Παναθηναϊκός: Ο Νταμπίζας χτύπησε «καμπάνες» ειδικά και γενικά

Παναθηναϊκός: Ο Νταμπίζας χτύπησε «καμπάνες» ειδικά και γενικά

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε σε όλη την ομάδα, αλλά και μεμονωμένα με ποδοσφαιριστές και έθιξε τα ζητήματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας στον Παναθηναϊκό.

Τα πειθαρχικά παραπτώματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή μίας ομάδας. Πάντα συνέβαιναν και δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθούν, αφού σε ένα περιβάλλον που δραστηριοποιούνται καθημερινά περίπου 30 ποδοσφαιριστές, είναι λογικό να παρατηρηθούν και παραστρατήματα.

Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του εσωτερικού κανονισμού, ώστε στους παραβάτες να επιβάλλεται η αντίστοιχη ποινή, ανάλογα με τη σημασία της παράβασης. Για παράδειγμα, τον τελευταίο μήνα στον Παναθηναϊκό διάφοροι παίκτες κλήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο που προβλέπεται για τον κανόνα που παραβίασαν.

Ωστόσο, επειδή παρατηρήθηκαν αρκετά παραπτώματα ήσσονος σημασίας, ο Νίκος Νταμπίζας αποφάσισε να παρέμβει. Κυρίως για να προλάβει τα χειρότερα, διότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλά αποτελέσματα και οτιδήποτε συμβεί, μεγεθύνεται και έχει ευρύτερες επιπτώσεις.

Πριν την προπόνηση της Δευτέρας (7/10) ο Νταμπίζας συγκέντρωσε τους παίκτες και τους ζήτησε να προσέχουν τη συμπεριφορά τους. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού επισήμανε ότι είναι μία δύσκολη περίοδος και χρειάζεται όλοι να συμπεριφερθούν με μεγαλύτερη προσήλωση και να μην δίνουν αφορμές για σχόλια.

Ο Νταμπίζας δεν περιορίστηκε στην κεντρική ομιλία του, αλλά είχε τετ-α-τετ με παίκτες. Σαφώς, τη μεγαλύτερη προβολή έλαβε η υπόθεση του Γιοάν Μολό λόγω της έκτασης του επεισοδίου με τον Γιώργο Δώνη. Όμως, ο Γάλλος επιθετικός δεν ήταν ο μόνος ο οποίος πέρασε την πόρτα του γραφείου του Νταμπίζα.

Το «καμπανάκι» για τη συμπεριφορά δεν αποτέλεσε μία μεμονωμένη πρωτοβουλία του Νταμπίζα. Αντίθετα, εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια του παλαίμαχου αμυντικού για την ανάταξη του κλίματος στο «Γεώργιος Καλαφάτης», ώστε μετά τη διακοπή να εμφανιστεί ένας βελτιωμένος Παναθηναϊκός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ