Ο Κώστας Φορτούνης είναι πάλι εδώ…

Ο Κώστας Φορτούνης είναι πάλι εδώ…

Ο Φορτούνης ξεκίνησε τρέξιμο στο γήπεδο 97 ημέρες μετά το χειρουργείο στον πρόσθιο χιαστό και μετράει αντίστροφα. Ποιο είναι το πλάνο της επιστροφής του...

10 Ιουλίου 2019: Το φιλικό Ολυμπιακός-Αμβούργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Βρισκόμαστε στο 65ο λεπτό. Ο Φορτούνης παίρνει την μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή. Κινείται παράλληλα προς τα αριστερά. Πασάρει με το αριστερό. Αλλά το δεξί πόδι «ταλαντεύεται». Αμέσως πιάνει το γόνατο. Πέφτει κάτω. Χωρίς φωνές, χωρίς κλάματα, κυνικά. Καταλαβαίνει ότι έχει πρόβλημα. Ο γιατρός το ίδιο. Γίνεται αλλαγή. Την επομένη ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Ελλάδα. Η διάγνωση κεραυνός εν αιθρία: Ρήξη πρόσθιου χιαστού δεξιού γόνατος.

20 Ιουλίου 2019: «Σήμερα, στις 7.00 το πρωί στο θεραπευτήριο Metropolitan ο Κώστας Φορτούνης υπεβλήθη σε πετυχημένη επέμβαση συνδεσμοπλαστικής προσθίου χιαστού συνδέσμου στο δεξί του γόνατο. Εγινε ένα πάρα πολύ καλό χειρουργείο. Η ώρα μηδέν είναι ένα καλό χειρουργείο. Ενα ποσοστό 40% μετράει αυτό, ενώ ένα ποσοστό 60% είναι η καλή αποκατάσταση που ειδικά στην ομάδα μας έχουμε τη δυνατότητα να την προσφέρουμε στους παίκτες μας, και ειδικά στον αρχηγό μας». Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, χειρουργεί το γόνατο του Φορτούνη και ανακοινώνει την απόλυτη επιτυχία της επέμβασης, αλλά και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης.

19 Αυγούστου 2019: Ο Φορτούνης έχει βγάλει τα ράμματα, έχει ξεκουραστεί, έχει ηρεμήσει και παίρνει το «πράσινο φως» για να μπει στο φυσικοθεραπευτήριο και να ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά. Έναν μήνα μετά το χειρουργείο, ο αρχηγός το Ολυμπιακού εντείνει την προσπάθεια επανόδου και ξεκινάει καθημερινό πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Αμέτρητες ώρες φυσιοθεραπείας και προγράμματος ενδυνάμωσης και προσαρμογής του ποδιού.

25/10/2019: Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ο Φορτούνης βγαίνει στο χορτάρι του προπονητικού κέντρου στο Ρέντη. Όχι για να χαιρετήσει τους συμπαίκτες του και να ακούσει τι έχει να τους πει ο Πέδρο Μαρτίνς. Αλλά για να κάνει κάτι που δεν είχε κάνει τις προηγούμενες 107 ημέρες. Να τρέξει. Στο γήπεδο. Μια τόσο οικεία διαδικασία, που όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, φάνταζε ως ένα άλμα προς την επιστροφή στη «ζωή». Την επιστροφή στο ποδόσφαιρο. Στον αγωνιστικό χώρο. Στη φυσική θέση του κορυφαίου Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Φορτούνης ξεκίνησε τρέξιμο. Τέσσερις λέξεις που φαντάζουν ασήμαντες, αλλά που ουσιαστικά σημαίνουν και τυπικά την τελική ευθεία της επιστροφής στη δράση για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Βρίσκεται λίγο παρακάτω από τα… μέσα του δρόμου. Αλλά έχει να διανύσει ακόμη μεγάλη απόσταση. Και το κάνει με σταθερότητα, με σωστή καθοδήγηση από την αρτιότερη ιατρική ομάδα της χώρας. Και με ιδρώτα. Τόνους ιδρώτα. Αλλά και στρατιωτική πειθαρχία.

Οσο για το πότε θα πρέπει να τον περιμένουμε ξανά στο… φυσικό του περιβάλλον; Από τους έξι μήνες και μετά, τα πάντα είναι πιθανά. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να είναι έτοιμος τον Ιανουάριο. Οι γιατροί ποτέ δεν κάνουν προβλέψεις. Αλλά εάν η εικόνα του Φορτούνη συνεχίσει να έχει την εξέλιξη και την πρόοδο που έχει επιτύχει έως τώρα, όλα είναι πιθανά. Αν και ο Φεβρουάριος, φαντάζει ως ο μήνας της επανόδου του. Στο 100%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ