Ολυμπιακός: Γιατί με τον ΟΦΗ είναι το πιο δύσκολο αλλά και… εύκολο ματς

Ολυμπιακός: Γιατί με τον ΟΦΗ είναι το πιο δύσκολο αλλά και… εύκολο ματς

Η τριάδα «φωτιά» στο Καραΐσκάκη με ΟΦΗ, Μπάγερν και ΑΕΚ ξεκινά με το Σαββατιάτικο αγώνα να ξεχωρίζει για τρεις λόγους συν τον Βαλμπουενά...

Στη δράση και πάλι από αύριο για τον Ολυμπιακό. Σε μια εβδομάδα υψηλών απαιτήσεων. Μια τριάδα-φωτιά στο Καραϊσκάκη. Εκεί που ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τα πάντα. Εκεί που με την βοήθεια του κόσμου του έχουν λυγίσει μεγαθήρια.

ΟΦΗ, Μπάγερν και ΑΕΚ κατά σειρά θα περάσουν από το Φαληρικό γήπεδο. Με τον Ολυμπιακό να στοχεύει στον καλύτερο απολογισμό. Δύο νίκες απαραίτητες για το πρωτάθλημα, ένα μεγάλο ματς και μια μεγάλη εμφάνιση με τους Βαυαρούς, μια εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο. Και ότι έρθει από αποτέλεσμα.

Η λογική λέει πως το πιο εύκολο ματς για τον Ολυμπιακό από την τριάδα αυτή είναι το Σαββατιάτικο. Όσο υπάρχει λογική στο ποδόσφαιρο.

Το ματς με τον ΟΦΗ πάντως ξεχωρίζει για τρεις λόγους. Πρώτον γιατί έρχεται μετά από διακοπή για εθνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τους περισσότερους διεθνείς, το Ρέντη αδειάζει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα επιπλέον καταπόνηση. Και το πρώτο ματς που υπάρχει με την επανέναρξη είναι πάντα δύσκολο ανεξαρτήτου αντιπάλου. Το πιο δύσκολο για την ακρίβεια.

Βάλτε μαζί πως ο ΟΦΗ φέτος παρουσιάζεται εξαιρετικός και έχει ήδη πάρει διπλό στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό που δεν νίκησε ο Ολυμπιακός και ισοπαλία στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Για κάθε ποδοσφαιριστή, ειδικά τους ξένους, είναι πιο δύσκολο να τον πείσεις πως σε μια τριάδα αγώνων που υπάρχει η Μπάγερν και η ΑΕΚ χρειάζεται μεγάλη προσοχή αλλά και προτεραιότητα στο πρώτο ματς με τον ΟΦΗ.

Το ματς με τον ΟΦΗ για τους δύο παραπάνω λόγους είναι το πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Βάλτε και τον τραυματισμό του Βαλμπουενά στην τελευταία προπόνηση που ήρθε και… έδεσε. Το χειρότερο νέο για τον Ολυμπιακό καθώς ο Γάλλος είναι πολύτιμος, υπολογιζόταν για βασικός και ήταν και απο τους ξεκούραστους. Το θέμα είναι να μην είναι κάτι παραπάνω απο τράβηγμα, και να λείψει όσο λιγότερο γίνεται.

Στα ματς με την Μπάγερν και την ΑΕΚ δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά στους παίκτες. Ξέρουν και τη δυσκολία και την σημασία, θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη. Συγκέντρωση χρειάζονται τώρα απέναντι στον ΟΦΗ, έναν ΟΦΗ μάλιστα που έχει αποδείξει έως τώρα πως μπορεί να κάνει την ζημιά.

Ο ΟΦΗ που πέρσι την έκανε στην ομάδα του Μαρτίνς στο ματς της Κρήτης. Και ο Πορτογάλος δεν τον ξεχνάει αυτό.

Όσο δύσκολο λοιπόν είναι το ματς με τον ΟΦΗ άλλο τόσο… εύκολο μπορεί να γίνει με την «βοήθεια» του ΟΦΗ.

Βλέπετε ο φετινός ΟΦΗ είναι μια ομάδα που παίζει μπάλα. Έχει διάθεση για ποδόσφαιρο, ανοίγει ωραίο το παιχνίδι του, δεν «ταμπουρώνεται». Και αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό. Αρκεί στον Ολυμπιακό να κάνουν καλά την δουλειά τους.

Γιατί το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι οι κλειστοί χώροι. Αν δεν τους ανοίξει εύκολα τότε χρειάζεται plan B. Με τον ΟΦΗ να παίζει ανοικτά όπως έχει κάνει έως τώρα, και όπως φαντάζομαι θα κάνει και το βράδυ του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός θα έχει τους χώρους. Και όποτε βρίσκει χώρους ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Εκτός και αν στον ΟΦΗ για αυτό ακριβώς τον λόγο αλλάξουν την αγωνιστική φιλοσοφία τους. Όπως και να έχει το σίγουρο είναι πως το ματς με τον ΟΦΗ είναι το πιο δύσκολο από την τριάδα που έρχεται.

Στα… πόδια των παικτών του Μαρτίνς είναι το κάνουν εύκολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ