγώ» που όταν είσαι σε μια ομάδα πρέπει να μπαίνει κάτω από το «εμείς». Για τους υπόλοιπους. Όχι για τον Γιοάν Μολό. Το «εγώ» του είναι αυτό που τον κάνει να θεωρεί πως οι βαθμοί που πήρε ο Παναθηναϊκός στα δύο τελευταία παιχνίδια είναι… ολόδικοί του. Το είπε στην ίδια συνέντευξη στο Novasports. Επαναλαμβάνουν: μόλις πριν από λίγες ώρες.

«Είμαι ήδη χαρούμενος γιατί φέρνω βαθμούς στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Όταν κάνεις σωστά τη δουλειά σου ο κόσμος σε κοιτάει», θα πει. Και θα προσθέσει κάτι ακόμα.

«Πιστεύω ότι θα συνεχίσω αλυσιδωτά τις καλές εμφανίσεις». Για να το κάνει θα πρέπει να… ξεκινήσει και τις προπονήσεις. Διαφορετικά δε θα ξανά παίξει.

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Δώνη

Ο Δώνης γνωρίζει πως ο καλός και… σοβαρός Μολό μπορεί να παίξει και να κάνει τη διαφορά. Από το καλοκαίρι όμως είχε τις ενστάσεις του σχετικά με τον χαρακτήρα του. Γι’ αυτό και το θέμα του είχε παγώσει, παρά το ταξίδι του παίκτη στην Αθήνα και το «θέλω» του Γάλλου όταν άκουσε την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Οι δυο τους έχουν συζητήσει πολλές φορές. Και αυτό που έκανε έως τώρα ο Δώνης είναι να τον στηρίζει. Τον χρησιμοποίησε ακόμα και την πρώτη αγωνιστική στη Λαμία, όταν ο παίκτης ήταν εμφανώς ανέτοιμος. Του έδωσε την ευθύνη του πέναλτι με τον Ολυμπιακό. Τον έβαλε βασικό με τον Πανιώνιο. Όμως πλέον… απηύδησε.

Τα όσα είπε δημοσίως για παίκτες που αν δεν προσπαθούν δε θα αγωνίζονται, συμπεριελάμβαναν και τον Γάλλο. Τα είχε πει και εντός αποδυτηρίων. Και μάλιστα μετά από νίκη.

«Δε θέλω να βλέπω εικόνα ομάδας που δεν παλεύει. Το ότι κερδίσαμε δε σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος. Και οι προπονήσεις είναι σημαντικές. Πολύ σημαντικές».

Απόψεις που δε συμβαδίζουν πουθενά. Η μέρα με τη νύχτα. Από τη μία ο Δώνης. «Όποιος δεν παλεύει στην προπόνηση δε θα παίζει». Από την άλλη ο Μολό: «Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η προπόνηση».

Βρείτε το λάθος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ