Άρης: Το όραμα και το unfair του Χαριστέα

Άρης: Το όραμα και το unfair του Χαριστέα

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Άρη, Άγγελος Χαριστέας, παρουσίασε το πλάνο του για τη νέα εποχή στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά δεν απέφυγε και δύο ολισθήματα.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, ο Άγγελος Χαριστέας εμφανίστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων και ανέλυσε το σκεπτικό του. Αναμφίβολα, τα λεγόμενα του διευθυντή ποδοσφαίρου των «κιτρινόμαυρων» παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αφού ουδέποτε στο παρελθόν είχε δουλέψει σε ανάλογο πρότζεκτ και η φιλοσοφία του δεν είναι γνωστή.

Με μία πρώτη ανάγνωση, το πλάνο του Χαριστέα ακούγεται λογικό και τεκμηριωμένο. «Αυτό που θέλω να φέρω είναι ένα πρωτόκολλο οργάνωσης και λειτουργίας. Ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί συνεχώς να αλλάζει οργάνωση και στόχους» σχολίασε ο Χαριστέας και ήταν απόλυτα εύστοχος.

«Δεν νοείται για μένα ο Άρης να έχει έναν προπονητή με 4-5 συνεργάτες, να κάνει έναν σχεδιασμό και να αποχωρεί. Ο Άρης πρέπει να επιβάλλει στον νέο προπονητή να προσαρμόζεται μέσα στην ομάδα. Ο Άρης πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και συγκεκριμένος, να αναδεικνύει παίκτες και προπονητές» συμπλήρωσε ο Χαριστέας. Ασφαλώς, αυτό είναι το σωστό και κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί. Άλλωστε κατά γενική ομολογία, το ποδόσφαιρο έχει μερικές αρχές που τις αποδέχονται όλοι. Όμως, όλοι ξέρουν το καλό αλλά λίγοι το καταφέρνουν.

Στη θεωρία, σωστός είναι και ο στόχο που έθεσε ο Χαριστέας: «Στόχος μας είναι όλοι οι παίκτες να αναδεικνύεται μέσα από την ομάδα, να έχουν κίνητρο και να ξέρουν πως όταν έρχονται στον Άρη να έχουν μία συγκεκριμένη νοοτροπία και όχι να έχει απλά ένα συμβόλαιο για να συνεχίσει την καριέρα του».

Ο Χαριστέας έχει ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά και το γεγονός πως έπαιξε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια, συναναστράφηκε με άριστους επαγγελματίες και έχει επιρροές από τη Γερμανία. Επομένως, είναι λογικό να έχει ένα σύγχρονο όραμα και να πιστεύει ότι θα το εφαρμόσει.

Ο Άρης είχε ανάγκη από ένα πρόσωπο με την αποδοχή του Χαριστέα και ελπίζει να το εκμεταλλευτεί. Γιατί αν ο Θοδωρής Καρυπίδης κερδίσει το στοίχημα του Χαριστέα, θα αποκτήσει έναν συνεργάτη που ξέρει απ’ έξω και απ’ μέσα την ομάδα, έχει σύνδεση με το «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεν θα ψάχνει κάθε τρεις και λίγο για άλλον υπεύθυνο…

Ακριβώς, όμως, επειδή ο Χαριστέας προέρχεται από το εξωτερικό, έπρεπε να λειτουργήσει διαφορετικά και να μην κατηγορήσει τον προκάτοχο του, Ντίνο Διαμαντόπουλο και τον προηγούμενο προπονητή, Σάββα Παντελίδη. «Όπως όλοι γνωρίζετε, όντως έγιναν πολύ ωραία πράγματα πέρσι στην ομάδα, βγήκε στην Ευρώπη μετά από χρόνια που ταλαιπωρήθηκε, όμως έγιναν τρανταχτά λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και το σταματώ εδώ» τόνισε ο Χαριστέας.

Με την τελευταία φράση, υπέπεσε στο ολίσθημα της βραδιάς… Τι εννοούσε ο Χαριστέας όταν έλεγε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους; Η παραίτηση τόσο του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, όσο και του Σάββα Παντελίδη, δεν είναι ανάληψη ευθύνης; Δεν είναι παραδοχή ότι δεν πέτυχαν αυτό που είχαν στο μυαλό τους; Θα έφευγαν εάν όλα κυλούσαν σύμφωνα με το σχέδιο τους; Μάλλον όχι…

Ένας άνθρωπος με τις εμπειρίες και τις παραστάσεις του Χαριστέα, δεν χρειάζεται να κατηγορείς τους προηγούμενους. Είναι unfair και αδικεί πρωτίστως εκείνον. Διότι το περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο, οι συνθήκες στον Άρη είναι αντίξοες και αν η ομάδα δεν πάρει αποτελέσματα, σύντομα και ο Χαριστέας θα μπει στο στόχαστρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ