Παναθηναϊκός: Από τον Νταμπίζα στον… Νταμπίζα

Παναθηναϊκός: Από τον Νταμπίζα στον… Νταμπίζα

Στα εφτά χρόνια της ενασχόλησης του με τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αλλάξει εφτά επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό τμήμα και μετά τον (διπλό) Νίκο Νταμπίζα, αναζητά τον όγδοο... Διαβάστε την αναδρομή του to10.gr...

Οι περισσότεροι παράγοντες έχουν σαν χόμπι τις αλλαγές προπονητών… Ο Γιάννης Αλαφούζος διαφέρει και σε αυτό το κομμάτι, αφού αρέσκεται στις αντικαταστάσεις των επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μετά την απόφαση του να απολύσει τον Νίκο Νταμπίζα, ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητά τον όγδοο διευθυντή για την ομάδα και τον ένατο σαν πρόσωπο, αφού ο «Ντάμπι» έχει δύο θητείες. Το to10.gr κάνει μία αναδρομή σε εκείνους οι οποίοι ανέλαβαν το αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, αλλά δεν μακροημέρευσαν με τον εφοπλιστή…

ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ

Στο πρώτο διάστημα της ανάμειξης του με τον Παναθηναϊκό (Μάιος του 2012), ο Γιάννης Αλαφούζος βρήκε τον Κώστα Ελευθεράκη. Το «ελάφι» δεν είχε ακριβώς καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, αφού εκείνη την εποχή έλυνε και έδενε ο πανίσχυρος Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Ελευθεράκης είχε ονομαστεί τεχνικός σύμβουλος και επί της ουσίας, έλαβε κάποιες αποφάσεις μετά την απόλυση του Πορτογάλου προπονητή, όπως την απόκτηση του Σάκη Ντίνα τον Ιανουάριο του 2013. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο ο Ελευθεράκης απομακρύνθηκε.

ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Ο πρώτος κανονικός τεχνικός διευθυντής επί Αλαφούζου. Η πρώτη θητεία του Νίκου Νταμπίζα στον Παναθηναϊκό άρχισε τον Μάιο του 2013, ως «πακέτο» με τον Γιάννη Αναστασίου. Η αναπάντεχη επιτυχία της πρώτης σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου και τη δεύτερη θέση, ανέβασε τις προσδοκίες του Αλαφούζου, ο οποίος ήθελε να επισπεύσει το πλάνο του Νταμπίζα. Αρχικά, ο Αλαφούζος «καπέλωσε» τον Νταμπίζα με την πρόσληψη του Φύσσα ως διευθυντή ποδοσφαίρου τον Αύγουστο του 2014 και ο «Ντάμπι», ασφυκτιώντας υπό επιτήρηση παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2014.

ΤΑΚΗΣ ΦΥΣΣΑΣ

Ο Τάκης Φύσσας έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό τον Αύγουστο του 2014 ως διευθυντής ποδοσφαίρου. Ο παλαίμαχος αριστερός μπακ συνέπεσε με την αύξηση του μπάτζετ από τον Αλαφούζου, αλλά οι βασικές επιλογές του στις μεταγραφές δεν βγήκαν (βλ. Εσιέν και Σάντσεθ). Το μοιραίο λάθος του Φύσσα ήταν η εισήγηση στον Αλαφούζου για την πρόσληψη του Αντρέα Στραματσόνι, αφού ο πανέξυπνος Ιταλός σε λίγους μήνες περιθωριοποίησε τον Φύσσα, ο οποίος παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΚΟΛΟΣ

Ο Λεωνίδας Βόκολος αντικατέστησε στο οργανόγραμμα του Παναθηναϊκού ως τεχνικός διευθυντής τον Νίκο Νταμπίζα τον Νοέμβριο του 2014, αλλά επί της ουσίας ο Φύσσας είχε το κουμάντο. Ο Βόκολος ήταν πιο κοντά στην ομάδα, σε αντίθεση με τον Φύσσα που βρισκόταν στα γραφεία και έκανε αρκετά μεταγραφικά ταξίδια. Ο Βόκολος παραιτήθηκε την ίδια μέρα με τον Φύσσα, τον Φεβρουάριο του 2016.

ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ

Μετά τους Έλληνες, ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να δοκιμάσει έναν ξένο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στο πρόσωπο του Ζιλμπέρτο Σίλβα είδε ένα πρόσωπο διεθνούς κύρους και πρεστίζ, οπότε ο Βραζιλιάνος ενέδωσε στο πρέσινγκ και τον Μάιο του 2016 προσελήφθη ως διευθυντής ποδοσφαίρου. Ο άλλοτε αρχηγός της «σελεσάο» ήρθε στην Ελλάδα με μεγαλεπήβολα σχέδια, όμως ο Αντρέα Στραματσόνι είχε τον πρώτο λόγο και τη μεγαλύτερη επιρροή στον Αλαφούζο. Αφού δεν κατάφερε να επιβάλλει την ατζέντα του, ο Ζιλμπέρτο παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πείστηκε από τον Αλαφούζο και ανέλαβε λίγες μέρες μετά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Δεκέμβριο του 2016. Ωστόσο, όπως ο Ζιλμπέρτο, ούτε ο Λυμπερόπουλος μακροημέρευσε. Ο Αλαφούζος «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Μεσσήνιο στις συζητήσεις για την πώληση του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αΐν και ο τότε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού επέλεξε να παραιτηθεί τον Ιούνιο του 2017.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το κενό του Νίκου Λυμπερόπουλου δεν αναπληρώθηκε ποτέ επίσημα, αλλά χρέη τεχνικού διευθυντή εκτελούσε ο μάνατζερ του Μαρίνου Ουζουνίδη, Ντίνος Διαμαντόπουλος. Ο Διαμαντόπουλος είχε προηγουμένως αναμειχθεί στη μεταγραφή του Κουρμπέλη και εμφανίστηκε ξανά αμέσως μετά την παραίτηση του «Λύμπε». Χειριζόταν όλες τις υποθέσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί, έχοντας έρθει σε ρήξη με τον Αλαφούζο.

ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ, PART 2

Ο Αλαφούζος έψαχνε απεγνωσμένα έναν άνθρωπο για να διαχειριστεί το χάος που είχε προκαλέσει η στάση πληρωμών και έπεισε τον Νίκο Νταμπίζα να ασχοληθεί ξανά. Η δεύτερη θητεία του Νταμπίζα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» άρχισε τον Μάιο του 2018 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Ήταν μία επανάληψη της πρώτης, με μία πολύ καλή σεζόν, ένα προβληματικό καλοκαίρι και απώλεια της επαφής με τον μεγαλομέτοχο στο επόμενο φθινόπωρο. Κάπως έτσι, η θέση άδειασε ξανά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ