Μάξι Λοβέρα: Τα βήματα… πίσω από τον φορ

Μάξι Λοβέρα: Τα βήματα… πίσω από τον φορ

Τι ετοιμάζει το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, με τον Αργεντινό επιθετικό. Γιατί δεν βιάζεται ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ένα σκάρτο ενενηντάλεπτο ως εδώ. Τα 27΄ λεπτά συμμετοχής στο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία (28/9), τα 61΄λεπτά στο Βελιγράδι (1/10) ως η μεγαλύτερη έκπληξη εντεκάδας εκείνης της νύχτας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Το βάπτισμα πυρός του Μαξιμιλιάνο Λοβέρα. Ή αλλιώς η Ερυθρόλευκη αφετηρία ενός 20άχρονου που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο «πρότζεκτ» σίγουρα του Ολυμπιακού.

Ναι, αυτή είναι η σωστή σειρά των λέξεων. Μια μεταγραφή 4 εκατ ευρώ για έναν νεαρό που προφανώς δεν γνώριζαν παρά μόνο οι μυημένοι, προτού ο Ολυμπιακός κινηθεί μεθοδικά για να τον αποκτήσει -μέσα σε ένα 48ώρο- ακριβώς στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι σκάουτερς εντυπωσιασμένοι. Οι πληροφορίες από την Αργεντινή; Σχεδόν… προκλητικές για το ταλέντο του. Και πάνω από όλα, η άποψη του ίδιου του Πέδρο Μαρτίνς. Ο νεαρός ήταν μια από τις λίγες περιπτώσεις που ο Πορτογάλος τεχνικός «επέμενε» χαρακτηριστικά για την απόκτηση του.  Όπερ και εγένετω στις τελευταίες ώρες του Αυγούστου.

Σαράντα μέρες μετά; Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού νιώθουν ήδη δικαιωμένοι.

Και ας μην έχει προκύψει ακόμη σε «κοινή θέα» αυτό που βλέπουν να συμβαίνει καθημερινά στις προπονήσεις του Ρέντη.

Ένας μικρός «ταύρος» με εκπληκτικές αλλαγές κατεύθυνσης, πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, εξαιρετικές επιλογές σε δημιουργία και εκτέλεση. Μια ποδοσφαιρική «βάση» για πολύ μεγάλα πράγματα. Αρκεί φυσικά να προκύψουν σταδιακά και εκείνα που λείπουν.

Η προσαρμογή στα δεδομένα που απαιτεί η ζωή στην άλλη άκρη του κόσμου, από την πατρίδα του.

Η προσαρμογή στα δεδομένα που απαιτεί το ποδόσφαιρο στην άλλη άκρη του κόσμου.

Η «ευρωπαϊκή του εκδοχή» με την πολύ τακτική και την στόχευση που περνά το ατομικό ταλέντο μέσα από ένα σωρό «φίλτρα».

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μαζί του μεγάλη υπομονή. Δεν είναι τυχαίο ότι του έδωσε την πρώτη του συμμετοχή στην ομάδα ένα μήνα μετά την απόκτηση του.

Ξέρει ότι πρέπει να περιμένει.

Το ξέρει και ο ίδιος ο Λοβέρα που σε αυτά τα πρώτα ματς του με την Ερυθρόλευκη βρέθηκε σε ρόλο αριστερού winger. Σε έναν χώρο ευθύνης με λιγότερη «τακτική», ειδικά σε ότι αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι. Και χωρίς δίχως παιχνίδι με «πλάτη», αλλά μόνο με πρόσωπο.

Η πραγματική, «καλή» θέση του Λοβέρα όμως δεν είναι αυτή. Είναι πίσω από τον σέντερ φορ. Σαν «δεύτερος».  Περιφερειακός. Δημιουργός χάρη στην ικανότητα του στο «ένας με έναν». Αλλά και με «πάτημα» στην αντίπαλη περιοχή, όπως δείχνει όλο αυτό το διάστημα των προπονήσεων.

Όσο ο καιρός περνά και ο Αργεντινός δείχνει πιο έτοιμος; Η μετατόπιση του στον άξονα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Και κάπου εκεί αναμένεται να προκύψει και η πραγματική του αφετηρία στα Ερυθρόλευκα. Μια υπόθεση που πλησιάζει πλέον προς την υλοποίηση της.

Το πρώτο του δείγμα ήταν τόσο… όσο. Όπως προβλέπονταν. Ο Λοβέρα και στα δύο ματς έδειξε αρετές σε ότι αφορά στην τεχνική κατάρτιση, είχε κάποιες στιγμές με πρωτοβουλίες. Είχε όμως –ειδικά στο Βελιγράδι που το δείγμα ήταν μεγαλύτερο- και αρκετά νεκρά διαστήματα που έμενε «εκτός παιχνιδιού». Προφανώς σε μια επιπλέον απόδειξη της δουλειάς που χρειάζεται στο κομμάτι της τακτικής.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ του. Έχει ποδοσφαιριστές που… προηγούνται αυτή τη στιγμή του Λοβέρα. Επιλογές σε κάθε θέση της επίθεσης. Το πρότζεκτ λοιπόν προχωρά με ασφάλεια. Ένα επιπλέον στοιχείο στο παιχνίδι του Μάξι Λοβέρα: Αυτός είναι ο στόχος. Σε κάθε προπόνηση. Σε κάθε εβδομάδα που περνά. Με το τεχνικό τιμ να επενδύει σε εκείνον και πολύ έξτρα χρόνο στον Ρέντη.  Σε καθημερινή βάση.

Ακούγονται τέτοια σχόλια που πραγματικά αξίζει να περιμένουμε και εμείς. Για την ιστορία; Ο Λοβέρα στο φιλικό της Πέμπτης με τους Νέους αγωνίστηκε πίσω από τον σέντερ φορ. Μια ακόμη ένδειξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ