Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Το γκολ – φάουλ του Φερνάντεθ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου χάρισε στον Αστέρα Τρίπολης την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (1-0), με τον Πανιώνιο να μην καταφέρνει ποτέ να βρει την απάντηση και να γνωρίζει την ήττα για τέταρτη φορά μέσα μόλις επτά αγωνιστικές. Αποβλήθηκε ο Κόρμπος λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης αναμετρήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (20/10) στη Νέα Σμύρνη, με φόντο τη νίκη που θα τους πρόσφερε μια βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από τη μια, οι «κυανέρυθροι» ήλπιζαν πως θα κατάφερναν επιτέλους να… ξεκολλήσουν από την αρνητική βαθμολογία (-2), ενώ με τη σειρά του ο Αστέρας επεδίωκε το πρώτο του διπλό στη σεζόν.

Τελικά, σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία για να χαρακτηριστεί ντέρμπι, το γκολ του Φερνάντεθ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους και βύθισε τον Πανιώνιο, ο οποίος παρέμεινε στην τελευταία θέση.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, πάντως, άνηκαν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία μπήκε δυναμικά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει με ένα γρήγορο γκολ τον Αστέρα. Παρόλα αυτά, η αμυντική προσήλωση των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψε τη δημιουργία απειλητικών καταστάσεων μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου, με το πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια σπουδαία φάση.

Αντίθετα, ο Αστέρας ήταν ο πρώτος που απείλησε πραγματικά, όταν ο Ριέρα έκανε μια συρτή σέντρα-σουτ,ο Χαουρέγκι μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Κότνικ αντέδρασε σωστά. Η συγκεκριμένη φάση, όμως, προκάλεσε και τον τραυματισμό του Σλοβάκου τερματοφύλακα, με το ματς να διακόπτεται προσωρινά.

Με τη συνέχεια της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος έδειχνε να είναι εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο για να ανοίξει το σκορ, όμως οι Μιλόγεβιτς, Μασούρας και Ευαγγέλου δεν κατάφεραν ποτέ να προκαλέσουν πραγματικό πρόβλημα για τον Παπαδόπουλο. Και ότι δεν κατάφερνε επί 44 λεπτά ο Πανιώνιος, τελικά το πέτυχε ο Αστέρας.

Χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεθ (44′), οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στη Νέα Σμύρνη και δεν το απώλεσαν ποτέ. Παρά το… σφυροκόπημα που δέχθηκαν στο δεύτερο μέρος, ο Παπαδόπουλος έβρισκε τις λύσεις και κρατούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ο γκολκίπερ των Αρκάδων αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Μασούρα (57′), Αραμπούλι (68′), Αραμπούλι, Τσιλούλη (διπλή ευκαιρία στο 79′), ο Μιλόγεβιτς αστόχησε στη δική του και κάπως έτσι το τελικό αποτέλεσμα έμεινε στο 0-1.

Ο Πανιώνιος, πάντως, αναγκάστηκε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς λίγα λεπτά πριν το φινάλε ο Κόρμπος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Πανιώνιος: Κότνικ, Μασούρας, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς, Μιλόγεβιτς, Παπανικολάου, Αραμπούλι, Δούμτσιος

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνες, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Καπίγια, Σίτο, Ριέρα, Μαρκ Φερνάντεθ, Χαουρέγκι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ