Αουγκούστο: «Κρατάμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου»

Αουγκούστο: «Κρατάμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου»

Ο μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε για τη νίκη επί του Αστέρα και τόνισε ότι οι Ασπρόμαυροι θα πρέπει να χτίσουν πάνω στην εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, μετά τη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-1, για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

«Κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να κρατήσουμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη το τρίποντο στο παιχνίδι με τον Αστέρα. «Μετά από δύο ισοπαλίες που θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε, το σημερινό παιχνίδι για εμάς, ήταν κομβικό. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη και καταφέραμε να την πετύχουμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος μέσος.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

Για την κατάσταση του: «Όλα καλά. Εκείνη τη στιγμή, ένιωσα κάτι πολύ μικρό, από συσσωρευμένη κόπωση του αγώνα, ένιωσα όμως ότι μπορούσα να συνεχίσω μέχρι το τέλος. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, θέλαμε πολύ τη νίκη κι έσφιξα τα δόντια για να συνεχίσω».

Για το τρίτο σερί απαιτητικό παιχνίδι που μετά από δύο ισοπαλίες, ήρθε η νίκη: «Μετά από δύο ισοπαλίες που θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε, το σημερινό παιχνίδι για εμάς, ήταν κομβικό. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη και καταφέραμε να την πετύχουμε. Για μένα είναι θετικό που την πετύχαμε, κάνοντας το παιχνίδι μας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Σπρώξαμε τον αντίπαλο προς τα πίσω, κάναμε ευκαιρίες, καταφέραμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα με διάφορους τρόπους. Κερδίσαμε αυτόν τον αγώνα και τώρα βλέπουμε και τα υπόλοιπα για να κάνουμε ένα καλό σερί νικών και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Για τη μείωση του σκορ από τον Αστέρα και αν ανησύχησε για τη νίκη: «Όταν κερδίζεις με 2-0 και δέχεσαι ένα γκολ, πάντα υπάρχει μια μικρή ανησυχία, πάντα υπάρχει κάτι απρόοπτο που μπορεί να συμβεί και να ισοφαρίσει ο αντίπαλος, αλλά ένιωθα ότι η ομάδα ήταν πολύ καλά, αμυνόμασταν πολύ καλά. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας. Κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να κρατήσουμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου».

Για τη δική του προσαρμογή στην ομάδα: «Έχω ακόμα αρκετά πράγματα να δώσω. Θεωρώ ότι έχω δώσει ένα πρώτο δείγμα του τι εστί Ντόουγκλας Αουγκούστο. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό και θετικό, ότι όλη η ομάδα και οι συμπαίκτες μου, με αγκάλιασαν από την αρχή και με βοήθησαν στη γρήγορη προσαρμογή μου. Προσπαθώ όσο γίνεται να ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή και να βοηθώ την ομάδα μου. Θεωρώ ότι μπορώ ακόμα να δώσω αρκετά στην ομάδα για να τη βοηθήσω να πάρει συνεχόμενες νίκες».

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: «Δεν έχω μεγάλη προτίμηση. Μου ταιριάζει και ο ρόλος του καθαρού εξαριού και με παίκτη δίπλα μου. Στη Βραζιλία είχα παίξει και με τους δύο τρόπους. Θεωρώ ότι είμαι αποτελεσματικός και με τον ένα και με τον άλλον τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθώ να κάνω πάντα αυτό που μου ζητάει ο προπονητής. Είναι πολύ σημαντικό που αγωνίζομαι και θεωρώ ότι αγωνίζομαι αρκετά καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ