Δημήτρης Κολοβός: Ένας ηγέτης που αγνοείται

Δημήτρης Κολοβός: Ένας ηγέτης που αγνοείται

Ήρθε στον Παναθηναϊκό για να ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα. Για να τραβήξει τους συμπαίκτες του όταν τα πράγματα ζορίζουν. Ο Δημήτρης Κολοβός έφτασε για να γίνει ο ηγέτης, αλλά 80 μέρες μετά είναι ο χειρότερος του Παναθηναϊκού...

Η μυστικοπάθεια που υπήρξε γύρω από το όνομά του, όταν ο Παναθηναϊκός διαπραγματευόταν με την Ομόνοια, αποδείκνυε πόσο σημαντική θεωρούσαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» τη μεταγραφή του. Ακόμα και όταν ο Νίκος Νταμπίζας είχε πάρει το τελικό «ok» από τους Κύπριους για τον Δημήτρη Κολοβό, δεν ήθελε κανείς να διαρρεύσει το παραμικρό. Ο κίνδυνος; Να τιναχθεί στον αέρα η μεταγραφή, αν βρισκόταν κάποια άλλη ομάδα που θα… μυριζόταν πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός φεύγει από την Κύπρο.

Ο Κολοβός ήταν μία από τις λίγες μεταγραφές που το report και του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή είχε μόνο θετικά. Που, με λίγα λόγια, συμφώνησαν και οι δύο πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα. Σε καλή ηλικία, έχοντας δείξει την αξία του, με προοπτική και με δίψα για να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Μια μεταγραφή που θα μπορούσε να γίνει και σε «κανονικό» Παναθηναϊκό.

Και που δε θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. «Για μένα είναι μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Επειδή ξέρω πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός θέλω να δείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο», θα δηλώσει τη μέρα που ανακοινώθηκε και επίσημα από τους «πράσινους». Ήταν στις 18 Ιουλίου. 80 μέρες μετά, ο Δημήτρης Κολοβός όχι μόνος δεν έχει αποδείξει πως μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο, αλλά εμφανίζεται ολοένα και χειρότερος από αγώνα σε αγώνα.

Απέναντι στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαν να παίζει με δέκα παίκτες. Δεν είχε σημείο αναφοράς μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Δε φέρει ευθύνη μόνο ο ίδιος ο Κολοβός γι’ αυτό, αφού δεν του ταιριάζει η θέση του σέντερ φορ. Όμως κάθε του επαφή με την μπάλα είχε αρνητική εξέλιξη. Χωρίς ιδέες, χωρίς αυτοπεποίθηση, με άσχημα κοντρόλ, αποτελούσε εύκολο αντίπαλο για τους αμυντικούς της Ξάνθης. Έγινε αλλαγή δικαιολογημένα στο ημίχρονο, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Και δεν ήταν μόνο το ματς με την Ξάνθη που ήγταν κακή η εικόνα του. Είναι σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Το αποδεικνύουν και οι αριθμοί του. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει… μηδέν σε όλα έως τώρα στη σεζόν. Σε 337 λεπτά συμμετοχής έως τώρα ο Κολοβός δεν έχει ούτε ένα γκολ, δεν έχει ούτε μία ασίστ και έχει μόλις μία τελική προσπάθεια.

Δεν απειλεί, δε δημιουργεί, δεν πάει στο ένας εναντίον ενός. Λίγες επαφές με την μπάλα, χαμένος στη γενικότερη μετριότητα της ομάδας, μακριά απ’ αυτό που ζητούσε ο Παναθηναϊκός όταν τον αποκτούσε: να βγάλει ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο, να «κουβαλήσει» τους συμπαίκτες του όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τίποτα απ’ όλα αυτά δε συμβαίνει.

Ψυχολογικό; Μπορεί. Διότι αγωνιστικά ο Κολοβός είναι ποδοσφαιριστής που έχει δείξει πως μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Όμως ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται… εδώ και τώρα. Δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο και αν δεν πάρει πράγματα από παίκτες που μπορούν, το πρόβλημά του θα μεγαλώσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ