Ολυμπιακός : Young guns

Ολυμπιακός : Young guns

Η κίνηση του Κωστή. Ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα. Ο Ολυμπιακός του σήμερα, χτίζει το αύριο.

Η ικανότητα να μπορείς να κρατάς περισσότερους από έναν φακέλους στα χέρια σου. Και μια ακόμη απόδειξη. Για έναν αθλητικό οργανισμό που η αλήθεια είναι πως εδώ και χρόνια παραδίδει μαθήματα. Στον τρόπο που σκέφτεται, που σχεδιάζει, που υλοποιεί. Ο Ολυμπιακός του σήμερα, αλλά την ίδια στιγμή και ο Ολυμπιακός του αύριο. Η ομάδα που μετρά αντίστροφα για την επιστροφή της στην δράση σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Και την ίδια στιγμή η ομάδα που προχωρά τα μεταγραφικά του μέλλοντος. Με ορίζοντα του… χρόνου.

Και για όσους τυχόν δεν ενημερώθηκαν: Από χθες το μεσημέρι είναι οριστικό. Και επίσημο. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια η Κύπρος. Τον 19άχρονο διεθνή μέσο Ιωάννη Κωστή: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επίτευξη της συμφωνίας μεταγραφής για τον ποδοσφαιριστή Ιωάννη Κωστή από τη Νέα Σαλαμίνα. Ο παίκτης θα ενσωματωθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι» ήταν το λιτό και περιεκτικό μήνυμα, για ένα deal που μετατρέπει τον νεαρό Κύπριο σε ένα ακόμη «όπλο» του μέλλοντος για τους Πειραιώτες.

Για τον Ολυμπιακό που σήμερα έχει στον Ρέντη ένα ρόστερ 28 ποδοσφαιριστών, με μέσο όρο ηλικίας 25 ετών. Που ετοιμάζει εκεί τον 20άχρονο διεθνή με την ελπίδων της Αργεντινής, Μάξι Λοβέρα. Που έχει τον 22άχρονο διεθνή Λαζάρ Ραντζέλοβιτς και τον 19άχρονο διεθνή Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς από την μεγάλη των Σέρβων σχολή. Που συναντά κανείς στα ονόματα του ρόστερ των τερματοφυλάκων τον καταπληκτικό Κωνσταντίνο Τζολάκη που τον Νοέμβρη γίνεται 17 ετών. Που έχει ανάμεσα στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα (χθες για παράδειγμα προπονήθηκε μαζί της) τον 16άχρονο Βασίλη Σουρλή που το καλοκαίρι εντυπωσίασε με την παρουσία του στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός του 21άχρονου διεθνή Μάριου Βρουσάι που βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν δανεισμού του στη Βίλεμ και μέσω αυτής έφτασε ως την εθνική ομάδα.

Και όλα αυτά σε μια ομάδα που o Ποντένσε, ο Σισέ, ο Κούτρης είναι 24. Ο Τσιμίκας 23. Ο Μαντί Καμαρά μόλις 22. Με έναν τρόπο δηλαδή κάθε προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να διαπιστώσει τις δύο ταυτόχρονες πορείες. Για την σημερινή ομάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και ψάχνει την υπέρβαση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά και για τον σχηματισμό της επόμενης μέσω της παραγωγικής διαδικασίας, των δανεισμών, και βέβαια των μεταγραφών.

Τον Κωστή οι Ερυθρόλευκοι τον είχαν στο σημάδι τους από το «καλοκαίρι». Η μεταγραφή είχε μπρος και πίσω σε αυτό το διάστημα. Αλλά έγινε. Και μάλιστα με τον κατάλληλο τρόπο. Με τον νεαρό μέσο να παραμένει στο ρόστερ της Νέας Σαλαμίνας ως το τέλος της σεζόν για να βάλει ακόμη περισσότερα ματς στα… πόδια του: Εκεί όπου μετρά ήδη 42 παρουσίες (4 γκολ, 3 ασίστ) και που βεβαίως κέρδισε το δικαίωμα της παρουσίας του στην εθνική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ