ΑΕΚ: Ο κίνδυνος, η ευκαιρία και η αξιοποίηση του ρόστερ

ΑΕΚ: Ο κίνδυνος, η ευκαιρία και η αξιοποίηση του ρόστερ

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ αγώνων που μπορεί να την βάλει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου αλλά και να την «τελειώσει» από τον Νοέμβρη. Η ανάγκη για αξιοποίηση όλων των παικτών και ο... μήνας του μέλιτος που τελείωσε.

Η ισοπαλία στην Λάρισα ήταν πολύ κακό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ γιατί με τις νίκες των δύο ανταγωνιστών της για τον τίτλο η απόσταση από την κορυφή αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό και στους τρεις από τον ΠΑΟΚ (στη μέση υπάρχει και η Ξάνθη). Μπορεί το ματς κόντρα στους Θεσσαλούς να ήταν ένα εκ των προτέρων πολύ δύσκολο, δεδομένων των (γηπεδικών) συνθηκών και της δυναμικής του αντιπάλου, δεν παύει να είναι όμως γκέλα, για μια ομάδα που θέλει να λέει πως στοχεύει στο πρωτάθλημα.

Έτσι η Ένωση πήγε στη δεύτερη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες με αρκετά μεγάλη γκρίνια και πλέον με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μπαίνει για τα καλά στα βαθιά και καλείται να «κολυμπήσει» αν δεν θέλει η χρονιά να χαθεί από τον Νοέμβριο. Την επόμενη Κυριακή οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τον Βόλο στην Ριζούπολη και μετά ακολουθούν κατά σειρά ο Ολυμπιακός εκτός, ο Ατρόμητος εντός και ο Παναθηναϊκός εκτός πριν τη νέα διακοπή.

Πρόγραμμα «βουνό»

Τέσσερα ματς που το καθένα κρύβει τη δική του δυσκολία, με τον νεοφώτιστο Βόλο να είναι πολύ επικίνδυνος και με παίκτες που μπορούν εύκολα να κάνουν τη ζημιά ειδικά αν βρουν χώρο. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό που ναι μεν θα προέρχεται από μια – έτσι κι αλλιώς επίπονη – αναμέτρηση με την Μπάγερν αλλά αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει την ΑΕΚ και δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι ουσιαστικά δύο προπονητές της, έχουν φύγει μετά από ήττες σε αυτό το γήπεδο. Ο πρώτος ήταν ο Δέλλας μετά το 4-0 και την επόμενη χρονιά ο Κετσπάγια που έχασε 3-0, αν και ο Γεωργιανός έφυγε τυπικά μετά το παιχνίδι με την Λάρισα.

Τον Ατρόμητο η ΑΕΚ έχει να τον κερδίσει εντός έδρας από την χρονιά που επέστρεψε στην Super League και έκτοτε μετράει δύο ήττες και μία ισοπαλία ενώ τον Παναθηναϊκό δεν μπόρεσε να τον κερδίσει πέρσι μένοντας στο 0-0 και στα δύο ματς. Είναι προφανές λοιπόν πως πρόκειται για παιχνίδια που το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή δυσκολία για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου από τη διαχείριση του οποίου θα εξαρτηθούν πολλά.

Ώρα για… αποδείξεις

Ο… μήνας του μέλιτος τελείωσε για εκείνον από την άποψη ότι πλέον πέρασε το πρώτο μεταβατικό στάδιο και θα πρέπει να αρχίσει να δίνει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα ενώ από την άλλη όση ψυχολογική ώθηση μπορούσε να δώσει στους ποδοσφαιριστές, την έδωσε. Τώρα θα πρέπει κι εκείνοι, μέσα από την καθημερινή δουλειά που γίνεται να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κομβικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι η αξιοποίηση όλου του ρόστερ. Άλλος το έφτιαξε και άλλος το διαχειρίζεται αλλά ο Κωστένογλου δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, για τον οποίο έχει ήδη αρχίσει να φροντίζει ο Ιβιτς, οπότε θα πρέπει να πάρουν σιγά σιγά χρόνο και παίκτες όπως ο Βέρντε, ο Ζεράλδες αλλά και ο Σιμάο που μέχρι τώρα (με δική τους βέβαια ευθύνη) έχουν αγωνιστεί και προσφέρει ελάχιστα. Σε συνδυασμό και με την επιστροφή του Ολιβέιρα που με την Λάρισα φάνηκε ότι ήταν ακόμη ανέτοιμος και η παρουσία του ανεβάζει ταυτόχρονα και τον Λιβάγια η ΑΕΚ θα μπορεί να ελπίζει σε θετικά αποτελέσματα.

Και θετικά θα είναι μόνο αυτά που σε έναν μήνα από τώρα δεν θα την έχουν θέσει εκτός τίτλου και στην χειρότερη θα έχουν διατηρήσει τη διαφορά από την κορυφή στις τάξεις που βρίσκεται τώρα. Στο χέρι της είναι να μετατρέψει τον κίνδυνο σε ευκαιρία. Υπάρχουν βέβαια και τα πλέι οφ, οπότε ίσως αυτή η κουβέντα φαντάζει κάπως πρόωρη αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να δούμε μεγάλες ανατροπές και ανακατατάξεις στην βαθμολογία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ