«Θέμα» στην ανασταλτική λειτουργία και το… παθητικό

«Θέμα» στην ανασταλτική λειτουργία και το… παθητικό

Η ΑΕΚ έχει δεχθεί ήδη 6 γκολ στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας μεγάλη αστάθεια στην αμυντική της γραμμή.

Η ΑΕΚ έχει δει τη σεζόν να ξεκινάει με δυσκολίες. Η Ένωση έχει χάσει ήδη σημαντικό έδαφος από την κορυφή και κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αν δεν βοηθήσει η ίδια τον εαυτό της με τα αποτελέσματα των προσεχών αγώνων της. Αγώνες που μόνο εύκολοι δεν είναι.

Το βασικότερο πρόβλημα της ΑΕΚ μέχρι στιγμής είναι η αστάθεια που παρουσιάζει, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την αμυντική της λειτουργία. Ζήτημα που δεν αφορά αποκλειστικά τα μετόπισθεν της ομάδας, αλλά τη συνολική ανασταλτική της λειτουργία. Η Ένωση έχει ήδη παθητικό 6 γκολ, αριθμός πολύ μεγάλος, μιας και είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ δέχεται δηλαδή κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά ματς. Ασχέτως αν στην πράξη τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα τα 6 γκολ που έχει δεχθεί έχουν έρθει σε τρία παιχνίδια. Στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ, στην ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη (1-2), αλλά και στο ματς της Τρίπολης, όπου πάντως ήταν νικηφόρο (2-3). Η ΑΕΚ έχει δεχθεί δηλαδή γκολ στα μισά ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει, με το παθητικό της να είναι όμως υψηλό.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη χρονιά που η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα δέχθηκε σε όλη τη σεζόν συνολικά 12 τέρματα. Την ίδια στιγμή που έχει δεχθεί τα… μισά, έπειτα από μόλις έξι αγώνες!

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω η ΑΕΚ έχει… θέμα όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία και γενικώς τη σταθερότητα στα μετόπισθεν. Καθώς η μέχρι τώρα εικόνα της και οι αριθμοί της υποδηλώνουν πως είναι ή του ύψους ή του βάθους στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ