Παναθηναϊκός: Η υπόσχεση που δεν τήρησε ο Μολό, μία υπόσχεση κόντρα στο παρελθόν του

Παναθηναϊκός: Η υπόσχεση που δεν τήρησε ο Μολό, μία υπόσχεση κόντρα στο παρελθόν του

Το to10.gr θυμάται την υπόσχεση που είχε δώσει ο Γιοάν Μολό για τη συμπεριφορά του, λίγες μέρες πριν υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό.

«Δεν έχει καμία σχέση αν ήταν καλός στις προπονήσεις. Ο Μολό υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και σε οποιαδήποτε ομάδα, θα έμενε εκτός αποστολής. Η συμπεριφορά του δεν θα ήταν αποδεκτή ακόμα και στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει τη νοοτροπία του. Υπέπεσε σε σοβαρά παραπτώματα και επειδή ανάρτησε κάτι για πραγματικούς άντρες και πραγματικά μάτια, οι πραγματικοί άντρες κρατάνε τις υποσχέσεις τους». Αυτή ήταν η αναφορά του Γιώργου Δώνη για τον Γιοάν Μολό στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη.

Εύλογα, η επόμενη ερώτηση αφορά την υπόσχεση που αθέτησε ο Μολό. Ποια δέσμευση είχε αναλάβει ο Γάλλος επιθετικός έναντι του προπονητή του Τριφυλλιού και δεν την τήρησε, με τη συμπεριφορά του στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας; Το to10.gr έχει την απάντηση…

Όταν το προηγούμενο καλοκαίρι ο Νίκος Νταμπίζας συζήτησε για τελευταία φορά με τον Γιοάν Μολό και αφού συμφώνησαν στο οικονομικό, του εξήγησε ότι «στα αποδυτήρια επικρατεί οικογενειακό κλίμα και δεν υπάρχει χώρος για βεντετισμούς. Εάν σκοπεύεις να συμπεριφερθείς έτσι, τότε δεν χρειάζεται να συνεργαστούμε». Επειδή ο Γάλλος έχει ιστορικό στους καυγάδες με τους προπονητές στις ομάδες που αγωνίστηκε, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε ευθέως στον ποδοσφαιριστή. Τότε, ο Μολό διαβεβαίωσε τον Νταμπίζα ότι οι άσχημες αντιδράσεις ανήκουν στο παρελθόν και ότι έχει ωριμάσει ως χαρακτήρας.

Πράγματι, για μία μεγάλη χρονική περίοδο ο Γιοάν Μολό λειτούργησε επαγγελματικά και αποτέλεσε υπόδειγμα. Όμως, εσχάτως ο 30χρονος επιθετικός απέδειξε γιατί η καριέρα του δεν συνάδει με το μεγάλο ταλέντο του… Σε ανύποπτο timing, χωρίς να συντρέχει λόγος, μιας και είχε σκοράρει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είχε μοιράσει ασίστ στη νίκη επί του Πανιωνίου, ο Μολό παρεξηγήθηκε με τον Δώνη επειδή τον απέκλεισε από την 18άδα.

Δεν έχει σημασία αν ο Μολό αισθάνεται αδικημένος από τις αποφάσεις του Δώνη. Ο προπονητής έχει την ευθύνη να αποφασίσει ποιους θα χρησιμοποιήσει και οι παίκτες υποχρεούνται να σεβαστούν τις αποφάσεις του. Ούτε να τις αμφισβητήσουν, ούτε να επιδιώξουν να τις αλλάξουν. Το ποδοσφαιρικό τμήμα στηρίζεται στην ιεραρχία και στον διαχωρισμό των ρόλων και όχι στην ισότητα και στη δημοκρατία…

Ο Μολό όφειλε να θέσει το ομαδικό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον και να αποδεχτεί τις επιλογές του Δώνη. Ο Γάλλος δεν έπραξε κάτι τέτοιο, αλλά προτίμησε να επισκεφτεί ενοχλημένος τον προπονητή του στο γραφείο του και να εκφραστεί με άσχημο τρόπο. Κατόπιν, ο Γάλλος φέρεται να ξέσπασε και στα αποδυτήρια στο «Γεώργιος Καλαφάτης», προβαίνοντας σε ενέργειες που δεν συμβαδίζουν με επαγγελματία.

Είναι προφανές ότι ο Δώνης αδυνατεί να ανεχτεί τέτοια φαινόμενα και να τα παραβλέψει. Μάλιστα, ενοχλήθηκε ακόμα περισσότερο από την ανάρτηση του Μολό στο Instagram το βράδυ της Παρασκευής και για αυτό δεν δίστασε να μιλήσει δημοσίως. Όσο για τη διαχείριση της επόμενης μέρας στην υπόθεση Μολό, θα αποτελέσει αντικείμενο κουβέντας των Νταμπίζα και Δώνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ