Το περίεργο «μωσαϊκό» γεγονότων με την Ξάνθη

Το περίεργο «μωσαϊκό» γεγονότων με την Ξάνθη

Χειραγωγημένο παιχνίδι, μεταγραφή Μελιόπουλου, υπονοούμενα για συνιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ, άρνηση παραχώρησης εισιτηρίων στον Άρη και διαιτητική εύνοια... Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον από τους μεγάλους, αλλά για την πολυσυζητημένη φέτος Ξάνθη.

Το πρώτο ύποπτο παιχνίδι της φετινής σεζόν για τη Superleague είναι γεγονός. Η Εταιρεία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar διέγνωσε ως πιθανό προς χειραγώγηση το ματς Ξάνθη – Αστέρα Τρίπολης, το οποίο έληξε 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Ήδη, έχει αναλάβει την έρευνα η Αθλητική Εισαγγελία Αθηνών και η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η αναφορά της Sportsradar δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, αφού από τα παιχνίδια που υποδεικνύει ως ύποπτα όλα αυτά τα χρόνια, για κανένα δεν έχουν εντοπιστεί απτές αποδείξεις. Όμως, η ανάμειξη της Ξάνθης στην υπόθεση, μιας ομάδας που αποτελεί μόνιμο θέμα συζήτησης τους τελευταίους μήνες, δημιουργεί συνειρμούς.

Η παρουσία της Ξάνθης στo email της Sportsradar είναι ένα θέμα. Ένα άλλο ζήτημα που είχε κάνει αίσθηση ήταν η δήλωση του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της. Στις 26 Μαΐου, έχοντας την ιδιότητα του προέδρου του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Γεωργίου είχε καταγγείλει ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε αγοράσει την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό. Η τοποθέτηση του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, μιας μέχρι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε απειλήσει με την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών. Εν τέλει, μία μέρα αργότερα, ο Γεωργίου παραιτήθηκε από την προεδρία της «ελαφράς ταξιαρχίας». Πάντως, είναι γεγονός ότι ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, ο οποίος φέρεται να πήρε τις μετοχές του Χρήστου Πανόπουλου. Γράφουμε φέρεται, γιατί αυτό έχουν υποστηρίξει διάφορα ρεπορτάζ. Από την άλλη, το όνομα του Πανόπουλου διατηρείται στο μετοχολόγιο…

Ο Άρης και «το μεγάλο αφεντικό»

Η Ξάνθη πρωταγωνιστεί και στο σήριαλ που έχει προκύψει με τον Δημήτρη Μελιόπουλο. Ο ΠΑΟΚ έφερε στην Τούμπα τον 19χρονο αμυντικό χαφ από τα Πηγάδια, δαπανώντας 800.000 ευρώ. Σε μία πρωτοφανή απόφαση, ο Μελιόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο διότι δεν του ταιριάζει ο χώρος, ακύρωσε μία ακριβή επένδυση του ΠΑΟΚ (παραδόξως, δεν φαίνεται να λαμβάνει μέτρα) και ο ποδοσφαιριστής γράφει μύδρους στα social media κατά συγκεκριμένων ανθρώπων της Ξάνθης…

Η ανάμειξη της Ξάνθης σε αρνητικά περιστατικά δεν έχει τελειωμό… Την Κυριακή, η Ξάνθη υποδέχεται τον Άρη και αρνήθηκε να του δώσει εισιτήρια. Πρόκειται για έκπληξη πρώτου μεγέθους, αφού παραδοσιακά στα Πηγάδια άνοιγαν οι θύρες για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Τουλάχιστον, αυτή ήταν η πολιτική του Χρήστου Πανόπουλου και είναι περίεργο που δεν τη συνεχίζει. Εκτός και αν όντως υπάρχει νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος έχει φέρει νέα ήθη και έθιμα. «Εισιτήρια δεν μας δίνετε γιατί δεν σας επιτρέπει το «μεγάλο αφεντικό». Πείτε την αλήθεια. Μην ντρέπεστε… Είναι κοινό μυστικό άλλωστε…» καταλήγει η ανακοίνωση του Άρη για την άρνηση της Ξάνθης.

Η διαιτητική εύνοια στη Ριζούπολη

Για να μην είμαστε άδικοι, η Ξάνθη πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα με την απόδοση της και τα αποτελέσματα που παίρνει. Μετά από έξι αγωνιστικές, η Ξάνθη έχει 15 βαθμούς και παρεμβάλλεται στη δεύτερη θέση, ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στον τρίτο ΠΑΟΚ. Πράγματι, οι παίκτες του Κίκο Ραμίρεζ παίζουν οργανωμένο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και έχουν νικήσει εκτός έδρας την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, η Ξάνθη έχει από «πενηνταρίσιες» μέχρι ευνοϊκές διαιτησίες. Στην πρεμιέρα η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες μόλις στο 34’ λόγω της αποβολής του Ζεράλδες, ενώ με τον Παναθηναϊκό χρειάστηκε να… αποκαθηλωθεί το VAR για να έρθει το «διπλό». Το γκολ του Ζαχίντ δεν μέτρησε εσφαλμένα ως οφσάιντ, ενώ το γκολ του Φόσερ στις καθυστερήσεις έπρεπε να ακυρωθεί για τον ίδιο λόγο. Όμως, ο διαιτητής του VAR υπέδειξε τα αντίθετα…

Τα προαναφερόμενα συνθέτουν ένα περίεργο μωσαϊκό γύρω από την ακριτική ομάδα. Καταγγελίες, ματς ύποπτα προς χειραγώγηση, διαιτητική εύνοια, άρνηση παραχώρησης εισιτηρίων. Εύλογα, δημιουργείται το ερώτημα: τι πραγματικά συμβαίνει με την Ξάνθη; Πως μία ομάδα πρότυπο τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει περάσει σε ένα άλλο status;

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν έχει εμφανιστεί ένας άνθρωπος, ο οποίος θα απαντήσει υπεύθυνα σε αυτά. Γιατί συμβαίνουν, ακούγονται και λέγονται διάφορα; Η Ξάνθη οδεύει ολοταχώς στα Play Offs, πιθανώς να επηρεάσει τη διεκδίκηση του τίτλου και θα τα κάνει υπό ένα περίεργο καθεστώς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ