Ο Σουντανί «δίδαξε» την θέση του φορ

Ο Σουντανί «δίδαξε» την θέση του φορ

Ο Χιλάλ Σουντανί ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και πρέπει να τονίσουμε ότι «δίδαξε» τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινείται και να τελειώνει τις φάσεις ο σέντερ φορ μιας ομάδας.

Ο Χιλάλ Σουντανί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ με 2-1, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των ερυθρόλευκων, οδηγώντας την ομάδα του λιμανιού στην κατάκτηση τριών πολύτιμων βαθμών.

Κι οφείλει εδώ να επισημάνει κάποιος ότι και τα δύο γκολ του διεθνούς άσου των πειραιωτών ήταν εξαιρετικά. Δύο εντυπωσιακές κινήσεις στην «καρδιά» της περιοχής και δύο εκπληκτικά τελειώματα.

Στο πρώτο γκολ με άπιαστη κεφαλιά και στο δεύτερο με «κεραυνό» στην εστία του Σωτηρίου.

Ο Χιλάλ Σουντανί ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και πρέπει να τονίσουμε ότι δίδαξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινείται και να τελειώνει τις φάσεις ο σέντερ φορ μιας ομάδας.

Στην φάση του πρώτου γκολ πηγαίνει με σωστό τάιμινγκ σε μονομαχία στον αέρα με τον στόπερ και το καλό πάτημα του δίνει την δυνατότητα να νικήσει τον αντίπαλο του.

Η κεφαλιά μάλιστα ήταν άπιαστη και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει. Αυτό όμως που βοήθησε τον Σουντανί να σκοράρει ήταν το καλό άλμα και η δύναμη που έβγαλε στον αέρα ο διεθνής άσος της ομάδας του λιμανιού.

Πάμε και στο δεύτερο γκολ, ξεκινώντας από την κίνηση που κάνει ο 32χρονος επιθετικός, παίζοντας στο όριο του οφσάιντ. Η κίνηση του Σουντανί είναι και εδώ στην «καρδιά» της περιοχής του ΟΦΗ και το σωστό ξεπέταγμα του δίνει πλεονέκτημα για να κατεβάσει την μπάλα.

Πάμε όμως και στο κοντρόλ. Γιατί εδώ μιλάμε για ένα γκολ που πρέπει ν’ αναλυθεί σε τρία «κλικ». Είπαμε για την κίνηση στην περιοχή, ας δούμε όμως και το κοντρόλ.

Το κατέβασμα της μπάλας με το στήθος ήταν εντυπωσιακό, δείγμα και αυτός της ποιότητας που έχει ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού. Από την στιγμή που ο Σουντανί έφερε την μπάλα μπροστά του, το θέμα για τον έμπειρο φορ ήταν να σκοράρει.

Και όντως το έκανε μ’ έναν εντυπωσιακό «κεραυνό», που δεν επέτρεψε καμιά αντίδραση στον Σωτηρίου. Ο τρόπος που τοποθετεί το σώμα του ο Σουντανί για να σουτάρει, δείχνει ότι ο Αλγερινός είναι ιδανικός για να τελειώσει και τις πλέον δύσκολες φάσεις.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους η παρουσία ενός χαρισματικού παίκτη όπως ο Σουντανί, στο ρόστερ της φετινής περιόδου.

Γιατί μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό σε πολλές θέσεις και κυρίως, μπορεί να σκοράρει είτε παίζει στα άκρα είτε στην κορυφή της επίθεσης.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Αφρικανός άσος των πειραιωτών έκανε μια «γεμάτη» εμφάνιση. Δεν ήταν άλλωστε μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε. Είχε πολλές ακόμα καλές στιγμές στο παιχνίδι και μάλιστα υπήρξαν ορισμένες εμπνεύσεις από τον διεθνή άσο σε μεταβιβάσεις μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ.

Ο Σουντανί δίνει άλλον «αέρα» στην φροντ λάιν του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πλέον πολύ καλά ότι μπορεί να στηριχθεί στην ποιότητα και την ευχέρεια του Αλγερινού στο σκοράρισμα.

Είπαμε για τον Σουντανί και το πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του στην επικράτηση του Ολυμπιακού, αλλά θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στην απόδοση ενός ακόμα παίκτη των πειραιωτών.

Ο λόγος για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που ήταν και στο ματς με τον ΟΦΗ εξαιρετικός. Με σωστές και έγκαιρες επεμβάσεις, με καθαρό μυαλό και σωστές τοποθετήσεις, αποδεικνύει πως έχει να προσφέρει πολλά στους ερυθρόλευκους.

Μεγάλη υπόθεση λοιπόν για τους πειραιώτες η εμφάνιση του πολύπειρου στόπερ και στο ματς με τον ΟΦΗ, καθώς δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Παπαδόπουλος είχε κάνει μεγάλη εμφάνιση και στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ