Ξάνθη – Άρης 0-1

Ξάνθη – Άρης 0-1

Με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Άρης έφυγε νικητής με 1-0 από την Ξάνθη, επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές. Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Ένινγκ, δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα για την Ξάνθη.

Για τον Άρη το ματς στην Ξάνθη έμοιαζε με τελικό. Με τον Ένινγκ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο οι κιτρινόμαυροι πήεαν αυτό που ήθελαν χάρη σε γκολ από τα… αποδυτήρια. Με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα μόλις στο 2′ ο Άρης έφυγε νικητής με το τελικό 1-0, κάνοντας άψογη διαχείριση του υπέρ του σκορ σε όλο το παιχνίδι και μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το ματς

Το ξεκίνημα για τον Άρη ήταν ιδανικό. Μόλις στην πρώτη του επίθεση, η ομάδα του Ένινγκ «πάτησε» περιοχή με τον Ιντέγε, ο Νιγηριανός «τσίμπησε» την μπάλα από τον Αμπάντ, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει τη βούλα του πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και ο Άρης μόλις από το δεύτερο λεπτό βρέθηκε μπροστά στο σκορ, κάτι που του έδωσε το δικαίωμα να διαχειριστεί όπως ήθελε το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, κράτησαν μακριά από την εστία τους την Ξάνθη και για περίπου 40 λεπτά κράτησαν με ευκολία το μηδέν στην άμυνα. Οι πρώτες απειλές των γηπεδούχων ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με μεγαλύτερη αυτή του 45ου λεπτού, όταν ο Στάρτζεον σούταρε, ο Αμορίμ έκανε την προβολή, αλλά για εκατοστά δε βρήκε την μπάλα για να τη στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία.

Απόλυτος κυρίαρχος στο δεύτερο ο Άρης

Η ομάδα του Ένινγκ κυριάρχησε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Κράτησε μακριά από την εστία του Εμάν την Ξάνθη, δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή με ισοφάριση και θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ στις αντεπιθέσεις.

Στο 53’ ο Ιντέγε δέχθηκε μια ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή, έκανε την προσποίηση, αλλά το σουτ του επιχείρησε απέκρουσε ο Αμπαντ, ενώ στο 84’ ο Λάρσον μπήκε από αριστερά, αλλά πριν σουτάρει κόπηκε από τους αμυντικούς με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ματίγια και Ιντέγε έφυγαν στην αντεπίθεση, ο δεύτερος έδωσε κάθετα στον Νιγηριανό, ο οποίος νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον πεσμένο Αμπάντ, χάνοντας την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι. Τελικά το 1-0 υπέρ του Άρη έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Ένινγκ να κάνει επιτυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο των «κίτρινων» και την Ξάνθη να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον, Μαλεζάς (46’ Φασίδης), Κοβάτσεβιτς, Φοσέ (65’ Τζουρίτσκοβιτς), Λισγάρας, Τερκί, Αμορίμ, Καρασαλίδης, Τεσέιρα, Ντιρεστάμ

Άρης: Εμάν, Σούντγκερν, Κορχούτ (64’ Μπα), Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68’ Λάρσον), Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα (82’ Σόουζα), Ιντέγε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ