Παναθηναϊκός: Ο κόσμος του γύρισε την πλάτη

Παναθηναϊκός: Ο κόσμος του γύρισε την πλάτη

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 περίπου 4.000 φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν την Τρίπολη… Λεωφόρο. Στις 5 Οκτωβρίου 2019, 2.614 άνθρωποι είδαν το Παναθηναϊκός – Ξάνθη στη Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός «έχασε» ξανά τον κόσμο του.

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ή τουλάχιστον τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Στον Παναθηναϊκό οι τελευταίοι 16 μήνες είναι περίεργοι. Τα σκαμπανεβάσματα πολλά. Από την απογοήτευση του κόσμου στις αρχές του καλοκαιριού του 2018, τον προβληματισμό για την απαγόρευση μεταγραφών άνω των 23 ετών (πλην μίας), την αγωνία για το -6 με το οποίο θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» βρέθηκαν πολύ σύντομα μέσα στον ενθουσιασμό.

Τα «μωρά» του Δώνη, όπως χαρακτηρίζονταν πέρσι τέτοιο καιρό έκαναν μια φρενήρη πορεία στο ξεκίνημα μιας εκ των πιο δύσκολων σεζόν στην ιστορία του συλλόγου. «Να τσιγκλήσουμε τον κόσμο για να έρθει κοντά μας», είχε πει ο Δώνης μετά τη νίκη στην πρεμιέρα στην Ξάνθη με το καταπληκτικό γκολ του Μπουζούκη. Και το κατάφεραν.

Εκείνη η νίκη είχε συνέχεια. Άλλες τέσσερις. Πέντε στα πέντε στο ξεκίνημα μετέτρεψαν τον Παναθηναϊκό σε μια ομάδα που όλη η Ελλάδα ήθελε να τη δει. Να «γνωρίσει» αυτά τα νέα παιδιά που κέρδιζαν παντού.

Εκείνο το υπέροχο ξεκίνημα όχι μόνο τσίγκλησε τον κόσμο, όπως είχε ζητήσει ο Δώνης, αλλά έφερε έναν τεράστιο ενθουσιασμό. Μια συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Το «παγωμένο» ΟΑΚΑ έγινε «θερμό» από την παρουσία του κόσμου, βρέθηκαν περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι σε ματς με τον Πανιώνιο, ενώ την 6η αγωνιστική η Τρίπολη μετατράπηκε σε… Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Περισσότεροι από 4.000 φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν «κατάληψη» στο γήπεδο του Αστέρα. Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Οκτωβρίου 2018.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, στις 6 Οκτωβρίου 2019, ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε την Ξάνθη στη Ριζούπολη. Μέσα στην καρδιά της Αθήνας. Μέσα σε έναν χρόνο, οι 4.000 που ταξίδεψαν με κάθε τρόπο στην Τρίπολη, μετατράπηκαν σε… 2.614 που βρήκαν την όρεξη να πάρουν εισιτήριο και να βρεθούν σε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας.

Σημεία των καιρών. Πέρσι ο Παναθηναϊκός πήγαινε στην έκτη αγωνιστική με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Φέτος πήγε με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Και μάλιστα βαριές ήττες. Πέρσι ο Παναθηναϊκός έβγαζε ελπίδα, προοπτική, εξέλιξη. Φέτος βγάζει μια μιζέρια, έναν απέραντο προβληματισμό. Άλλαξε η ομάδα, άλλαξε και ο κόσμος. Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ