Η νύχτα του Κωστένογλου

Η νύχτα του Κωστένογλου

Το ματς στο «Καραϊσκάκης» είναι αυτό που μπορεί να βάλει την ΑΕΚ για τα καλά στο κόλπο του τίτλου και να κάνει τον Κωστένογλου βασιλιά στον «θρόνο» του. Η ευκαιρία που μπορεί να αλλάξει τη σεζόν.

«Δεν αντιλαμβάνομαι το ματς ως τελικό» ήταν μια από τις τελευταίες ατάκες του Νίκου Κωστένογλου στην κάμερα της NOVA ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ.Καραϊσκάκης». Η βαθμολογία και η πρόσφατη παράδοση της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο μάλλον δείχνουν το αντίθετο.

Δέλλας και Κετσπάγια είπαν «αντίο» στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο μετά από βαριές ήττες στο Φάληρο, 4-0 και 3-0 αντίστοιχα ενώ μια ήττα την Κυριακή θα φέρει την Ένωση στο -8 από την κορυφή και πιθανότατα θα την αφήσει πρόωρα εκτός τίτλου, όσο κι αν είμαστε πολύ νωρίς ακόμη στη σεζόν. Στην Ελλάδα τέτοιες διαφορές δύσκολα ανατρέπονται και ειδικά κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που αφήνουν βαθμούς με το… σταγονόμετρο.

Από την άλλη είναι μια βραδιά που με νίκη ο Κωστένογλου θα βροντοφωνάξει ότι είναι είναι εδώ και θα βάλει τέλος σε όλα τα (υπαρκτά και μη) σενάρια γύρω από το όνομά του. Ναι μεν δεν τίθεται κάποιο θέμα αυτή τη στιγμή όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα φέρει μια ήττα και ειδικά βαριά, όπως οι τελευταίες της ΑΕΚ εκεί. Μια νίκη βέβαια που μόνο εύκολη δεν θα είναι δεδομένων και των απουσιών που φαίνεται πως θα έχει να αντιμετωπίσει.

Ο Νίκλας Χουλτ πιθανότατα δεν θα είναι στην αποστολή (μάλλον ούτε κι ο Ζεραλδες) για το ματς όπως ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός ομολόγησε στη συνέντευξη στη NOVA ενώ εκτός τέθηκε οριστικά και ο Πέτρος Μάνταλος που υπέστη θλάση με τον αρχηγό της Ένωσης να είναι ουσιαστικά αυτός που έδωσε τη νίκη στο ματς με τον Βόλο έχοντας δύο γκολ και μία ασίστ. Επίσης είναι και από τους πλέον καθοριστικούς παίκτες της ΑΕΚ στα ντέρμπι με τους Πειραιώτες με καθοριστικά γκολ και καλές εμφανίσεις.

Για τον Κωστένογλου είναι επίσης μία «μάχη» απέναντι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές της Super League αλλά και των τελευταίων χρόνων γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η τακτική προετοιμασία θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι, πέραν της ψυχολογικής, κάτι που ο 49χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά. Όπως επίσης γνωρίζει κι ότι πέρσι η ΑΕΚ, δέχθηκε τέσσερα γκολ στο ίδιο γήπεδο (4-1) χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση τότε.

Αν μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες ο Κωστένογλου καταφέρει να βγάλει νικήτρια την ΑΕΚ το σίγουρο είναι ότι το πρωινό της Δευτέρας θα βρει τον ίδιο και την ομάδα του σε μια πολύ διαφορετική θέση. Εκείνον καβάλα στ’ άλογο και τον Δικέφαλο ξανά στο κόλπο αλλά το κυριότερο με την όποια γκρίνια και αμφισβήτηση να έχουν κάνει πέρα και πλέον να μπορούν απερίσπαστοι, να συνεχίσουν για τον μεγάλο στόχο, της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ